رالی بیت‌کوین هم‌زمان با رشد تاریخی بازار‌های سهام آمریکا (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | گریپ فروت کیلویی چند؟ جهش ۵۵ درصدی هزینه‌های تولید خودرو | چرا شورای رقابت باید فرمول قیمت‌گذاری را به روز کند؟ مهم‌ترین اخبار بورسی کدال امروز (چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴) افزایش ظرفیت ترانزیت ریلی در مسیر راه آهن ایران و بلاروس پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴) رشد قیمت خودرو‌های خارجی (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) آغاز قطع ۱۲ ساعته آب مشترکان پرمصرف ریزش ۳ تا ۲۳ میلیون تومانی قیمت خودرو‌های داخلی (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) حراج خودرو‌های وارداتی از امروز ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ | اعلام نتایج هفته آینده مشکل ثبت گوشی آیفون‌های ۱۴و ۱۵ به زودی حل می‌شود ذخیره سود یا ترس از ریسک‌های سیاسی | حرکت رفت و برگشتی بازار سهام (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) تشدید جنگ تعرفه‌ای آمریکا و چین، ریزش بورس‌های جهان از سرگرفته شد حذف کروکی در تصادفات تا خسارت ۵۳ میلیون تومان افزایش قیمت طلا و سکه در مشهد | طلا گرمی چند شد؟ (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) قیمت امروز ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) | اوج گیری دوباره نرخ دلار نوبرانه‌ای با قیمت نجومی | گوجه‌سبز کیلویی ۱۱ میلیون تومان! ادامه طرح کالابرگ الکترونیکی در سال ۱۴۰۴ مشروط شد قیمت و کیفیت نان رها شده است | اجاره دادن نانوایی پای دلالان را به این صنف باز کرده است قیمت جهانی نفت امروز (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) | نفت برنت به ۶۰ دلار سقوط کرد صنعت روی موج نگرانی از قطعی برق قیمت طلای جهانی امروز (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) | طلای جهانی کاهشی شد اعتبار کالابرگ الکترونیکی امروز واریز شد (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) | مشمولانی که حسابشان شارژ نشد، چه کنند؟ پیش‌بینی نرخ دلار در سال جاری | قیمت دلار واقعی نیست ارزش روز سهام عدالت به چقدر رسید؟ (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و صیفی جات در میادین تره بار (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) | توت فرنگی به بازار مشهد آمد چالش‌های افزایش حقوق و دستمزد در سال ۱۴۰۴ | نمایندگان کارگران و کارفرمایان چه می‌گویند؟ قیمت خرید و اجاره مسکن فراتر از توان مالی مستاجران است
سرخط خبرها

نهاده دانی با ارز ترجیحی باید هرچه سریع‌تر برای دی‌ماه تأمین شود

  • کد خبر: ۹۳۷۸۲
  • ۰۷ دی ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۶
نهاده دانی با ارز ترجیحی باید هرچه سریع‌تر برای دی‌ماه تأمین شود
حذف ارز ترجیحی در بخش نهاده‌های دانی به ماه آینده موکول شده است و مرغداران از دی‌ماه می‌توانند از طریق سامانه بازارگاه ارز یارانه‌ای تأمین کنند؛ اما هنوز از نهاده یارانه‌ای در سامانه بازارگاه برای دی‌ماه خبری نیست.

طنین همتی|شهرآرانیوز، حذف ارز ترجیحی و تک‌نرخی‌شدن نهاده‌های دانی در بخش کشاورزی در دولت سیزدهم در راستای شفاف‌سازی قیمت و بازار در دستورکار قرار گرفت؛ قرار بر این شد که از ابتدای دی‌ماه ارز ترجیحی نهاده‌های دانی حذف شود و دامداران و کشاورزان نهاده‌شان را با قیمت بازار آزاد تهیه کنند. اما اجرای این طرح در دی‌ماه به‌دلیل فراهم‌نبودن زیرساخت‌های مناسب تک‌نرخی‌کردن، به ماه‌های دیگر موکول و قرار شد برای دی‌ماه ارز ترجیحی به بخش نهاده تخصیص یابد.
سیدحسین موسوی‌نژاد، رئیس اتحادیه مرغداران مرغ تخم‌گذار خراسان‌رضوی، گفت: طبق گفته وزارت جهاد کشاورزی، فعلا همچنان به این بخش ارز داده می‌شود و تولیدکننده هم موظف است محصولش را براساس همان ارز ۴۲۰۰ تومانی عرضه کند. تولیدکننده می‌گوید وزارت جهاد از ابتدای دی‌ماه نهاده‌ای تأمین نکرده است، به‌طوری‌که در این وضعیت اگر دست‌کم در سامانه بازارگاه نهاده ارائه شود، ما هم همچنان مرغ و تخم‌مرغ را با نرخ قبل عرضه می‌کنیم.
وی اضافه کرد: مرغدار ما که حتی همان ذخایر ۲سال قبلش در مرغداری را هم استفاده کرده است، الان از کجا باید نهاده تأمین کند. بازار آزاد هم به‌دلیل حذف ارز، فعلا نهاده‌ای عرضه نمی‌کند؛ پس باید هرچه زودتر به این موضوع رسیدگی شود.
موسوی‌نژاد بابیان اینکه 80 درصد جیره غذایی طیور وارداتی است، تصریح کرد: ۲ قلم اصلی نهاده مثل ذرت و کنجاله سویا وارداتی است که حدود ۸۰ درصد ترکیب جیره ماست و تا دیروز این نهاده را با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد می‌کردند. اگر ذرت با قیمت ۲۴ هزار تومان وارد شود، به کیلویی ۱۰ هزار تومان می‌رسد. سهم خوراک در هزینه تمام‌شده ۵۴ درصد است؛ ولی اگر ارز آزاد شود، به ۶۴ درصد می‌رسد. اگر ذرت ۲۷۰۰ تومانی، ۱۰ هزار تومان بشود یا اینکه سویای ۴۰۰۰ تومانی به ۱۳ هزار تومان برسد، قیمت تخم‌مرغ تقریبا دوبرابر خواهد شد و به همان نسبت هم باید در بازار افزایش یابد.
وی گفت: خواسته مشخص ما از وزارت کشاورزی که صفرتاصد تولید تا عرضه به مردم را که دست گرفته، این است که قیمت تخم‌مرغ را با حذف ارز ترجیحی مشخص کند تا تولیدکننده تکلیف کارش را بداند. متأسفانه ما از نبود نظارت درست در بخش‌های مختلف هم‌زمان با افزایش قیمت‌ها رنج می‌بریم؛ در نتیجه دولت باید نظارت‌ها را به‌ویژه در بخش تأمین مواد اولیه بخش تولید بیشتر کند و قیمت مصوب را برای بخش‌های مختلف که شامل ارز ترجیحی هم می‌شود، مشخص و بعد آن را حذف کند.
اگر ارز ترجیحی حذف و قیمت‌ها آزاد شود، تخم‌مرغ طبق برآورد‌های ما به کیلویی ۴۰ هزار تومان می‌رسد. باید تکلیف تولیدکننده مشخص شود که بهای تمام‌شده محصولش پس از حذف ارز چقدر می‌شود.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران مرغ گوشتی کشور امروز در گفت‌وگوی تلویزیونی با اشاره به حذف ارز ترجیحی از بخش نهاده‌های دانی تصریح کرد: اصلاح نظام یارانه‌ای کشور در دستورکار دولت سیزدهم است و‌ همواره برای جلوگیری از رانت و فساد در دستورکار بوده است.
به‌گفته حبیب اسدا...نژاد، قرار شد ارز تخصیصی ۴۲۰۰ تومانی نهاده دی‌ماه برای دامداران و مرغداران تأمین شود. حذف ارز دی‌ماه باتوجه‌به نشست‌های تخصصی درباره این موضوع و‌ این نکته که زیرساخت‌های حذف در این ماه محیا نشده است، منتفی شد و دولت ارز ترجیحی دی‌ماه را تأمین خواهد کرد.
به‌گفته این مسئول، هنوز برای بهمن و اسفندماه تصمیم‌گیری نشده است که آیا ارز ترجیحی در بخش نهاده‌ها حذف خواهد شد یا نه. وی همچنین قول داده است که مرغداران از یکی‌دو روز آینده شاهد بارگذاری نهاده در سامانه بازارگاه با ارز ترجیحی خواهند بود تا دست‌کم تا 2 ‌ماه آینده شاهد افزایش قیمت نباشیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->