باران و برف در راه خراسان رضوی (۷ دی ۱۴۰۳) مجوز استخدام ۲۴ هزار نفر از کادر درمان صادر شد (۷ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان
سرخط خبرها

با علت‌های اصلی زانودرد و درمان‌های طبیعی آن آشنا شوید

  • کد خبر: ۹۴۰۱۵
  • ۰۹ دی ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۱
با علت‌های اصلی زانودرد و درمان‌های طبیعی آن آشنا شوید
هیچ کس دوست ندارد درد را تجربه کند، زانو درد و پا درد از جمله شایع‌ترین مشکلاتی است که بسیاری از افراد به آن دچار می‌شوند. با وجود درد در زانو، انجام دادن فعالیت‌های روزانه مانند پیاده روی، ورزش، رانندگی برای افراد سخت و دردناک می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، زانو مفصلی بسیار پیچیده است که به ما کمک می‌کند حرکت‌های اساسی مثل راه رفتن، دویدن، پریدن یا بالا و پایین رفتن از پله‌ها را انجام دهیم. مفصل زانو باوجوداینکه بسیار قوی است؛ اما در معرض آسیب‌ها و بیمار‌ی‌هایی وجود دارد که می‌توانند درد و ناراحتی ایجاد کنند. در این مطلب با ما باشید تا به علت‌های زانودرد و درمان‌های آن بپردازیم.
 
حدود ۵۲ درصد از افرادی که مفصل درد دارند، از درد زانوهایشان شاکی‌اند. واقعیت این است که خیلی از عوامل می‌توانند سبب زانودرد شوند. هرچند زانودرد اغلب ناشی از بیماری‌های التهابی بوده و دلیل بیشتر زانودرد‌ها این مسئله است، اما زانودرد می‌تواند ناشی از ضربه، اضافه‌وزن و عادت‌های نادرست هم باشد.

علت‌های اصلی زانودرد

برای اینکه بفهمید چرا به زانودرد دچار هستید، لازم است کمی در مورد ساختار زانوی انسان آگاهی داشته باشید. مثلاً برای اینکه زانوهایتان انعطاف لازم را داشته باشند، باید استخوان‌ها، غضروف، عضلات، رباط‌ها و تاندون‌ها در وضعیتی کاملاً سالم باشند.

آسیبی که در هر یک از این قسمت‌ها اختلالی ایجاد کند به‌راحتی می‌تواند سبب زانودرد شود. زانو‌های ما با گذشت زمان ضعیف‌تر هم می‌شوند و به همین دلیل است که خیلی از افراد با بالارفتن سن به زانودرد دچار می‌شوند.

زانودرد ناشی از آسیب

آسیب به رباط‌ها، تاندون‌ها یا کیسه حاوی مایع مفصلی می‌تواند دلیل زانودرد باشد. اگر هر یک از این بخش‌ها ضربه‌ای بخورند یا حرکت نادرستی انجام دهند، یک پروسهٔ التهابی ایجاد شده و باعث مشکلات حرکتی می‌شود. شایع‌ترین آسیب‌ها شامل موارد زیر می‌شوند:

آسیب رباط صلیبی جلویی: این آسیب نوعی پارگی است که در یکی از چهار رباطی رخ می‌دهد که درشت نی را به استخوان ران مرتبط می‌کنند.

شکستگی: زمانی روی می‌دهد که استخوان‌های زانو در یک تصادف یا زمین افتادن می‌شکنند. این اتفاق برای افرادی که پوکی استخوان دارند نیز می‌تواند بیفتد.

پارگی منیسک: چرخش ناگهانی زانو هنگامی که وزنی را تحمل می‌کنید می‌تواند موجب پارگی منیسک شود.

بورسیت زانو: این بیماری ناشی از التهاب کیسه‌های مایع مفصلی اطراف مفصل زانو است.

تاندونیت پاتلا: تاندونیت پاتلا به التهاب تاندون پاتلا گفته می‌شود که عضلهٔ چهارسر زانو در جلوی ران را به درشت نی متصل می‌کند.

زانودرد ناشی از بیماری

بیماری‌های التهابی مانند آرتریت، یکی از دلایل شایع زانودرد هستند. تخمین زده می‌شود بیش از ۱۰۰ نوع بیماری التهابی وجود دارد، اما آن‌هایی که زانو‌ها را بیشتر درگیر می‌کنند شامل موارد زیر می‌شوند:

روغن زیتون سرشار از اسید‌های چرب امگا ۳ و آنتی‌اکسیدان‌هاست که می‌تواند زانودرد را تسکین دهد. طبق یافته‌های علمی، روغن زیتون دارای خواص ضدالتهابی و آرام‌بخش است که در کنار دیگر فواید، به بهبود گردش خون کمک می‌کند. روغن زیتون را هم می‌توانید بخورید و هم می‌توانید با آن زانو‌ها را ماساژ دهید. اوستئوآرتریت که به آن آرتروز هم می‌گویند.

دیگر علت‌های زانودرد

عوامل دیگری نیز می‌توانند موجب زانودرد شوند که باید جهت تشخیص و درمان آن‌ها به‌موقع اقدام کنید:. سندرم درد پاتلوفمورال. اضافه وزن یا چاقی. حرکات مکرر حین ورزش یا تمرین قدرتی. آسیب‌های قبلی. ضعف عضله. سندروم نوار ایلیوتیبیال. دیسپلازی کشکک. بیماری اسگود شلاتر (درد زانو در نوجوانان). سندرم پلیکا (به درد در وسط و جلوی زانو گفته می‌شود که با حرکت و نشست و برخاست بدتر می‌شود)

درمان‌های طبیعی زانودرد

راهکار‌های درمانی برای زانودرد بسته به ریشهٔ مشکل متفاوت‌اند. با این وجود راهکار‌های طبیعی وجود دارند که می‌توانند برای تسکین زانودرد مفید باشند؛ امتحانشان کنید!

روغن زیتون
روغن زیتون سرشار از اسید‌های چرب امگا ۳ و آنتی‌اکسیدان‌هاست که می‌تواند زانودرد را تسکین دهد. طبق یافته‌های علمی، روغن زیتون دارای خواص ضدالتهابی و آرام‌بخش است که در کنار دیگر فواید، به بهبود گردش خون کمک می‌کند. روغن زیتون را هم می‌توانید بخورید و هم می‌توانید با آن زانو‌ها را ماساژ دهید.

کیسه یخ
اگر زانوهایتان دردناک و ملتهب‌اند می‌توانید از کیسه یخ استفاده کنید. سرما، درد و سوزش را تسکین می‌هد. بهتر است حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه کیسه یخ را روی موضع نگه دارید تا نتیجه بگیرید.

زردچوبه
مطالعات نشان داده کورکومین که یک ترکیب فعال در زردچوبه است می‌تواند جایگزین مسکن‌های رایج مانند ایبوپروفن در درمان اوستئوآرتریت زانو باشد.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

معمولاً زانودرد بدون درمان خاصی و با کمک چند راهکار مراقبتی برطرف می‌شود، اما اگر شرایط زیر را داشتید به پزشک مراجعه کنید:

درد شدیدی دارید. زانوی دردناکتان متورم شده. زانودردتان بعد از دو سه هفته برطرف نشده. نمی‌توانید زانوی خود را حرکت دهید. نمی‌توانید وزنتان را روی زانویتان بیندازید. زانویتان قفل شده و همراه با درد صدای کلیک مانند می‌دهد (صدا دادن مفصل که با درد همراه نیست جای نگرانی ندارد و غیرعادی نیست)

توصیه‌های دیگر برای درمان زانودرد:

استراحت کنید: اولین اقدام درمانی برای بیشتر زانودرد‌ها استراحت است. استراحت اجازه می‌دهد التهاب فروکش کند. گاهی استراحت تمام آن چیزی است که برای تسکین زانودردتان نیاز دارید.

از انجام فعالیت بدنی زیاد خودداری کنید: زیرا به مفاصل زانو فشار زیادی وارد می‌نماید.. وزن اضافی‌تان را با عادت‌های سالم کاهش دهید.

سعی کنید به طور مرتب شنا کنید: زیرا شنا ورزشی است که به افزایش قدرت مفاصل کمک می‌کند.

در مورد اوستئوآرتریت زانو از توصیه‌های پزشکی پیروی کنید: این بیماران باید از ورزش‌های شدید که شامل حرکات مکررند اجتناب کنند.

دارو‌های ضدالتهاب را فقط زیر نظر پزشک مصرف کنید.

 کفش مناسب بپوشید: خصوصاً اگر صافی کف پا دارید باید کفش‌هایی بپوشید که از پاهایتان به‌خوبی حمایت کند.


منبع: آخرین خبر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->