وزیر آموزش و پرورش: حدود ۳۰ هزار نیرو را جذب خواهیم کرد مصرف سبزیجات در تمام وعده‌ها راهی مؤثر برای پیشگیری از چاقی است حدود ۸۰ درصد رد شدگان گزینش معلمان در تجدیدنظر تایید شدند کودک خردسال مرگ مغزی در مشهد به ۵ بیمار زندگی دوباره بخشید (۷ خرداد ۱۴۰۴) خراسان رضوی رتبه اول پوشش بیمه رایگان مادران دارای بیشتر از سه فرزند را در کشور دارد  برنامه جدید مدارس سمپاد برای دانش‌آموزان مستعد در مدارس چالش کمبود نیروی مشاوره‌ای توانمند داریم موافقتنامه همکاری حقوقی و قضایی میان ایران و عمان پس از ۱۵ سال امضا شد فعالیت کتابخانه‌های سیار کانون در روستاها درخواست از رئیس‌جمهور برای پرداخت کمک‌معیشت برابر ۱۰ درصد حداقل حقوق به بازنشستگان حداقل‌بگیر صالحی امیری: تبادل گردشگر میان ایران و مصر در آینده‌ نزدیک آغاز می‌شود دور جدید ثبت نام وام بازنشستگان تأمین اجتماعی چه زمانی آغاز می‌شود؟ جزئیات و فرمول افزایش حقوق و متناسب‌سازی بازنشستگان تأمین‌اجتماعی (۷ خرداد ۱۴۰۴) رئیس سازمان حج و زیارت: ایران به طور جد به دنبال ارتقای روابط خود با عربستان است عاملان شهادت رئیس پلیس آگاهی سراوان بازداشت شدند سخنگوی قوه‌قضائیه خبر داد: کاهش ۴۰ درصدی جرائم خشن خطر مهاجرت در کمین پرستاران حقایق مهم درباره مصرف مکمل‌های کلاژن ازدواج، سکوی رشد و پختگی انسان روزانه ۲ هزار مسافر ایرانی و خارجی در مرز «دوغارون» غربالگری می‌شوند تب مالت همچنان قربانی می‌گیرد؛ بیش از ۲۰ هزار مبتلا در سال خیانت راننده ساده لوح به بازرگان خارجی | پرونده سرقت از تاجر بین‌المللی بسته شد آماده‌باش اورژانس برای خدمت‌رسانی در مراسم سالگرد ارتحال امام‌خمینی(ره) کشف اَبَرمیکروبی که زباله‌های پلاستیکی پزشکی را می‌خورَد کمبود ویتامین دی احتمال بروز‌ ام اس را افزایش می‌دهد ازدواج؛ شیرینی‌اش برای تو، برکتش برای ایران پیش‌بینی رگبار باران و رعد و برق در ۱۶ استان (۷ خرداد ۱۴۰۴) روایت زندگی زوج‌هایی که عشق را در زندگی بی‌آلایش یافته‌اند | یک عاشقانه آرام افزایش پروازهای فرودگاه رامسر به مشهد مقدس تا ۶ پرواز در هفته هشدار وزارت بهداشت درباره اعتیاد به سیگار به ویژه در بین زنان و دختران افزایش احتمال بروز ام اس با کمبود ویتامین دی
سرخط خبرها

تاثیر رژیم‌های غذایی «سم‌زدایی» بر بدن چیست؟

  • کد خبر: ۹۴۱۷۹
  • ۱۱ دی ۱۴۰۰ - ۰۹:۲۷
تاثیر رژیم‌های غذایی «سم‌زدایی» بر بدن چیست؟
رژیم‌های غذایی «سم‌زدایی» یا detox پرطرفدار هستند و تبلیغات بسیاری درباره سودمندی‌های آن‌ها می‌شود و ادعا بر این است که می‌تواند «سموم» را از بدن خارج کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، انواع گوناگونی از رژیم غذایی «سم‌زدایی» وجود دارد. برخی از این رژیم‌ها شامل پرهیز کامل از غذا خوردن یا نوشیدن صرف مایعات برای روز‌هایی در ماه هستند. در برخی دیگر از این رژیم‌ها فقط اجازه خوردن سبزی‌ها و میوه‌ها داده می‌شود.

در برخی از این نوع رژیم‌ها پاک کردن روده‌های بزرگ توصیه می‌شوند و مقادیر زیادی از آب یا سایر مواد مانند قهوه یا گیاهان دارویی از طریق تنقیه وارد راست‌روده می‌شود تا به اصطلاح «سموم» از آن خارج شوند.

به طور کلی این رژیم‌های «سم‌زدایی» کوتاه‌مدت هستند و رعایت کردن این رژیم‌های غذایی با کالری کم و عاری از مواد مغذی برای درازمدت ممکن نیست.

هنگامی این رژیم‌های غذایی را می‌گیرید، گرسنگی خواهید کشید و ممکن است احساس ضعف کنید. بی‌خطر بودن این نوع رژیم‌ها بستگی به نوع آن‌ها و مدت ادامه دادن آن‌ها است.

عوارض جانبی بالقوه این نوع رژیم‌ها شامل کاهش انرژی، افت قند خون، درد عضلانی، خستگی، احساس سرگیجه و سیاهی رفتن چشم‌ها و تهوع است.

سود‌ها و زیان‌ها

اگر منظور از «سم‌زدایی» این است در رژیم غذایی‌تان بر خوردن سبزی‌ها، میوه‌ها، غلات کامل و گوشت‌های بی‌چربی- به عبارت دیگر غذا‌های کامل که فراوری نشده‌اند- متمرکز شوید، این نوع رژیم غذایی «پاک‌شده» ممکن است برای شما خوب باشد، به خصوص اگر عادت به ورزش کردن هم داشته باشید.

اگر هدف شما کاهش وزن با کاهش شدید کالری‌های دریافتی باشد، رژیم غذایی سم‌زدایی ممکن است کم کردن چند کیلوگرمی از وزن بدنتان کمک کند، اما با قطع کردن این رژیم ممکن است دوباره وزن اضافه کنید و در آخر چیزی به دست نیاورده‌اید.

اگر هدف شما واقعا خارج کردن «سموم» از بدنتان است، این نوع رژیم‌ها جز اتلاف وقت و پولتان اثری ندارند. بدن شما بدون توجه به غذا‌هایی که می‌خورید کاملا می‌تواند مواد زائد یا سموم را از راه‌های گوناگون از جمله با کار کبد و کلیه‌ها دفع کند.

«سموم» در کبد، کلیه‌ها یا هیچ قسمت بدن دیگر شما تجمع پیدا نمی‌کنند تا نیازی باشد که با این نوع رژیم‌های غذایی آن‌ها را  خارج کنید. به خصوص از رژیم‌های غذایی پرهیز کنید که با تجویز مکمل‌ها وعده سم‌زدایی از کبد یا وعده «پاک کردن» بدن را از هر ماده‌ای را می‌دهند.

تنها نوع رژیم به اصطلاح «پاک‌کننده» که مطلوب است، محدود کردن مصرف غذا‌های فراوری‌شده کارخانه‌ای پرچربی و پرقند است و جایگزین کردن با ان غذا‌های کامل و فراوری‌نشده مانند میوه‌ها و سبزی‌ها است.

رژیم‌های غذایی «سم‌زدایی» که با کاهش کالری شدید کالری دریافتی همراه هستند، برای افرادی که به بیماری‌های معینی دچار هستند، نه تنها ممکن است خوب نباشند، بلکه ممکن است زیانبار هم باشد. تا به حال هیچ پژوهشی نشان نداده است که این رژیم‌های به اصطلاح «سم‌زدایی‌کننده» باعث بهبودی فشار خون یا کلسترول خون می‌شوند یا اثر مثبتی بر قلب دارند.

این نوع رژیم‌های غذایی ممکن است برای افراد مبتلا به دیابت کاملا خطرناک باشند. هر رژیم غذایی که میزان کالری دریافتی را به شدت محدود می‌کند، ممکن است به خصوص در افراد مبتلا به دیابت که دارو‌های کاهنده قند خون مصرف باعث افت خطرناک قند خون شوند.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->