صادرات ۱۵۰ میلیون دلاری صنایع آرایشی و بهداشتی رقابت بیش از ۱۵ هزار فرهنگی برای اعزام به مدارس خارج از کشور تمدید مهلت ثبت‌نام در آزمون‌ ورودی مدارس استعداد درخشان و نمونه دولتی نشانه‌های جدید هشداردهنده زوال عقل در سالمندان کشف معادن هخامنشی در آبدانان استان ایلام اتصال برق و انتشار دود در بخش CCU بیمارستان شادگان (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) پارکینسون، لرزش بی‌امان، درد بی‌درمان| درباره بیماری مرموز «فلج لرزان» چه می‌دانید؟ صاعقه در کردستان ۲ قربانی گرفت (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) هشدار وزارت بهداشت : ۶۰ درصد فوتی‌های تصادفات زیر ۳۰ سال هستند تولید روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند افزایش عجیب اضافه‌وزن و چاقی در کشور امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ | غیرقابل تمدید (۲۱ فروردین)
سرخط خبرها

تاثیر رژیم‌های غذایی «سم‌زدایی» بر بدن چیست؟

  • کد خبر: ۹۴۱۷۹
  • ۱۱ دی ۱۴۰۰ - ۰۹:۲۷
تاثیر رژیم‌های غذایی «سم‌زدایی» بر بدن چیست؟
رژیم‌های غذایی «سم‌زدایی» یا detox پرطرفدار هستند و تبلیغات بسیاری درباره سودمندی‌های آن‌ها می‌شود و ادعا بر این است که می‌تواند «سموم» را از بدن خارج کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، انواع گوناگونی از رژیم غذایی «سم‌زدایی» وجود دارد. برخی از این رژیم‌ها شامل پرهیز کامل از غذا خوردن یا نوشیدن صرف مایعات برای روز‌هایی در ماه هستند. در برخی دیگر از این رژیم‌ها فقط اجازه خوردن سبزی‌ها و میوه‌ها داده می‌شود.

در برخی از این نوع رژیم‌ها پاک کردن روده‌های بزرگ توصیه می‌شوند و مقادیر زیادی از آب یا سایر مواد مانند قهوه یا گیاهان دارویی از طریق تنقیه وارد راست‌روده می‌شود تا به اصطلاح «سموم» از آن خارج شوند.

به طور کلی این رژیم‌های «سم‌زدایی» کوتاه‌مدت هستند و رعایت کردن این رژیم‌های غذایی با کالری کم و عاری از مواد مغذی برای درازمدت ممکن نیست.

هنگامی این رژیم‌های غذایی را می‌گیرید، گرسنگی خواهید کشید و ممکن است احساس ضعف کنید. بی‌خطر بودن این نوع رژیم‌ها بستگی به نوع آن‌ها و مدت ادامه دادن آن‌ها است.

عوارض جانبی بالقوه این نوع رژیم‌ها شامل کاهش انرژی، افت قند خون، درد عضلانی، خستگی، احساس سرگیجه و سیاهی رفتن چشم‌ها و تهوع است.

سود‌ها و زیان‌ها

اگر منظور از «سم‌زدایی» این است در رژیم غذایی‌تان بر خوردن سبزی‌ها، میوه‌ها، غلات کامل و گوشت‌های بی‌چربی- به عبارت دیگر غذا‌های کامل که فراوری نشده‌اند- متمرکز شوید، این نوع رژیم غذایی «پاک‌شده» ممکن است برای شما خوب باشد، به خصوص اگر عادت به ورزش کردن هم داشته باشید.

اگر هدف شما کاهش وزن با کاهش شدید کالری‌های دریافتی باشد، رژیم غذایی سم‌زدایی ممکن است کم کردن چند کیلوگرمی از وزن بدنتان کمک کند، اما با قطع کردن این رژیم ممکن است دوباره وزن اضافه کنید و در آخر چیزی به دست نیاورده‌اید.

اگر هدف شما واقعا خارج کردن «سموم» از بدنتان است، این نوع رژیم‌ها جز اتلاف وقت و پولتان اثری ندارند. بدن شما بدون توجه به غذا‌هایی که می‌خورید کاملا می‌تواند مواد زائد یا سموم را از راه‌های گوناگون از جمله با کار کبد و کلیه‌ها دفع کند.

«سموم» در کبد، کلیه‌ها یا هیچ قسمت بدن دیگر شما تجمع پیدا نمی‌کنند تا نیازی باشد که با این نوع رژیم‌های غذایی آن‌ها را  خارج کنید. به خصوص از رژیم‌های غذایی پرهیز کنید که با تجویز مکمل‌ها وعده سم‌زدایی از کبد یا وعده «پاک کردن» بدن را از هر ماده‌ای را می‌دهند.

تنها نوع رژیم به اصطلاح «پاک‌کننده» که مطلوب است، محدود کردن مصرف غذا‌های فراوری‌شده کارخانه‌ای پرچربی و پرقند است و جایگزین کردن با ان غذا‌های کامل و فراوری‌نشده مانند میوه‌ها و سبزی‌ها است.

رژیم‌های غذایی «سم‌زدایی» که با کاهش کالری شدید کالری دریافتی همراه هستند، برای افرادی که به بیماری‌های معینی دچار هستند، نه تنها ممکن است خوب نباشند، بلکه ممکن است زیانبار هم باشد. تا به حال هیچ پژوهشی نشان نداده است که این رژیم‌های به اصطلاح «سم‌زدایی‌کننده» باعث بهبودی فشار خون یا کلسترول خون می‌شوند یا اثر مثبتی بر قلب دارند.

این نوع رژیم‌های غذایی ممکن است برای افراد مبتلا به دیابت کاملا خطرناک باشند. هر رژیم غذایی که میزان کالری دریافتی را به شدت محدود می‌کند، ممکن است به خصوص در افراد مبتلا به دیابت که دارو‌های کاهنده قند خون مصرف باعث افت خطرناک قند خون شوند.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->