پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی
سرخط خبرها

سویه جدید کووید ۱۹ چیست و از آن چه می‌دانیم؟

  • کد خبر: ۹۴۲۲۲
  • ۱۷ دی ۱۴۰۰ - ۰۶:۵۸
سویه جدید کووید ۱۹ چیست و از آن چه می‌دانیم؟
زشکان در آفریقای جنوبی از سوم آذر ۱۴۰۰ سویه جدیدی از کووید ۱۹ را مشاهده کردند که در مقایسه با سویه‌های قبلی جهش‌های بیشتری را در خود نشان می‌داد. ۲ روز بعد و با افزایش نگرانی‌ها، سازمان بهداشت جهانی سویه جدید را امیکرون نام‌گذاری و آن را نگران‌کننده رده‌بندی کرد.

عادل نجفی | شهرآرانیوز؛ سازمان جهانی بهداشت شانس ابتلای مجدد به کووید ۱۹ را بسیار بالا ارزیابی می‌کند. اما شواهد نشان می‌دهد واکسن‌های موجود تا حدود زیادی توانسته‌اند از افزایش تلفات انسانی جلوگیری کنند. در آستانه سال نو میلادی این بدترین اتفاقی بود که می‌توانست برای صنعت هوایی رخ دهد، زیرا همین جهش حتی در ظاهر کمتر کشنده موجب لغو هزاران پرواز در سراسر جهان شد. اما این عضو جدید خانواده کووید ۱۹ چیست و چه اتفاقی برای آن افتاده است؟

مقایسه امیکرون و دیگر سویه‌های کووید ۱۹

پزشکان در آفریقای جنوبی از سوم آذر ۱۴۰۰ سویه جدیدی از کووید ۱۹ را مشاهده کردند که در مقایسه با سویه‌های قبلی جهش‌های بیشتری را در خود نشان می‌داد. ۲ روز بعد و با افزایش نگرانی‌ها، سازمان بهداشت جهانی سویه جدید را امیکرون نام‌گذاری و آن را نگران‌کننده رده‌بندی کرد.

جهش چیست؟

تمامی ویروس‌ها دچار جهش می‌شوند. کووید ۱۹ نیز از این قاعده مستثنا نبوده و از همان ابتدای شناسایی در اواخر سال ۲۰۱۹ میلادی، جهش‌های آن شروع شده است. جهش ویروسی به زبان ساده به تغییرات کد‌های ژنتیکی گفته می‌شود و نمونه جهش‌یافته محصول این تغییرات «سویه» نامیده می‌شود.
متخصصان بر این باورند که امیکرون ناشی از دست‌کم ۵۰ تغییر ژنتیکی است که ۳۲ مورد آن تنها روی پروتئین اسپایک ویروس رخ داده است.

اُمیکرونِِ نگران کننده

سویه جدید در مقایسه با سویه‌های قبلی

سازمان جهانی بهداشت امیکرون را با هشدار «بسیاربالا» درجه‌بندی کرده است، سویه‌ای که جهش‌های بسیاری را به خود دیده است.

اُمیکرونِِ نگران کننده

سویه‌ها چگونه نام‌گذاری می‌شوند؟

سازمان جهانی بهداشت تاکنون ۵ سویه نگران‌کننده و ۸ سویه قابل توجه را شناسایی کرده است. با توجه به نگرانی کشور‌ها از نام‌گذاری سویه‌های مختلف کووید ۱۹ به نام اولین کشوری که در آن شناسایی انجام می‌شد، از اردیبهشت ۱۴۰۰ نام‌گذاری براساس الفبای یونانی انجام می‌گیرد.

اُمیکرونِِ نگران کننده

چگونه از خود و دیگران رو در روی کووید ۱۹ مراقبت کنیم؟

سازمان بهداشت جهانی برای محافظت از خود و دیگران در برابر شیوع امیکرون مانند سویه‌های قبلی کووید ۱۹ توصیه‌هایی دارد:

  • واکسن بزنید
  • ماسک بزنید
  • فاصله اجتماعی را حفظ کنید
  • بهداشت شخصی را رعایت کنید
  • تهویه هوای فضا‌های سرپوشیده را رعایت کنید
  • اگر علائم دارید خود را ایزوله کنید

 

منبع:
Infographic: How Omicron compares with other COVID variants | Infographic News | Al Jazeera

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->