۱۱۱ نفر از حجاج به دلیل وخامت شرایط جسمی‌ به کشور بازگشتند مقطع کاردانی رشته «فوریت‌های پزشکی» حذف خواهد شد ارتباط گردشگری ایران با مالزی افزایش می‌یابد هشداری برای زمین؛ ۲۳ درصد از مساحت زمین دیگر قابل بهره برداری نیست دستگیری عامل قتل پاکبان مشهدی + عکس خمیردندان‌های غیرمجاز از سوی وزارت بهداشت معرفی شدند (۱۴ تیر ۱۴۰۳) دستگیری سارقان سفری در مشهد نیمی از فوتی‌ها در تصادفات مشهد، عابران پیاده هستند واریز ۳ میلیون تومان به حساب بازنشستگان | متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان به چه معناست؟ (۱۴ تیر ۱۴۰۳) کشف انبار داروهای غیرمجاز توسط پلیس مشهد پشه آئدس به رنگ و بوی تایر بسیار علاقه‌مند است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (پنجشنبه، ۱۴ تیر ١۴٠٣) | تداوم وزش باد در استان سالاد سزار ۱۰۰ ساله شد | همه چیز در مورد یک سالاد پرطرفدار اهدای اعضای کودک مرگ مغزی در مشهد نجات‌بخش زندگی سه بیمار نیازمند‌به‌عضو شد (۱۴ تیر ۱۴۰۳) گردشگری ایران از دریچه سیاستگذاری دولت چهاردهم؛ باید و نبایدها انفجار شدید در کارخانه تولید جنگ‌افزار آمریکا + فیلم معلمان مدارس غیردولتی تحت پوشش بیمه تکمیلی درمان قرار می‌گیرند مقدمه و بستر توانمندسازی کودکان کار باید فراهم شود | آمار و ارقام دقیقی از کودکان کار در ایران نداریم افزایش نسبی دما طی امروز و فردا در بیشتر نقاط کشور (۱۴ تیر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

کدام محصولات کشاورزی بیشتر خطر سَمی‌بودن دارند؟

  • کد خبر: ۹۵۰۵۶
  • ۱۸ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۷
کدام محصولات کشاورزی بیشتر خطر سَمی‌بودن دارند؟
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران درباره باقی ماندن سموم و کودهای شیمیایی در برخی محصولات کشاورزی توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، ناصر مرادی با بیان اینکه متاسفانه هم میزان سموم و هم نیترات حاصل از کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی ما نسبت به استانداردهای جهانی کمی بالاتر است، افزود: این موضوع دلایل مختلفی دارد که یکی از اصلی‌ترین آنها عدم آگاهی و اطلاع کشاورزی از میزان و دوز مناسب مصرف سموم و کودها است.

وی ادامه داد: از سوی دیگر اکنون در بسیاری از کشورهای پیشرفته از سموم جدید و مدرنی استفاده می‌شود که بعد از مدت مشخصی و تا زمان برداشت محصول کشاورزی حذف می‌شود و دیگر مشکلی برای سلامت محصول کشاورزی ایجاد نمی‌کند و ما هم باید به سمت استفاده از این سموم دفع آفات که ماندگاری کم و مشخصی دارند، حرکت کنیم.

مرادی تاکید کرد: متاسفانه سمومی که اکنون در ایران استفاده می‌شود از این نوع نیست و برخی از این سموم وارداتی که عمده آنها نیز از چین می‌آید، روی محصولات کشاورزی ماندگاری دارد.

وی یکی دیگر از دلایل بالا بودن میزان نیترات و سموم در محصولات کشاورزی را تلاش برای تولید بیشتر محصول در اراضی کشاورزی دانست و خاطرنشان کرد: در برخی استانها کشاورزانی از استان‌های دیگر اراضی زراعی را اجاره می‌کنند و برای اینکه تولید بیشتری داشته و سود بالاتری ببرند، میزان استفاده استاندارد از سموم و کودها را رعایت نمی‌کنند که این روند هم نگرانی درباره سلامت محصولات کشاورزی را افزایش می‌دهد و هم باعث آلودگی آب و خاک خواهد شد.

مرادی تاکید کرد: این مشکلات در محصولاتی مانند صیفی جات و سبزیجات بیشتر وجود دارد.

وی اضافه کرد: با وجود همه این موارد نمی‌توان گفت تمام محصولات کشاورزی که در کشور تولید می‌شود آلوده است و باید نگران باشیم، زیرا مزارع زیادی داریم که تمام محصولات تولیدی آنها ارگانیک است.

رئیس کمسیون کشاورزی اتاق بازرگانی کرمانشاه با بیان اینکه عمده محصولات کشاورزی تولیدی ایران بر اساس استانداردهای ارائه شده از سوی سازمان حفظ نباتات کشور کاملا سالم  و مورد تایید است، یاداور شد:  این استانداردها در کشورهای مختلف متفاوت است و برخی کشورهای دیگر که واردکننده محصولات ما هستند سخت‌گیری بیشتری نسبت به میزان سموم و کودها دارند.

مرادی گفت: با این وجود لازم است نهادهای متولی از جمله وزارت بهداشت، استاندارد، حفظ نباتات و... نظارت بیشتری بر محصولات کشاورزی داشته باشند تا دیگر نگرانی از این بابت برای مردم وجود نداشته باشد.

منبع: ایسنا


بیشتر بخوانید

چگونه سموم میوه‌ها و سبزی‌ها را از بین ببریم؟

کدام محصولات کشاورزی صادراتی ایران برگشت خورده است؟ + عکس و جزئیات

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->