در سال ۱۴۰۳ بیش از ۲ هزار تبعه خارجی در شبکه راه‌آهن دستگیر شدند لزوم تشکیل پلیس ویژه اطفال و نوجوانان ضرورت پیوند سیاست‌گذاری جمعیتی با توسعه اقتصادی و رفاه عمومی ۲ هزار دستگاه اتوبوس برای ایام اربعین ۱۴۰۴ وارد کشور خواهد شد آغاز پویش «نه به کار کودک» از ۲۱ خردادماه ۱۴۰۴ دستگیری سارقی با یک سرقت در هر ۳۳ ساعت | دزدی روی دور تند! زمان طلایی رویش مجدد مو را از دست ندهید هشدار درباره بحران جمعیتی ایران در همایش «همه برای ایران جوان» | خراسان رضوی، پیشتاز در اقدامات حمایتی برای جوانی جمعیت به محض بیدار شدن از خواب، گوشی را چک نکنید! ۲۲ مصدوم درپی واژگون‌شدن اتوبوس اتباع افغانستانی در جوپار کرمان نتایج تکان‌دهنده درباره مصرف نوشیدنی‌های انرژی‌زا گیاه ضدسرماخوردگی قوی در آشپزخانه شما! سارق نسخه‌های تاریخی مقبره «شاه نعمت‌الله‌ولی» به دام افتاد سرگذشت تلخ یک زن؛ از اعتیاد تا فرزندآزاری این واقعاً یک «بحران» است کشف اسکلت یک زن متعلق به ۳۲۰۰ سال پیش در شهرستان بابل اطلاعیه سازمان امدادونجات هلال‌احمر درخصوص احتمال وقوع طوفان تندری و سیلاب در خراسان و چند استان دیگر (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۱۴ درصد متقاضیان وام ازدواج و فرزندآوری در صف هستند مصرف چه مقدار نمک در روز برای سلامتی خطرناک است؟ پیشنهاد دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برای افزایش سن ورود زنان به هیئت علمی دانشگاه‌ها آتش‌سوزی ۲.۵ هکتار از مراتع قره‌چغه قوچان خراسان رضوی (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) یک کشته و ۸ مصدوم در حادثه واژگونی اتوبوس در آزادراه کرج-تهران (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) توپ برخورد با «تخلیه فاضلاب در اراضی کشاورزی» در زمین شهرداری مشهد بعد از ۷ سال فاش شد؛ ردّپای مرد مستأجر در ناپدیدشدن زن صاحبخانه فروش ۱۰۰ میلیونی نوزاد توسط مادر معتاد برملا شد قتل پسر ثروتمند با سم مار افعی | اعترافات متهمان در دادگاه فرمانده انتظامی مشهد از ۵۰ فقره سرقت باند نقابداران بی قرار پرده برداشت ثبت‌نام آموزش هوش مصنوعی به ۲ میلیون دانش‌آموز، از خرداد ۱۴۰۴ آغاز می‌شود نقش مؤثر تصاویر ماهواره‌ای در پایش آلودگی هوا تدوین کتب درسی جدید در حوزه کدنویسی انجام می‌شود
سرخط خبرها

قورت دادن خمیردندان چه خطری دارد؟

  • کد خبر: ۹۵۴۸۰
  • ۲۱ دی ۱۴۰۰ - ۲۲:۳۷
قورت دادن خمیردندان چه خطری دارد؟
نتایج یک مطالعه جدید که روی موش ها انجام شد نشان می دهد که تریکلوزان، یک ماده ضد میکروبی موجود در خمیر دندان، اسباب بازی ها و هزاران محصول دیگر، می تواند منجر به التهاب روده شود.

به گزارش شهرآرانیوز، یک تیم بین المللی تشکیل شده از محققان دانشگاه کارولینای شمالی، دانشگاه ماساچوست و دانشگاه باپتیست هنگ کنگ به بررسی تاثیر خمیردندان و ترکیبات موجود در آن بر سلامت روده پرداخته و موفق شدند باکتری ها و حتی آنزیم های خاصی را شناسایی کنند که باعث ایجاد اثرات مضر التهاب روده می شوند.

گفتنی است پژوهش های پیشین نشان دهنده ویژگی های سمی ماده تریکلوزان بود اما مطالعه جدید نگاه دقیق تری به تغییرات ایجاد شده در جمعیت میکروسکوپی روده در پی مصرف این ماده ارائه می دهد.

طی این پژوهش، محققان آنزیم‌ های میکروبی خاص روده، به ویژه پروتئین‌های بتا گلوکورونیداز میکروبی روده (GUS) را با تریکلوزان متصل کرده و نشان دادند که این آنزیم‌ ها تریکلوزان را به ایجاد ویرانی در روده هدایت می ‌کنند. این تیم با دانستن اینکه کدام پروتئین های باکتریایی در ایجاد التهاب روده مقصر هستند، از یک مهارکننده هدفمند میکروبیوم برای جلوگیری از پردازش تریکلوزان در روده استفاده کردند. مسدود کردن این فرآیند در موش از آسیب به روده بزرگ و علائم کولیت، نوعی بیماری التهابی روده، جلوگیری کرد.

این مطالعه سرنخ‌ های جدیدی در مورد مدیریت التهاب روده در میان تعداد فزاینده ‌ای از افراد مبتلا به این بیماری ارائه می ‌کند. به گفته پزشکان، التهاب روده را می توان برای مدت زمان طولانی مدیریت کرد تا ظاهراً از جایی شروع شود.

باید توجه داشت تریکلوزان به طور گسترده در صابون های آنتی باکتریال عرضه شده به مصرف کنندگان در دسترس است. اما در سال ۲۰۱۶، سازمان غذا و داروی ایالات متحده دستور داد این ماده را از محصولات شستشوی دستی که در خانه‌ ها و بیمارستان‌ ها استفاده می‌ شود حذف کنند، زیرا نگرانی ‌هایی وجود دارد که این ماده باعث ایجاد باکتری ‌های مقاوم‌ تر می ‌شود.

متاسفانه در حال حاضر تریکلوزان به عنوان ماده ای که به لوازم آرایشی، تشک یوگا و سایر لباس ها و وسایل ورزشی برای کاهش آلودگی باکتریایی اضافه می شود، در همه جا موجود است. این ماده همچنین به طور معمول در بسیاری از خمیردندان های مورد تائید و استاندارد استفاده می شود زیرا مشخص شده است که این ماده از التهاب لثه جلوگیری می کند.

یافته های جدید پژوهشگران نشان می دهد که تریکلوزان به آسانی در دستگاه گوارش جذب می شود.  نویسندگان این مطالعه معتقدند ایمنی تریکلوزان و ترکیبات مربوطه باید با توجه به پتانسیل آنها برای آسیب روده مورد بررسی قرار گیرد.

در خاتمه گفتنی است پژوهشگران اعلام کردند باید مطالعات بیشتری برای درک بهتر تأثیر مواد شیمیایی محیطی بر سلامت روده انجام شود. شرح کامل این پژوهش و یافته های به دست آمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی Nature Communications منتشر شده و در اختیار علاقه مندان قرار دارد.

منبع: سیناپرس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->