تشکیل ۱۹۱ پرونده تخلف در اجرای طرح نظارتی شب یلدا در خراسان رضوی پیش فروش دو محصول سایپا ویژه دی ماه ۱۴۰۳ اعلام شد + شرایط و قیمت وزیر نیرو خبر داد: کسری گاز در مناطق سردسیر ایران چه تعداد واحد نیروگاهی از مدار خارج شده است؟ تأمین ارز واردات کالا‌های اساسی و دارو از مرز ۱۱ میلیارد دلار گذشت نیروگاه برق ری از مدار تولید خارج شد | اتمام ذخیره گازوئیل قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۶ دی ۱۴۰۳) | رشد ۷۵ میلیونی چانگان قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۶ دی ۱۴۰۳) | قیمت کراس اوور ایران خودرو مشخص شد رشد بیش از یک‌ میلیون تومانی قیمت سکه و ۱۱۴ هزار تومانی قیمت طلا طی یک روز در مشهد (۶ دی ۱۴۰۳) ارزان‌ترین موبایل‌های آیفون چند؟ (۶ دی ۱۴۰۳) نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۶ دی ۱۴۰۳) | طلا به گرمی ۵ میلیون و ۸۰ هزار تومان رسید توزیع گوشت قرمز رایگان برای خانواده‌های کم برخوردار + جزئیات گزارش ۴ ماهه نهضت ملی مسکن منتشر شد خسارت قطعی چندساعته برق به ۲۲ کارخانه سیمانی کشور | توقف تولید سیمان در تهران و خراسان ملک در این منطقه گران خواهد شد کارخانه تولید کاغذ سنگی در فاروج خراسان‌شمالی با حضور وزیر نیرو افتتاح شد (۶ دی ۱۴۰۳) سوختگیری بنزین با کارت بانکی از سال ۱۴۰۴ بررسی وضعیت احداث پروژه آزادراه حرم تا حرم در دستورکار شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی جدول قیمت سکه‌های پارسیان (۶ دی ۱۴۰۳) | سکه پارسیان در آستانه ۸ میلیونی شدن! اعترافات قاتل در بازسازی صحنه جرم: مقتول سال‌ها بازی‌ام داده بود سود مرحله جدید سهام عدالت چقدر است و چه زمانی واریز می‌شود؟ قیمت سکه‌های ضرب ۸۶ حراج مرکز مبادله چقدر است؟ آیا ثبات به بازار ارز برمی‌گردد؟ (۶ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) | بادمجان ۱۵ تا ۲۵ هزار تومان کارگران چطور مالیات‌های مازاد بر حقوق را پس‌ بگیرند؟ سازندگان توان فروش و ساخت مسکن را ندارند سرپرست مدیریت روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد کیش منصوب شد وزیر نیرو: هزینه تولید هر کیلووات ساعت برق ۸ هزار تومان است پیش بینی قیمت سکه و طلا (پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

صادرات ممنوعه آرد در قالب ماکارونی

  • کد خبر: ۹۵۴۹۸
  • ۲۲ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۶
صادرات ممنوعه آرد در قالب ماکارونی
همه می‌دانیم که صادرات آرد غیرقانونی است، اما انگار کافی است چند ماده اولیه دیگر به آن اضافه بشود تا قانون زیرورو شود و آرد‌ها به صورت محصولات متفرقه از کشور خارج شوند. نتیجه آن هم می‌شود پر شدن جیب عده‌ای و از دست رفتن سهم مردم از یارانه‌ای که در این محصولات قرار گرفته است.

ملیحه فلاح | شهرآرانیوز؛ «به جز خرید گندم از کشاورز، برای تامین نیاز کشور، آن را با ارز ۴ هزارو ۲۰۰ تومانی وارد می‌کنند. بعد به آن یارانه دولتی می‌دهند و با قیمت ۲ هزارو ۷۰۰ تومان برای تولید آرد صنف و صنعت دراختیار کارخانه‌های آرد می‌گذارند. سرانجام همین آرد به محصولی مثل «ماکارونی» که به گفته تولیدکننده‌های آن بیش از ۹۰ درصدش آرد است، تبدیل و بدون عوارض صادر می‌شود.»

یک بار این مسیر را در ذهن خود ترسیم و بعد قضاوت کنید. یک پای این معامله می‌لنگد که لنگیدنش هم برای عده‌ای سودآور است. همه می‌دانیم که صادرات آرد غیرقانونی است، اما انگار کافی است چند ماده اولیه دیگر به آن اضافه بشود تا قانون زیرورو شود و آرد‌ها به صورت محصولات متفرقه از کشور خارج شوند. نتیجه آن هم می‌شود پر شدن جیب عده‌ای و از دست رفتن سهم مردم از یارانه‌ای که در این محصولات قرار گرفته است.

ماجرا از آنجا شروع شد که قرار بود چهارمین گزارش پویش «بی قیمت نخریم ۲» شهرآرا در ادامه همراهی با بازرسان سازمان صنعت، معدن و تجارت درباره نحوه درج قیمت تولیدکننده روی کالا باشد. این بار قرعه بازدید به نام یک کارخانه ماکارونی در شهرک صنعتی توس افتاد، اما در زمان بازدید از سالن‌های تولید و گپ و گفت با مدیر کارخانه، موضوع آرد و صادرات غیرمستقیم آن به میان آمد. هرچند مدت هاست که رسانه‌ها و کارشناسان، ماجرای صادرات غیرمستقیم کالا‌هایی را که با ارز ۴ هزارو ۲۰۰ تومانی وارد کشور شده اند یا به آن‌ها یارانه تعلق گرفته است مطرح می‌کنند، انگار بی فایده بوده است.

۹۰ درصد ماکارونی تولیدشده، صادر می‌شود

رشته‌ای دوست دارید یا فرمی؟ انواع واقسامش در این کارخانه به دو روش صنعتی و سنتی تولید می‌شود، اما توانایی رقابت با برند‌های آشنای بازار را ندارد و برای همین، بیشتر تولیدات این کارخانه که نتیجه حرکت دست‌های حدود ۷۰ کارگر و اهرم‌های چندین دستگاه است، به خارج از کشور صادر می‌شود. چه کسی می‌گوید صادرات بد است؟ اتفاقا خیلی هم خوب است، اما نه وقتی که گندم با ارز ۴ هزارو ۲۰۰ تومانی وارد و بعد از تبدیل به محصولات مختلف، بدون عوارض از کشور خارج شود. البته فکر نکنید فقط این کارخانه صادرات انجام می‌دهد. نه، سهمیه آن خیلی کمتر از بعضی کارخانه‌های بزرگ با سهمیه‌های آن چنانی در کشور است که صادرات هم کم ندارند.

بگذارید ماجرا را از زبان مدیرعامل این کارخانه ماکارونی که نقش تولیدکننده و صادرکننده را باهم بازی می‌کند، برایتان تعریف کنیم. علی ظهوریان می‌گوید: پارسال، خرید گندم از بازرگانی دولتی برای صنف و صنعت ۲ هزارو ۷۰۰ تومان بود. امسال هم قرار شد نرخ گندم صنف و صنعت برای ثابت ماندن قیمت‌ها به دلیل شرایط اقتصادی تغییر نکند. ما هم قیمت محصولاتمان را تغییر ندادیم. همین حالا ماکارونی از نان هم ارزان‌تر است و یک بسته ۷۰۰ گرمی آن با کمی رب و سویا، یک وعده غذایی ارزان قیمت برای یک خانواده چهارنفره است.

او با بیان اینکه سهمیه این کارخانه از گندم ۲ هزارو ۷۰۰ تومانی ۲۵۰ تن در ماه است، می‌افزاید: بیشتر ظرفیت گندم ۲ هزارو ۷۰۰ تومانی را چهار کارخانه می‌گیرند و درنهایت هرقدر در داخل مصرف کنیم، بازهم بیش از ۸۰ تا ۹۰ درصد از تولید صادر می‌شود. گندم را با کلی مشکل با ارز ۴ هزارو ۲۰۰ تومانی وارد می‌کنند و به آن یارانه می‌دهند، اما عوارض صادرات ماکارونی صفر است و درنهایت سودش را کشور‌های افغانستان، عراق، آسیای میانه و... می‌برند.

او با وجود انتقاد به شیوه قیمت گذاری آرد و صادرات بدون عوارض محصولات آردبر می‌گوید: اکنون کارخانه ما با ۳۰ درصد ظرفیت خود فعال است و باتوجه به اینکه چند کارخانه بازار داخل را قبضه کرده اند، بیش از ۹۰ درصد تولیدات ما نیز صادر می‌شود؛ چون توانایی رقابت در داخل را نداریم و اگر همین صادرات نباشد، مجبوریم کلا تعطیل کنیم.
همه این‌ها را می‌شود در یک جمله خلاصه کرد؛ یارانه گندم به جای مصرف کننده داخلی درنهایت نصیب مصرف کننده‌های خارجی می‌شود.

روی چه کالا‌هایی قیمت تولیدکننده درج می‌شود؟

ماجرای درج قیمت تولیدکننده به جای قیمت مصرف کننده روی ۱۴ کالای مصرفی و سرمایه‌ای را یادتان هست؟ اگر هنوز درباره این قانون جدید نخوانده و نشنیده اید، می‌توانید گزارش قبلی شهرآرا را بخوانید تا اشتباهی فکر نکنید قیمت محصولات کاهش یافته است. همچنین در آن گزارش با انواع کالا‌های این سبد و سود‌هایی که باید در هنگام خرید به قیمت درج شده روی محصول اضافه کنید، آشنا می‌شوید. حالا قرار است هر دو هفته، سبد این کالا‌ها سنگین‌تر و تعداد آن‌ها بیشتر شود. قرار بود اول نتیجه این تغییر روش در درج قیمت‌ها برای همان ۱۴ کالا مشخص و بعد به این سبد محصول جدید اضافه شود، اما آن طور که پیداست، مسئولان نتیجه را مثبت پیش بینی کرده اند و تخته گاز پیش می‌روند.

اتفاقا تعدادی از کالا‌هایی که از ۱۹ دی شامل این شیوه از قیمت گذاری شده‌اند، از اقلام اساسی و مهم سفره مردم هستند. کالا‌های جدیدی که وارد این سبد شدند، شامل لنت ترمز، فیلتر روغن، روغن موتور، محصولات شوینده، محصولات سلولزی، سس، رب، کنسروها، ترشیجات و ماکارونی است. برایتان در جدول زیر درصد‌هایی را که باید به این اقلام اضافه کنید، آورده ایم.

در زمان خرید ۸ کالای اعلام شده چقدر باید روی محصول (قیمت کارخانه) اضافه کنیم؟
(درصد‌ها حدودی است)

 

صادرات آرد در قالب ماکارونی

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->