آسمان ۲۷ دی را از دست ندهید | مریخ در نزدیک‌ترین حالت خود به زمین هزینه هر سرچ برای گوگل چقدر تمام می‌شود؟ | اولین کلمه‌ای که در گوگل سرچ شد، چه بود؟ بسته‌های هدیه همراه اول به مناسبت روز پدر ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بسته‌های هدیه ایرانسل به مناسبت روز پدر ۱۴۰۳ + روش فعالسازی کاربران واجد شرایط دریافت توکن پاوز مشخص شدند + آموزش چه شغل‌هایی از انقلاب هوش مصنوعی در امان می‌مانند؟ دسترسی کاربران ایرانی به سایت ایسوس مسدود شد محدودیت گوگل آنالیتیکس برای کاربران ایرانی و واکنش معاون وزیر ارتباطات سال ۲۰۲۴ میلادی گرم‌ترین سال تاریخ اعلام شد اولین موتورسیکلت پرنده جهان رونمایی شد + ویدئو علت گسترش آتش‌سوزی‌های وحشتناک لس آنجلس و کالیفرنیا چیست؟ + عکس و نقشه ایلان ماسک از حملات شدید خود به رهبران بریتانیا به دنبال چیست؟ گوگل از مقاله‌های صفحه دیسکاور، پادکست می‌سازد یک فیزیکدان ادعا می‌کند «پارادوکس پدربزرگ» سفر در زمان را حل کرده است زمان احتمالی عرضه آیفون SE ۴ مشخص شد تلگرام همکاری‌اش را با دولت‌ها برای اشتراک‌گذاری اطلاعات کاربران افزایش داده است شرکت متا رویکردش در نمایش محتوای سیاسی در فیسبوک، اینستاگرام و تردز را تغییر می‌دهد تریلر جدید فصل دوم سریال «آخرین بازمانده از ما» (The Last of Us) + ویدئو معاون وزیر علوم: هدف ما در برنامه هفتم توسعه کشور، رسیدن به رتبه ۱۴ تولیدات علمی جهان است تصویر ترکیبی تلسکوپ هابل و جیمز وب از برخورد دو کهکشان
سرخط خبرها

حیرت دانشمندان از نبود ماده تاریک در کائنات

  • کد خبر: ۹۵۵۰۲
  • ۲۲ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۸
حیرت دانشمندان از نبود ماده تاریک در کائنات
کهکشان‌های پراکنده‌ای که سه سال پیش کشف شده اند، در کمال ناباوری بدون ماده تاریک به نظر می‌رسیدند. این موضوع موجب شده است که هنوز هم دانشمندان سردرگم باشند و از خود بپرسند که آیا این کشف می‌تواند با سال‌ها نظریه پردازی درباره ماده تاریک در تضاد باشد؟

به گزارش شهرآرانیوز - کهکشان‌های پراکنده‌ای که سه سال پیش کشف شده اند، در کمال ناباوری بدون ماده تاریک به نظر می‌رسیدند. این موضوع موجب شده است که هنوز هم دانشمندان سردرگم باشند و از خود بپرسند که آیا این کشف می‌تواند با سال‌ها نظریه پردازی درباره ماده تاریک در تضاد باشد؟

اعتقاد بر این است که انرژی تاریک و ماده تاریک تقریبا ۹۵درصد از جهان هستی را تشکیل می‌دهند. دانشمندان هنوز درباره اینکه آن‌ها چه هستند یا از کجا آمده اند، مطمئن نیستند، اما معتقدند که آن‌ها کهکشان‌ها را با نیروی گرانش خود کنار هم نگه می‌دارند. به همین دلیل است که وقتی آن‌ها متوجه نشدند اخترشناسان یک کهکشان گیج کننده را بدون ماده تاریک همیشه گریزان یافته اند، شوکه شدند.

همه چیز سه سال پیش و زمانی شروع شد که ستاره شناس‌ها اولین بار با چند کهکشان پراکنده روبه رو شدند که به نظر می‌رسید بدون ماده تاریک هستند.

محققان تصمیم گرفتند یکی از آن‌ها را به طور دقیق بررسی کنند؛ بنابراین آن‌ها یکی از این کهکشان‌ها را که در فاصله ۲۵۰هزار سال نوری از ما بود، انتخاب کردند و آن را «AGC۱۱۴۹۰۵» نامیدند و سپس از ۲۷ آنتن رادیویی تلسکوپ «آرایه بسیار بزرگ» در نیومکزیکو برای مطالعه آن استفاده کردند.

آن‌ها پس از بررسی دقیق به این نتیجه رسیدند که محتوای ماده تاریکی که ما در این کهکشان استنباط می‌کنیم و می‌بینیم، بسیار کمتر از آن چیزی است که انتظارش را داشتیم. این یافته دست کم گیج کننده است، اما این اولین بار نیست که چنین چیزی مشاهده می‌شود.

پیتر ون دوکوم، ستاره شناس دانشگاه «ییل»، و همکارانش کهکشان‌های مشابهی را در سال۲۰۱۸ با استفاده از تلسکوپ فضایی «هابل» مشاهده کردند، اما چرا درباره آن‌ها بیشتر بحث و بررسی نشده است؟

کهکشان‌های کشف شده توسط «فراترنالی» و دیگر کهکشان‌های مشابه آن‌ها «کهکشان‌های بسیار پراکنده» نامیده می‌شوند. آن‌ها بسیار گسترده هستند، اما ستاره‌های کمی دارند و تقریبا آن قدر شفاف هستند که بررسی آن‌ها دشوار است. آن‌ها در قسمت مرکزی، کمی کم نورتر هستند؛ بنابراین تشخیص آن‌ها دشوار است.

میریا مونتس، ستاره شناس مؤسسه علمی تلسکوپ فضایی در بالتیمور و کارشناس کهکشان‌های پراکنده، می‌گوید: اکنون با تلسکوپ‌های بهتر و رصد‌های عمیق تر، آن‌ها بیشتر شناخته خواهند شد.


شکوه آسمان | تصاویر جدید ناسا از چند سحابی شگفت‌انگیز + عکس


 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->