وثوقی | شهرآرانیوز؛ درحالی که موج ششم کرونا یک به یک رنگ بندی شهرستانهای استان را تغییر میدهد، هنوز شاهد تصمیم مناسبی برای مقابله با پیشروی افسارگسیخته تعداد مبتلایان به کرونا در استان نیستیم. براساس اعلام سامانه «ماسک»، شهرستان تربت حیدریه رنگ قرمز کرونایی به خود گرفت.
خیز ششم کرونا درحالی این روزها جولان میدهد که شاهد تغییر اساسی در سیاستهای دولت برای مقابله با کرونا بوده ایم؛ سیاستهایی که با تفویض اختیار به متولیان و مسئولان استانی، نوید تصمیم گیری به موقع، اثرگذار و متناسب با نیاز استان را میداد، اما تاکنون جز پاس کاری بین ستادهای مختلف برای تصمیم گیری و تأکید بر دستورالعملهای معمول، موضوع جدیدی عاید مشهد و استان نشده است. این رویکرد در مصوبات جدید ستاد استانی مقابله با کرونا نیز به چشم میخورد.
مسئول کمیته رسانه و اطلاع رسانی کووید۱۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره مصوبات نشست روز شنبه ستاد استانی مقابله با کرونا که قرا بود دیروز ابلاغ شود به خبرنگار ما گفت: مقرر شد با توجه به تشکیل و راه اندازی ستاد مقابله با کرونای شهرستان مشهد، همه مباحث مربوط به کرونای شهرستانها در ستاد شهرستان مطرح و تصمیم گیری شود.
محمد پهلوان کاشی افزود: با توجه به قدرت زیاد شیوع ویروس امیکرون و طرح مدیریت هوشمند بیماری در بستر سامانه «امید»، محدودیتها به صورت جدی بر اساس مدیریت هوشمند اعمال میشود.
وی با تأکید بر تشدید نظارتها در مدارس، مهدکودکها و دانشگاه ها، ادامه داد: با هدف کنترل بیماری کرونا، دستورالعملها و مدیریت هوشمند بیماری کرونا در کنار تزریق دز سوم واکسن با جدیت در دستورکار دانشگاههای علوم پزشکی استان قرار میگیرد.
پهلوان بیان کرد: براساس مصوبه ستاد استانی مقابله با کرونا، همایشها در مکانهای مسقف با رعایت ۳۰ درصد ظرفیت فضا و حداکثر زمان یک ساعت ونیم مجوز برگزاری خواهند داشت.
مسئول کمیته رسانه و اطلاع رسانی کووید ۱۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در شبانه روز گذشته ۲۴۳۸ بیمار جدید مبتلا به کرونا در بخشهای سرپایی و بستری قطعی در مناطق زیرپوشش این دانشگاه شناسایی شدند، اظهار کرد: مردم در صورت مشاهده علائم ابتلا به کرونا ضمن تماس با سامانه تلفنی ۱۹۱ به نزدیکترین مرکز جامع سلامت منتخب یا درمانگاه مراجعه کنند.
پهلوان با بیان اینکه تعداد بیماران سرپایی و بستری به سرعت در مناطق زیرپوشش این دانشگاه در حال افزایش است، گفت: هم اکنون علاوه بر ۴۱ مرکز خدمات جامع سلامت منتخب کرونا، ۱۵۰ درمانگاه در سطوح یک و دو به بیماران خدمات ارائه میدهند و در صورت نیاز، بیماران به بیمارستانها ارجاع داده میشوند.
وی با اشاره به اینکه ۵۸۵ بیمار مبتلا یا مشکوک به کرونا در مراکز درمانی خراسان رضوی بستری هستند و از این تعداد ۴۳۱ نفر در محدوده دانشگاه علوم پزشکی مشهد بستری شده اند، تصریح کرد: در شبانه روز گذشته ۲۱۰ بیمار مبتلا یا مشکوک به کرونا در مراکز درمانی استان بستری شده اند که از این تعداد ۱۷۸ نفر متعلق به دانشگاه علوم پزشکی مشهد است.
مدیر توسعه شبکه و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: میزان مراجعات روزانه شهروندان مشهدی به مراکز منتخب تشخیص کرونا در این کلان شهر با ۴ برابر افزایش نسبت به روزهای گذشته، به بیش از ۳۰۰۰ نفر در روز رسیده است. محمدحسن درخشان افزود: پاسخ آزمایش طبی تشخیص ابتلا به ویروس کرونا برای ۵۰درصد از این مراجعان مثبت است.
رئیس بیمارستان تخصصی شریعتی، از مراکز زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اظهار کرد: تعداد بیماران سرپایی مراجعه کننده به این مرکز درمانی افزایش پیدا کرده است، به نحوی که هم اکنون ۱۹ بیمار در این مرکز تحت درمان هستند. محمدرضا حسینعلی زاده ادامه داد: تعداد بیماران سرپایی نسبت به روزهای قبل افزایش ۵۰ درصدی داشته است که برخی از آنها نیاز به بستری دارند.