جزئیاتی درباره رقم دقیق متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی سال گذشته ۰.۵ میلیارد دلار آیفون در ۲ ماه ترخیص شد فضیلت دعای کمیل اجرای توافقنامه تجارت ایران با کشور‌های اوراسیا از ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ جهش قیمت جهانی طلا اسلامی: با برق هسته‌ای ناترازی‌ها را برطرف می‌کنیم | کارشکنی‌های دشمنان و تبلیغات منفی علیه برنامه هسته‌ای ایران قانون ته‌لنجی به رسمیت شناخته شد افزایش قیمت‌ها در بازار مسکن و خروج خریداران | آینده مسکن به کجا می‌رود؟ (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) افت قیمت خودرو‌های خارجی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ریزش ۵۰ میلیونی لاماری هیبرید تلاطم بازار خودرو‌های داخلی فروکش کرد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) + جدول قیمت مذاکرات؛ اقتصاد ایران شرطی نشود پرواز دوباره نرخ طلا در مشهد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) سناریو‌های پیش روی قیمت طلا بر اساس نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا زمان برگزاری حراج شمش طلا مشخص شد + جزئیات نقش تعاونی‌ها در تحقق شعار سال | سرمایه‌های کوچک در خدمت تولید صنعت خراسان رضوی در صف انتظار تسهیلات بانکی قیمت امروز ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | دلار به ۱۰۱ هزار تومان رسید رئیس کمیسیون اصل نود در نامه‌ای به رئیس‌جمهور: افزایش حقوق در سال جدید از فروردین‌ماه اعمال شود دو روز مهم هفته آینده برای بازار طلا و ارز (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) کف قیمتی دلار چه عددی است؟ | پیش‌بینی سرنوشت‌ساز از نرخ ارز در بازار با پالس شروع مذاکرات قیمت طلای جهانی امروز (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) اعلام شد | قیمت طلای جهانی صعودی شد پیش‌بینی تورم اجاره مسکن در ۱۴۰۴ | نیاز کشور ساخت سالانه یک میلیون مسکن است رالی بیت‌کوین هم‌زمان با رشد تاریخی بازار‌های سهام آمریکا (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | گریپ فروت کیلویی چند؟ جهش ۵۵ درصدی هزینه‌های تولید خودرو | چرا شورای رقابت باید فرمول قیمت‌گذاری را به روز کند؟ مهم‌ترین اخبار بورسی کدال امروز (چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴) افزایش ظرفیت ترانزیت ریلی در مسیر راه آهن ایران و بلاروس پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

قوام اقتصاد؛ قوام تولید و رضایت مصرف کننده

  • کد خبر: ۹۷۸۴۶
  • ۱۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۴
قوام اقتصاد؛ قوام تولید و رضایت مصرف کننده
دکتر وحید ارشدی - عضو هیئت علمی پژوهشکده مطالعات اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد

درون زا کردن اقتصاد با رویکرد برون گرایی، یکی از ابعاد مهم اقتصادمقاومتی است که به صراحت در سیاست‌های کلی ابلاغی از طرف رهبر معظم انقلاب آمده است. اینکه اقتصاد بر توانایی‌ها و استعداد‌های خود متکی باشد و محصولات خویش در بخش‌های کشاورزی، صنعت، خدمات و انرژی را به گونه‌ای باکیفیت، تولید کند که در سطح جهانی، قابلیت رقابت با محصولات سایر کشور‌ها را داشته باشد و بتواند بازار‌های منطقه‌ای و جهانی را در سطوح مختلف فتح کند، در اندازه چشمگیری خودبه خود، منافع ملی و رضایت مصرف کننده داخلی را هم فراهم خواهد کرد و منجر به قوام و پایداری اقتصاد در برابر تکانه‌های مختلف درونی و برونی خواهد شد.

باز کردن این مسیر حیاتی، نیازمند بستر‌های مناسب است که با نقش آفرینی درست قوای سه گانه مجریه، مقننه و قضاییه و نیز مردم در جایگاه‌های مختلف تولیدکننده، توزیع کننده و مصرف کننده، امکان پذیر است.

آنچه مهم است، اینکه اقتصاد، ابزاری برای تعالی جامعه است و باید منافع همگان به مسیر اقتصاد درون زا با رویکرد برون گرا به هم گره بخورد و همه از محقق شدن این بعد از سیاست، احساس رضایت کنند.

حذف کردن قوانینی که بدون دلیل موجهی، سرعت حرکت تولیدکننده را کاهش می‌دهد، اجرای درست قوانینی که سرعت حرکت تولیدکننده را افزایش می‌دهد، تنظیم قوانینی که به حفظ حقوق مالکیت تولیدکننده و امنیت اقتصادی او منجر می‌شود، اعتمادسازی با استفاده از ثبات سیاست‌ها و تقویت سرمایه اجتماعی درون بنگاه‌های اقتصادی و نیز بین بنگاه‌های تولیدی با دولت و مردم، هدفمند کردن واردات و صادرات متناسب با تقویت تولید داخل، تنظیم نظام مالیاتی و یارانه‌ای به نفع بخش تولید و به ضرر بخش غیرمولد، بستن مسیر‌ها و شریان‌های فساد اداری و اقتصادی، اصلاح فرایند‌های تولید و توزیع به جای تمرکز بر قیمت گذاری و سرکوب قیمت ها، افزایش هزینه قاچاق کالاها، اصلاح قوانین کار و تامین اجتماعی، توسعه دیپلماسی فعال اقتصادی و تقویت انگیزه‌های دیپلمات‌های اقتصادی برای شناخت بازار‌های جهانی و علامت دهی درست به تولیدکنندگان داخلی و همچنین تنظیم واردات و صادرات به نفع تولید داخل، مسیر تحقق اقتصاد درون زا با رویکرد برون گرایی را فراهم می‌کند.

اگر نهاد قدرت به درستی، یکی از منافع ملی را در اقتصاد سالم مولد تشخیص دهد و تا حد ممکن، از مسیر تولید مفید، مقررات زدایی کند و نظارت‌های پیشینی را محدود و تبدیل به نظارت‌های پسینی کند و ازطرفی، هر مانعی را که باعث افزایش هزینه‌های مستقیم و غیرمستقیم بر تولید باکیفیت است، از جلوی تولیدکننده بردارد، گام‌هایی روبه جلو به سوی برون گرا کردن اقتصاد درون زا برمی دارد.

نکات یادشده، فعالان اقتصادی را که به قول رهبر معظم انقلاب، افسران دوران تحریم‌های سخت هستند، به جهتی هدایت می‌کند که سرمایه‌های خرد و کلان خود را به سمتی ببرند که منجر به ارائه کالا‌ها و خدمات باکیفیت و قیمت مناسب رقابت پذیر شود. حمایت‌های دولت از تولیدکنندگان، باید منوط به تحقق این مهم باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->