گروهی میخواهند از بانک ملی دزدی کنند. در روزی که قرار است بعدازظهر کسوف بشود و تهران در روز، شب شود و دوباره به روز برگردد. مهدی، شاهرخ، گیو، اطلس، دزدان ظاهری بانک هستند. اما این پول را برای قرضه ملی دکتر مصدق میخواهند.
«خائنکشی»
کارگردان: مسعود کیمیایی
فیلمنامه نویس: مسعود کیمیایی
تهیهکننده: علی اوجی
خلاصه داستان: گروهی میخواهند از بانک ملی دزدی کنند. در روزی که قرار است بعدازظهر کسوف بشود و تهران در روز، شب شود و دوباره به روز برگردد. مهدی، شاهرخ، گیو، اطلس، دزدان ظاهری بانک هستند. اما این پول را برای قرضه ملی دکتر مصدق میخواهند.
فیلم جدید کیمیایی درباره مهدی بلیغ (مشهور به آرسن لوپن ایران) هم هست؛ یک دزد و خلافکار ایرانی که در دهه های ۳۰ و ۴۰ خورشیدی سر خیلیها را کلاه گذاشت. او در یکی از این کلاهبرداریهای هوشمندانه کاخ دادگستری تهران را بهعنوان یک هتل زیبا به دو تاجر آمریکایی (در برخی منابع گفته شده دو تاجر عرب) به صورت غیرقانونی فروخت.
یکی از مهمترین اتفاقات جشنواره امسال انصراف مسعود کیمیایی از این رویداد بود. او یک روز پس از اعلام نام هیئت داوران از اینکه به عنوان فیلمساز نامش در رقابت و داوری باشد، انصراف داد. به نظر میرسد او به حضور شهاب حسینی در هیئت داوری معترض باشد. کیمیایی در در یادداشتی نوشته است:
«به نام خدا
درود سرزمین کهن -ایران
درود به مردم قدرندیده و هنرمندان
با احترام
به هنرمندان و زحمتکشیدگان فیلم «خائنکشی»، با موضوع ملی شدن صنعت نفت ایران و مقوله قرضه ملی بوسیله دکتر محمد مصدق در سالهای ۱۳۳۰ که با مردم انجام شد، این دوست در هشتادویک سالگی برای قضاوت شدن در سینما خودم را کنار میبینم و به این خط و نوشته از قضاوت بیرون میآیم.
دیگر هنرمندان فیلم خائنکشی به جای خود میمانند.
در این سنِ بسیار زحمتکشیده، برای قضاوت شدن درباره فیلمی به مفهوم آزادی نفت، ایران، مقوله نفت، انگلیس و دکتر محمد مصدق تردید بسیار دارم