وزیر اقتصاد: گزارشی از عادی‌سازی پرونده ایران در FATF به رئیس‌جمهور ارائه کردم درآمد ۶ هزار میلیارد تومانی اینفلوئنسر‌های ایرانی اینستاگرام بسته ۱۷ اقدام بورس برای رشد بازار تا پایان ۱۴۰۳ آخرین وضعیت تولید گاز برای زمستان ۱۴۰۳ پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه فردا یکشنبه (۱۵ مهر ۱۴۰۳) هواپیمایی امارات استفاده از «پیجر» را ممنوع کرد ۳ آزمون کشوری توسط سازمان سنجش ۲۰ مهرماه ۱۴۰۳ برگزار می‌شود به‌زودی قیمت خرید تضمینی برنج ابلاغ می‌شود بازگشت دوباره تالار مجازی بورس (۱۴ مهر ۱۴۰۳) آیا زمان واریز مرحله سوم سود سهام عدالت مشخص شد؟ کود‌های کشاورزی بر اساس الگوی کشت شهرستان‌های خراسان رضوی توزیع می‌شود بسیاری از کارگاه‌های مشاغل سخت و زیان‌آور مشمول طرح طبقه‌بندی نیستند قیمت رسمی ۲۰ قلم کالای اساسی اعلام شد برداشت زعفران از مناطق سردسیر خراسان رضوی آغاز شد | هنوز زعفران نوبرانه به بازار عرضه نشده است درخواست جامعه کارگری از مجلس: هرچه سریع‌تر تحقیق در خصوص اموال سازمان تأمین اجتماعی را آغاز کنید پیش‌بینی حجم و نرخ رشد نقدینگی تا پایان سال ۱۴۰۳ ادامه فشار عرضه کنندگان در بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۴ مهر ۱۴۰۳) فرونشست در کمین ۳۵۹ دشت کشور شرایط فروش اقساطی X ۵۵ پرو مدیران خودرو با اقساط بلندمدت از امروز (۱۴ مهر ۱۴۰۳) + جزئیات نوسازی ۸ هزار ناوگان حمل‌ونقل عمومی در سال ۱۴۰۲ | اسقاط بیش از ۱۶۰ هزار خودرو در سال ۱۴۰۳ یک پیش‌بینی دیگر از آینده قیمت ارز (۱۴ مهر ۱۴۰۳) «در صورت افزایش حقوق کارگران، کارفرما‌ها کارگران مازاد را اخراج خواهند کرد» یک نظریه اشتباه است با کمتر از ۲۰ میلیون تومان می‌توان گوشی آیفون خرید؟ (۱۴ مهر ۱۴۰۳) توقیف بیش از ۲۰۰ هزار پاکت زعفران تقلبی در چاپخانه‌های مشهد ۹۶ میلیارد دلار فرصت انرژی در کشور از دست رفت
سرخط خبرها

راه‌های پیشگیری از هدر رفت خاک و آب

  • کد خبر: ۹۸۷۳۲
  • ۲۱ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۹
راه‌های پیشگیری از هدر رفت خاک و آب
علیرضا سوهانی - مدرس دانشکده کشاورزی

چند روز پیش رهبر معظم انقلاب در دیدار با فعالان اقتصادی با تاکید بر جهش تولید، بر ضرورت جلوگیری از نابودی خاک و هدررفت آب در بخش کشاورزی تاکید فرمودند. اما اجرای رهنمود‌های ایشان، نیازمند چه بستر‌هایی است و ما چه وظیفه‌ای در این باره داریم؟

بررسی وضعیت بارش‌های کشور نشان می‌دهد که ایران اکنون یکی از دوران‌های سخت خشک سالی را سپری می‌کند، این درحالی است که تقاضا برای مواد غذایی در کشور رو به افزایش است. بدیهی است که در چنین شرایطی باید به سوی استفاده بهینه از تمام عوامل دخیل در تولید کشاورزی شامل نهادها، کود، آب و... حرکت کنیم تا بتوانیم ضمن کاهش هزینه تمام شده، تولید محصولات کشاورزی را افزایش دهیم. یکی از راه‌های تحقق این مهم، گسترش تولید گلخانه در کشور و خراسان رضوی است.

تولید گلخانه‌ای می‌تواند بستر‌های استفاده بهینه از نهاده‌های کشاورزی و به خصوص آب را فراهم کند، با این حال تحقق این کار نیازمند گسترش مجتمع‌های گلخانه‌ای بزرگ درقالب شهرک‌های گلخانه‌ای است.

اکنون به دلیل کوچک مقیاس بودن بخش بزرگی از گلخانه‌ها در عمل هزینه‌های تمام شده آن‌ها زیاد است و محصولاتشان قابلیت رقابت با محصولاتی را که به صورت سنتی کشت می‌شوند، ندارد.

به این نکته باید توجه کرد که هرقدر مقیاس گلخانه‌ها افزایش بیابد، هزینه تمام شده نهایی کمتر می‌شود. برای تحقق این هدف باید کارآفرینان بخش کشاورزی را به سوی کار گروهی سوق داد.

برای کاهش هزینه تمام شده تولید گلخانه ای، اولین اقدام استفاده بهینه از تمام عوامل تولید است. گاه دیده می‌شود که کود یا مکمل‌های غذایی که هزینه سنگینی نیز دارند، بیش از مقدار لازم به گیاهان داده می‌شود و این مسئله هزینه سربار تولیدکننده را فوق العاده افزایش می‌دهد.

نکته بعدی، استفاده از نهاده‌های نامرغوب در کشت‌های گلخانه‌ای است. بار‌ها دیده شده است که تولیدکنندگان به دلیل دسترسی نداشتن یا گرانی از کود‌های نامرغوب استفاده کرده اند و همین مسئله حجم تولید و کیفیت محصولات آن‌ها را کاهش داده است.

به منظور حل این مشکل باید زمینه‌های لازم به منظور دراختیار قرار دادن نهاده‌های مرغوب را برای تولیدکنندگان فراهم کنیم. نکته دیگر مجهزسازی تولیدکنندگان به علم روز تولید است. بخش کشاورزی باید برای تامین امنیت غذایی کشور به سمت توسعه گلخانه‌های های تک و هیدروپونیک پیش برود. درصورت تحقق این هدف، بی تردید دغدغه رهبر معظم انقلاب درباره جلوگیری از هدررفت خاک و آب در حوزه کشاورزی برطرف خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->