غرق‌شدن کودک سه‌ساله در رودخانه کارون (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) هشدار پلیس به مسافران: ترافیک سنگین در جاده‌های خراسان رضوی و کلان‌شهرها ادامه دارد گردشگری نوروزی در اوج: ۴۰ درصد ایرانی‌ها به سفر رفتند تعمیرات موفقیت‌آمیز ایستگاه پمپاژ | آب، یکشنبه (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) به یزد می‌رسد زاینده‌رود دوباره زنده شد | لحظه ورود آب به سی‌وسه پل اصفهان پس از خشکی طولانی + فیلم (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) توهین به مقدسات بی‌پاسخ نماند | دادستانی گرگان وارد عمل شد واژگونی خودرو در سبزوار خراسان رضوی | یک نفر جان باخت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بندرلنگه هرمزگان (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پرونده حادثه حمله سگ به روستاییان بینق روی میز دادستان سبزوار پاسخگویی اورژانس به ۸۷۰ هزار تماس در طرح سلامت نوروزی نزاع خونین در روز طبیعت | شرور قبل از خروج از مرز دستگیر شد دُرنا؛ مهمان نوروزی مراتع گنبدکاووس بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷ هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشته‌اند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) شهاب‌سنگ ۱۰۰ میلیاردی در مشهد | آیا سریال پایتخت ۷ بازار سنگ‌های آسمانی را منفجر کرد؟ + فیلم و عکس پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

آیا امیکرون آخرین سویه جنجال‌برانگیز کرونا است؟

  • کد خبر: ۹۹۶۰۳
  • ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۴
آیا امیکرون آخرین سویه جنجال‌برانگیز کرونا است؟
‌می‌توانیم امیدوار باشیم امیکرون آخرین سویه جنجال‌برانگیز کرونا باشد یا باید حواسمان به پیک هفتم باشد؟

محمدزاده | شهرآرانیوز؛ همان روز‌های ابتدایی که صحبت از سویه جدید کرونا یعنی امیکرون به میان آمد، یکی از پرسش‌هایی که ذهن بسیاری را به خود مشغول کرد این بود که آیا بعد از امیکرون، سویه جدید و نگران‌کننده‌ای خواهیم داشت یا می‌توان امیکرون را آغازی بر پایان جولان ویروس کرونا دانست؟ ویروسی که حالا نزدیک دو سال است جهان را با خود درگیر کرده و همچنان یکی از مهم‌ترین مسائلی است که بشر این روز‌ها با آن سروکار دارد. در این میان، گمانه‌زنی‌هایی از ترکیب این دو واریانت اخیر یعنی دلتا و امیکرون سخن می‌گفت که خودش ممکن است سویه جدید و پرقدرتی را به‌نمایش بگذارد.

همین موضوع، سوژه بحث بسیاری از کارشناسان و متخصصان و البته بسیاری از کاربران در فضای مجازی شد. رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در این باره می‌گوید هر واریانتی که در آینده شایع شود، مطمئنا از واریانت موجود خطرناک‌تر خواهد بود؛ چنان‌که این موضوع را طی دو سال گذشته نیز تجربه کردیم. «دلتا» واریانت بسیار خطرناکی بود که شیوع بالایی یافت و اکثر کشور‌های جهان را متحمل ضرر‌های مالی و جانی بسیاری کرد. با این حال، امیکرون از آن نیز خطرناک‌تر است و نباید فریب آمار‌ها را خورد.

البته ممکن است از نظر نسبت بستری‌شدن یا مرگ‌ومیر نسبت به دلتا تلفات کمتری داشته باشد، اما این ویروس بنا به هوشمندی که دارد، این توانایی را به دست آورده است که بتواند بیش از اندازه خود را منتشر کند. میزان ایمنی‌گریزی آن نیز به اندازه‌ای است که دز‌های اول و دوم موجود را خلع سلاح کرده و امید ما تنها به دز‌های بوستر است.

هرچند امیکرون همچنان در اذهان بسیاری با ساده‌انگاری همان سرماخوردگی ساده تلقی می‌شود، اما سازمان بهداشت جهانی پیش از این امیکرون را در گروه سویه‌های «نگران‌کننده» ویروس کرونا طبقه‌بندی کرده است. کارشناسان این سازمان همچنین اعلام کردند که با بسیاری از پژوهشگران در سرتاسر جهان در حال همکاری هستند تا به درک بهتری از چگونگی تأثیر این سویه بر همه‌گیری «کووید۱۹» و واکنش آن به واکسن‌های ضدکرونای تولیدشده برسند و انتظار می‌رود یافته‌های جدیدی هم به اطلاعات کنونی اضافه شود.
همه این صحبت‌ها در حالی است که همچنان از واکسیناسیون به‌عنوان تنها راه مقابله با سویه‌های مختلف این ویروس یاد می‌شود.

سخن‌گوی سازمان بهداشت جهانی می‌گوید شواهد روبه‌رشدی درباره اثربخشی واکسن برای امیکرون وجود دارد، اما هنوز چیز‌های زیادی برای یادگیری داریم. با این حال، به‌نظر می‌رسد واکسن‌ها همچنان در محافظت از افراد در برابر بیماری‌های جدی، بستری‎شدن در بیمارستان و خطر مرگ بسیار مؤثر هستند؛ باید تلاش‌ها را برای واکسیناسیون همه جمعیت‌های در معرض خطر در همه کشور‌ها تسریع کنیم؛ افرادی که هنوز واکسینه نشده‎اند باید در اسرع وقت واکسینه شوند.

در این شرایط، نزدیک‌شدن کشورمان به تعطیلات پایان سال، نگرانی مضاعفی در رابطه با ادامه این همه‌گیری به‌وجود آورده است؛ نکته‌ای که رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی درباره آن می‌گوید در نوروز امسال نیز همان اتفاقاتی که سال گذشته رخ داد، باز هم رخ خواهد داد. نزدیک نوروز آمار تلفات و ابتلا بسیار بالا خواهد رفت؛ بنابراین باید در رفت‌وآمد‌ها تجدیدنظر کنیم.

تنها نکته اینجاست که باید از همین حالا این کار را بکنیم. ممکن است پیک هفتم نیز در آینده بروز کند. هرچه از سن ویروس می‌گذرد و افراد ایمنی بدنشان را از دست می‌دهند، ویروس نیز جهش بیشتری می‌یابد و در نتیجه شرایط برای موج‌ها و پیک‌های بعدی مهیاتر از گذشته می‌شود. باید جلو گردش ویروس را در جامعه بگیریم که البته با بازگشایی مدارس و رفت‌وآمد‌ها قطعا این موضوع محقق نمی‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->