کتاب "صعود چهلساله" اثر سیدمحمدحسین راجی و سیدمحمدرضا خاتمی، گزارشی جامع از دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران در چهار دهه اخیر است. این کتاب با ارجاع به منابع معتبر بینالمللی مانند سازمان ملل و بانک جهانی، به بررسی پیشرفتهای ایران در زمینههای مختلفی، چون عدالت اجتماعی، استقلال، رفاه عمومی، اقتدار نظامی و معنویت میپردازد. فصول مختلف کتاب به موضوعاتی، چون کرامت زن، آزادی و مردمسالاری، و پیشرفتهای صنعتی و زیرساختی اختصاص دارد. این اثر بهعنوان تحقیقی عمیق، تأثیر انقلاب اسلامی را در عرصههای مختلف اجتماعی و سیاسی تحلیل میکند.
کتاب عبور از سینمای سانسور نوشته وحید جلیلی، پژوهشی درباره سینمای غیرانقلابی ایران است که به اعتقاد نویسنده، مسیر اشتباهی را طی کرده است. این اثر که توسط نشر شهید کاظمی منتشر شده، به بررسی محدودیتهای روایت انقلاب در سینمای ایران میپردازد. جلیلی با اشاره به پرسش الیور استون درباره چرایی استفادهنکردن از سینما برای روایت انقلاب، این وضعیت را «سینمای سانسور» مینامد. او معتقد است که نسل جدید فیلمسازان در حال عبور از این محدودیتها و بنیانگذاری سینمای ملی و مردمی هستند.
کاروانسراهای بسیاری در دلِ تاریخ ماندهاند که صدای ساز و جرس در حافظه آنها ثبت شده است. صدای دوتار و آواز خوشِ هنرمندان مقامی که در شادی و فراق خوانده و میخوانند.
قطعه یار من با دوتار استاد محسن عسکریان و صدای امین امینی، عاشقانهای است که در دلِ یک کاروانسرا اجرا شده است.
روایت انقلاب شکوهمند اسلامی از زبانها و زاویههای مختلف دریچههای تازهای را برای شناخت این واقعه تاریخی میگشاید. ترور هنر روایت استاد علیرضا خالقی از حالوهوای روزهای منتهی به انقلاب است و مردم مشهد است.
فیلمهای نوروزی سینماها از زمان شروع اکران تاکنون بیش از ۱۴۴ میلیارد تومان فروش داشتند که از این رقم، ۴۷ میلیارد تومان در نخستین هفته سال ۱۴۰۴ حاصل شده است.
تئاتر ایران، هنر نمایشی با ریشههای عمیق تاریخی، از شبیهخوانیهای مذهبی به تئاتر مدرن تبدیل شده و امروز در صحنههای داخلی و بینالمللی به نمایش درمیآید.