سومین همایش بزرگ "خانواده باشکوه" در مشهد برگزار شد | مشارکت ۵۲۵ مادر در پویش "نذر یک فرزند" طی سه سال مجازات قتل در تصادف رانندگی+ جزییات چند نکته مهم درباره بار زائران در فرودگاه‌های جده و مدینه نجات ۸ شهروند مشهدی از میان دود آتش‌سوزی (۱۲ تیر ۱۴۰۳) کشف ۴۰۰ کیلوگرم مواد روانگردان شیشه اعترافات تکان دهنده درباره قتل پدر ثروتمند دادگاه رسیدگی به پرونده رستمی‌صفا برگزار شد پرونده عجیب قتل فجیع نوجوانی که در برابر شیطان مقاومت کرد گردشگری سلامت ایران در یک سال گذشته به اندازه ۲۰ سال پیشرفت کرد پدروپسر مامورنما در مشهد به دام افتادند (۱۲ تیر ۱۴۰۳) کلاهبرداری با ترفند نرم افزار رایگان آموزش ارز دیجیتال (۱۲تیر ۱۴۰۳) گلابی؛ میوه‌ای مفید برای کاهش «کلسترول بد» خطر همه‌گیری بیماری تب دنگی در کشور ۵۰ درصد کودکان ایرانی بدخواب شده‌اند | ۳ فاکتور مهم شیوع ۳۶ درصدی اختلال خواب در کودکان تهرانی سرکه سیب؛ فراورده‌ای که برای کاهش وزن مفید است وزیر آموزش‌وپرورش: امسال به جذب ۱۷۶ هزار معلم نیاز داریم | واریز معوقات معلمان، در دست اقدام جزئیات اسیدپاشی در آلمان + فیلم امکان انتقال تب دنگی از طریق هر پشه به ۱۰ نفر زنانی که تابع این رژیم غذایی هستند، قلب سالم‌تری دارند توفان ۶۲۰ نفر را در سیستان‌ راهی بیمارستان کرد (۱۲ تیر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

انقراض حشرات چه پیامدهایی دارد؟

  • کد خبر: ۱۰۲۱۴۶
  • ۲۳ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۷
انقراض حشرات چه پیامدهایی دارد؟
جمعیت حشرات در سراسر جهان رو به کاهش است و نابودی آن‌ها پیامد‌های فاجعه باری برای اکوسیستم‌ها خواهد داشت. دانشمندان به دنبال جایگزین‌هایی برای حشرات هستند. فروپاشی جمعیت حشرات می‌تواند اکوسیستم‌ها را از هم بپاشد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ جمعیت حشرات در سراسر جهان رو به کاهش است و نابودی آن‌ها پیامد‌های فاجعه باری برای اکوسیستم‌ها خواهد داشت. دانشمندان به دنبال جایگزین‌هایی برای حشرات هستند. فروپاشی جمعیت حشرات می‌تواند اکوسیستم‌ها را از هم بپاشد. دانشمندان به این موضوع فکر می‌کنند که آیا ربات‌ها و پهپاد‌ها می‌توانند این شکاف را پر کنند. بااین حال، اگر با سرعت کافی عمل نکنیم و سقوط امپراتوری‌های کوچک حشرات موجب فروپاشی کل اکوسیستم شود، چه؟ به راحتی می‌توان پیش بینی کرد که با توجه به ماهیت نامتوازن جوامع، چگونه کاهش ذخایر برخی از موادغذایی و کاهش جمعیت حیوانات وحشی، رنج مستمری را بر جوامع آسیب پذیر و فقیر تحمیل خواهد کرد و شاید کمیاب ترشدن منابع بنیادی، موجب ایجاد درگیری شود.

اکنون به منظور حل مشکل کاهش جمعیت حشرات به پروژه‌هایی امید بسته ایم که در مراحل اولیه قرار دارند: ایجاد گرده افشان‌های اصلاح شده ژنتیکی که دربرابر بیماری و موادشیمیایی مقاوم هستند یا ساخت دستگاه‌هایی که گرده‌ها را به سمت گیاهان پرتاب می‌کنند تا به باروری آن‌ها کمک کنند.

دانشمندان دیگر روی تقلید و بازآفرینی ظاهر و عملکرد حشرات کار می‌کنند. پژوهشگران دانشگاه هاروارد ربات‌های کوچکی را اختراع کرده اند که توانایی شنا کردن دارند و بدون اینکه آسیب ببینند، موانع را رد می‌کنند.
پژوهشگران هلندی با الهام گرفتن از مگس‌های میوه و حرکت سریع بال‌های آن ها، رباتی با بال‌هایی از جنس مایلار ساخته اند. مایلار ماده‌ای است که در تولید پتو‌های فضایی استفاده می‌شود. ربات دل فلای (DelFly) دانشگاه فناوری دلفت قابلیت معلق ماندن و چرخیدن دارد و در چند ثانیه به سرعت زیاد انسان می‌رسد.

ماتج کاراسک، پژوهشگری که روی این پروژه کار می‌کند، می‌گوید حتی پیش از اینکه کار روی دل فلای را آغاز کند، مجذوب چابکی و آگاهی فضایی حشرات بوده است. ربات‌های کاراسک جایگزین دقیقی برای مگس یا زنبور نیستند. آن‌ها با پهنای بال ۳۳ سانتی متر، ۵۵ برابر مگس میوه هستند. همچنین، هنوز مشکل حمل محموله‌های بزرگ گرده بدون از دست دادن قابلیت مانور وجود دارد.

حشرات ویژگی‌های شگفت انگیزی دارند. برای مثال، زنبور‌های گرده می‌توانند فوتبال بازی کردن را یاد بگیرند و برای مراقبت از افراد جوان کندو خواب خود را رها کنند و تجارب خوب و بد را به خاطر بسپارند. سوسک ویولن از نظر ظاهری مانند ویولن است و از کنار کاملاً مسطح دیده می‌شود. پروانه مونارک زیبا است و از طریق پا‌های خود شهد گل‌ها را می‌چشد. ما همه حشرات را از دست نخواهیم داد؛ اما دیوید واگنرِ حشره شناس می‌گوید:
آینده حیات جهانی بسیار ساده شده‌ای است. ما حشرات را خواهیم داشت؛ اما گونه‌های بزرگ را از دست خواهیم داد. فرزندان ما دنیای کوچک تری خواهند داشت. این چیزی است که ما به آن‌ها می‌دهیم.

آخرین پژوهش‌های علمی نشان می‌دهد که کاهش جمعیت زنبور‌ها میزان تولید محصولات کشاورزی مهمی مانند سیب و بلوبری و گیلاس را کاهش داده است. پرندگان حشره خوار نه تنها در مزارع فرانسه، بلکه حتی در مناطق دورافتاده جنگل‌های بارانی آمازون در حال کاهش هستند. واگنر و همکارانش تأیید کردند که جمعیت بسیاری از حشرات در سراسر جهان سالانه ۱ تا ۲ درصد کاهش پیدا می‌کند و اگر اقدام مؤثری انجام نشود، به طور قطع این وضعیت وحشتناک می‌تواند بدتر شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->