ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی اختتامیه نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» برگزار شد رییس نظام پزشکی مشهد: آمار مرگ‌های ناشی از آلودگی هوا نگران کننده است ضرب‌وشتم پرستار در بیمارستان قائم(عج) مشهد، این بار توسط پزشک بانوی وزرشکار مشهدی به چهار بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ دی ۱۴۰۳) پروژه جایگزین یک باب مدرسه سنگی در خراسان رضوی ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد هواشناسی خراسان رضوی در پی آلودگی هوا هشدار نارنجی صادر کرد (۵ دی ۱۴۰۳) تاخیر طولانی پرواز تهران به مشهد به علت برخورد خودرو به هواپیما روی باند (۵ دی ۱۴۰۳) درباره خواص بی‌شمار کدو حلوایی | نارنجی پرخاصیت ویدئو | چند توصیه خودمراقبتی در روز‌های آلودگی هوا نارضایتی مردم از کاهش ساعت کاری کارمندان | ادارات در خواب نیم‌روزی! دستگیری زنی که از ۲ فرزندش برای پوشش فروش مواد مخدر استفاده می‌کرد | زندان، انتهای عشق شیرین و فرهاد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (چهارشنبه، ۵ دی ۱۴۰۳) | ورود سامانه بارشی از بعدازظهر شنبه ورزش عملکرد مغز را تقویت می‌کند پیوند ۶۵۳ عضو و بافت از بیماران مرگ مغزی در مشهد انجام شد (۵ دی ۱۴۰۳) سالانه ۳۵۰ هزار نفر زیر پوشش غربالگری سرطان قرار می‌گیرند سامانه بارشی جدید از روز جمعه (۷ دی ۱۴۰۳) وارد کشور خواهد شد مدیرکل جدید بهزیستی خراسان رضوی منصوب شد (۵ دی ۱۴۰۳) خراسان رضوی، رتبه دوم بیشترین اعزام زائران عمره مفرده با غذا‌هایی که خطر سرطان روده بزرگ را افزایش می‌دهند، آشنا شوید با سیگار کشیدن نوجوانمان چطور رفتار کنیم؟ اثر داروی فشار خون در جلوگیری از صرع اجرای برنامه شیر مدرسه نیاز ۹ همتی می‌طلبد آخرین اخبار از برگزاری آزمون استخدامی برای تامین معلم در مهر ۱۴۰۴ پرداخت وام ضروری ۳۰ میلیون تومانی برای ۵۱ هزار نفر از بازنشستگان کشوری حکم امیر تتلو در دیوانعالی شکست |خواننده پرحاشیه دوباره محاکمه می‌شود اطلاعیه دانشگاه پیام نور برای برگزاری امتحانات در روزهایی که به علت آلودگی هوا تعطیل شده‌اند آیا ادارات، بانک‌ها و مدارس تهران فردا چهارشنبه (۵ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ سازوکار برگزاری امتحانات دی ماه دانش‌آموزان اعلام شد زلزله شهرستان خواف خراسان رضوی را لرزاند
سرخط خبرها

مغز چگونه می‌تواند پرخوری را محدود کند؟

  • کد خبر: ۱۰۲۲۸۲
  • ۲۸ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۶
مغز چگونه می‌تواند پرخوری را محدود کند؟
ساختاری از مغز که مخچه نام دارد، می‌تواند به عنوان یک بازدارنده در برابر پرخوری رفتار کند. نوعی ناهنجاری ژنتیکی نادر و عجیب به نام «سندرم پرادرـ ویلی» وجود دارد که افراد مبتلا به آن دارای اشتهای سیر‌ی ناپذیری هستند و در اصطلاح همیشه گرسنه اند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ساختاری از مغز که مخچه نام دارد، می‌تواند به عنوان یک بازدارنده در برابر پرخوری رفتار کند. نوعی ناهنجاری ژنتیکی نادر و عجیب به نام «سندرم پرادرـ ویلی» وجود دارد که افراد مبتلا به آن دارای اشتهای سیر‌ی ناپذیری هستند و در اصطلاح همیشه گرسنه اند. گرسنگی پایان ناپذیری که می‌تواند موجب اضافه وزن و در نتیجه تهدیدی برای جان افراد مبتلا باشد؛ اما حالا محققانی که روی این موضوع پژوهش می‌کنند، پی برده اند که ساختار مُشت شکلی در مغز که مخچه نام دارد کلید تنظیم میزان گرسنگی در افراد با این شرایط خاص است. تا قبل از این، رابطه بین مخچه و گرسنگی شناخته شده نبود.

این پژوهش به صورت کاملا تصادفی آغاز شده است؛ چِن و همکارانش در آزمایشی روی یک موش به طور اتفاقی متوجه شده اند که با فعال کردن تعداد کمی از عصب‌های بخشی از مخچه که با نام «هسته عمقی مخچه جلویی» یا به اختصار aDCN شناخته می‌شود، می‌توانند این موجود را از خوردن غذا باز دارند. محققان که از دیدن این یافته کنجکاو شده بودند، با همکاران خود در مدرسه پزشکی هاروارد تماس برقرار کردند. سپس دانشمندان این مدرسه روی دو گروه ۱۴ نفره آزمایشی انجام دادند. گروهی سندرم پرادرـ ویلی داشتند و گروه دیگر دچار این سندرم نبودند. هدف این آزمایش بررسی داده‌های MRI مغز این افراد بود هنگام نشان دادن تصاویر خوراکی به آن‌ها در حالتی که تازه یک وعده غذایی مصرف کرده بودند و همچنین در حالتی که به مدت ۴ ساعت هیچ چیزی نخورده بودند.

آنالیز این داده‌ها نشان می‌داد که بخش «هسته عمقی مخچه جلویی» که گروه آقای چِن در موش‌ها رفتار آن را مطالعه کرده بود، در افراد دارای سندرم پرادرـ ویلی به طور گسترده‌ای دچار اختلال است. در افراد سالم، واکنش این بخش مغز در مواجهه با تصویر خوراکی پس از چند ساعت غذا نخوردن، بسیار بیشتر از زمانی است که فرد تازه غذا خورده و در اصطلاح سیر است؛ اما در افراد دارای این سندروم تفاوت محسوسی در واکنش نسبت به تصویر خوراکی قبل و بعد از مصرف غذا وجود ندارد.

برای سال‌ها دانشمندان اعصاب و روان برای مطالعه درباره اشتها به طور گسترده مراکز پاداش مغز (مثل هسته آکامبوس) و همچنین هیپاتالاموس را مطالعه می‌کردند. هیپاتالاموس بخشی از مغز است که یکی از وظایفش تنظیم تعادل انرژی در بدن است؛ اما این گروه توانسته مرکز مهم دیگری مربوط به تغذیه را شناسایی کند. این را «الانو هینتور»، محقق اعصاب و روان دانشگاه بریستل انگلستان می‌گوید؛ هینتور در پژوهش اصلی دخیل نبوده است. وی ادامه می‌دهد: «من حول وحوش ۱۵ سال است که روی مبحث اشتها تحقیق می‌کنم و مخچه هیچ گاه در مطالعات ما هدف مهمی تلقی نمی‌شد. من فکر می‌کنم این نتایج هم برای افراد دارای سندرم پرادرـ ویلی و هم برای عموم مردمی که از اضافه وزن رنج می‌برند می‌تواند بسیار مهم باشد.»

منبع: زومیت

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->