وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی اختتامیه نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» برگزار شد
سرخط خبرها

اخلال در نظم عمومی جرم است

  • کد خبر: ۱۰۲۲۸۴
  • ۲۲ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۵
اخلال در نظم عمومی جرم است
آیا می‌دانید برگزاری چهارشنبه‌سوری یا مراسم شب چهارشنبه آخر سال، وقتی با اعمالی مانند انفجار ترقه‌های پرصدا و خطرناک همراه شود جرم است؟

فرزانه عمادی | شهرآرانیوز؛ آیا می‌دانید برگزاری چهارشنبه‌سوری یا مراسم شب چهارشنبه آخر سال، وقتی با اعمالی مانند انفجار ترقه‌های پرصدا و خطرناک همراه شود جرم است؟ رفتاری که علاوه بر برهم‌زدن نظم عمومی، باعث ایجاد وحشت در میان مردم می‌شود و در موارد زیادی جان دیگران را هم با مخاطره جدی روبه‌رو می‌کند. برهم‌زدن نظم عمومی، قاچاق ترقه و استفاده از کالای غیراستاندارد، ایجاد رعب و وحشت در مردم و به‌خطرانداختن جان افراد، فقط بخشی از تخلفات و جرایمی است که مخلان آرامش عمومی در مراسم شب چهارشنبه‌سوری مرتکب می‌شوند.

در ماده ۶۱۸ قانون مجازات اسلامی مقرر شده است که هرکس با هیاهو و جنجال یا حرکات غیرمتعارف یا تعرض به افراد موجب اخلال نظم و آسایش و آرامش عمومی شود یا مردم را از کسب‌وکار بازدارد، به حبس از سه ماه تا یک سال و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
ساخت، حمل و نگهداری مواد محترقه جرم است. اگر درنتیجه استفاده از این مواد آسیبی به فردی وارد شود، فرد آسیب‌زننده ضامن خواهد بود و بر اساس ماده۴۹۲ قانون مجازات اسلامی، به قصاص یا دیه محکوم می‌شود.

طبق ماده ۶۱۴ قانون مجازات اسلامی، پرتاب عمدی مواد محترقه، ترقه، نارنجک دست‌ساز یا هرگونه عمل عمدی که موجب ضرب و جرح منجر به نقصان، شکستن یا ازکارافتادن عضو شود، یا این عمل به مرض دائمی و فقدان یا نقص یکی از حواس یا منافع یا زوال عقل شخص منجر شود، در مواردی که قصاص امکان نداشته باشد و اقدام وی موجب اخلال در نظم جامعه شود یا بیم تجری مرتکب یا دیگران شود، موجب محکومیت به تحمل دو تا پنج سال حبس و پرداخت دیه و خسارت‌های واردشده خواهد شد.

همچنین ماده ۵۰۶ قانون مجازات اسلامی مقرر می‌دارد، هرشخصی سبب تلف‌شدن مال یا مصدومیت دیگری شود و خود مستقیم مرتکب جنایت نشود، ضامن پرداخت خسارت‌های واردشده است. شاکی یا مدعی خصوصی می‌تواند همه خسارات و ضرر و زیان واردشده را از باب تسبیب و مسئولیت مدنی مطالبه کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->