سخنگوی وزارت امور خارجه سانحه هوایی در کره جنوبی را به خانواده قربانیان تسلیت گفت بابک زنجانی آزاد شد؟ + عکس آیت‌الله علم‌الهدی: حرکت مردم در ۹ دی یک حرکت بسیار اصیل و ریشه‌داری بود | دشمن تحریم‌های توفنده و کوبنده اقتصادی نسبت به ما دارد بازخوانی ۲۰ جمله کلیدی از رهبر معظم انقلاب به مناسبت یوم الله ۹ دی | بصیرت، نورافکن و قطب‌نماست عارف: تکمیل و بهره‌برداری کامل از آزادراه تهران-شمال، از اولویت‌های دولت چهاردهم است کمیسیون‌های تخصصی مجلس، میزبان هفت وزیر از کابینه چهاردهم خواهند بود فضائلی: تصمیمات و مصوبات شورای عالی فضای مجازی به تأیید رهبری احتیاج ندارد وزیر امور خارجه عمان به تهران سفر خواهد کرد سپاه و بسیج، آماده برای دفاع از امنیت ملی و مقابله با نقشه‌های دشمن سقوط هواپیمای مسافربری کره جنوبی | احتمال فوت ۱۷۹ نفر + فیلم نهم دی زنگ بیداری برای خواص بود نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونسیتی به سرطان مبتلا شد حماس خواهان اعزام ناظران بین‌المللی به غزه شد نخست وزیر رژیم صهیونیستی زیر تیغ جراحی می‌رود دولت آمریکا درصدد به رسمیت شناختن دولت شورشیان سوری برنامه ریزی رژیم صهیونیستی برای گسترش جنگ در نوار غزه انهدام سیزدهمین پهپاد آمریکایی توسط یمن حمله انتحاری به مقر انتظامی در بندر لنگه| یک فرما‌نده پلیس به شهادت رسید (۸ دی ۱۴۰۳) نشست مشترک استاندار خراسان رضوی با علمای اهل سنت پهپاد آمریکایی توسط یمنی‌ها سرنگون شد (۸ دی ۱۴۰۳) پهپاد «ام کیو ۹» آمریکا در آسمان یمن سرنگون شد وزیر خارجه رژیم صهیونیستی علیه ایران یاوه گویی کرد عراقچی: سال ۲۰۲۵ در رابطه با موضوع هسته‌ای ایران مهم است آیا وزیر اقتصاد استیضاح می‌شود؟ تجاوز هوایی جدید آمریکا و انگلیس به یمن (۸ دی ۱۴۰۳) دستگیری سرشبکه مرتبط با منافقین در اردبیل (۸ دی ۱۴۰۳) پایگاه هوایی «نواتیم» ارتش رژیم صهیونیستی مورد حمله موشکی ارتش یمن قرار گرفت (۸ دی ۱۴۰۳) تداوم درگیری در امتداد خط مرزی بین پاکستان و افغانستان (۸ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

زهرا ارشادی: زنان افغان باید از حقوق سیاسی و اجتماعی برخوردار شوند

  • کد خبر: ۱۰۴۹۴۶
  • ۲۵ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۹
زهرا ارشادی: زنان افغان باید از حقوق سیاسی و اجتماعی برخوردار شوند
سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل در سخنرانی خود در نشست روز چهارشنبه شورای امنیت در موضوع زنان، صلح و امنیت، با اشاره به وضعیت زنان در خاورمیانه از جمله در فلسطین اظهار کرد: خشونت جنسی جنایتی فجیع است که اغلب به عنوان تاکتیک جنگی و تروریسم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ زهرا ارشادی گفت: تهدیدهای اصلی برای امنیت زنان در منطقه خاورمیانه شامل اشغال، تهاجم خارجی و تروریسم است؛ تهدیدهایی که هیچ احترامی برای حقوق و زندگی زنان قائل نیستند. وضعیت دختران و زنان فلسطینی نمونه بارز این موضوع است.

نماینده ایران گفت: در درگیری‌های مسلحانه، خشونت جنسی به طور نامتناسبی بر زنان و دختران و همچنین افرادی که در موقعیت‌های آسیب‌پذیر هستند، تأثیر می‌گذارد و زنان و دختران قربانیان اصلی هستند. درگیری مسلحانه همچنین خطر قاچاق افراد را افزایش می‌دهد که به طور غیر منصفانه زنان و کودکانی را که از جنگ فرار می‌کنند یا در حالی که به اجبار جابه‌جا می‌شوند، هدف قرار می‌دهد.

وی ادامه داد: در جریان درگیری‌های مسلحانه، قوانین بشردوستانه بین‌المللی همه اشکال سوءاستفاده جنسی علیه زنان را ممنوع می‌کند و حمایت‌هایی را برای غیر نظامیان از جمله زنان و دختران ایجاد می‌کند. در این راستا کنوانسیون‌های چهارگانه ژنو و دو پروتکل الحاقی آن به‌ طور صریح و ضمنی اشکال مختلف خشونت جنسی را به‌ عنوان نقض جدی حقوق بشردوستانه در منازعات بین‌المللی و داخلی محکوم می‌کنند.

او تاکید کرد که پیشگیری و مبارزه با این عمل غیر انسانی نیازمند تلاش جمعی است. با این حال تا زمانی که علل اصلی آن، یعنی شرایط مربوط به وقوع یک درگیری مسلحانه بررسی نشود، تلاش‌ها موفقیت‌آمیز نخواهد بود.

نماینده ایران همچنین افزود: پایان‌دادن به همه درگیری‌های مسلحانه موثرترین راه برای جلوگیری از چنین جنایاتی است. متأسفانه تا زمانی که تروریسم، افراط‌گرایی خشونت‌آمیز، اشغال و مداخله خارجی ادامه داشته باشد، چنین راه حلی به سرانجام نخواهد رسید.

نماینده ایران در این نشست همچنین به وضعیت زنان در افغانستان اشاره کرد و گفت: وضعیت کنونی افغانستان تأثیر شدیدی بر حقوق زنان افغان گذاشته است. بر اساس گزارش اخیر سازمان ملل، زنان و دختران به عنوان بخشی از خشونت سیستماتیک و گسترده در میان یک کارزار هماهنگ برای محدودکردن مشارکت آنها در زندگی اجتماعی و سیاسی هدف قرار گرفته‌اند. زنان افغان باید از حقوق سیاسی و اجتماعی خود مانند حق تحصیل، کار و مشارکت سیاسی برخوردار شوند.

ارشادی در پایان بر این موضع اصولی ایران تاکید کرد که مسائل مربوط به زنان و دختران باید توسط مجمع عمومی و سایر نهادهای سازمان ملل مورد رسیدگی قرار گیرد و شورای امنیت تنها در صورتی باید به این موضوعات رسیدگی کند که مستقیماً به مسائل صلح و امنیت بین المللی مربوط باشد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->