زاینده‌رود دوباره زنده شد | لحظه ورود آب به سی‌وسه پل اصفهان پس از خشکی طولانی + فیلم (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) توهین به مقدسات بی‌پاسخ نماند | دادستانی گرگان وارد عمل شد واژگونی خودرو در سبزوار خراسان رضوی | یک نفر جان باخت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بندرلنگه هرمزگان (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پرونده حادثه حمله سگ به روستاییان بینق روی میز دادستان سبزوار پاسخگویی اورژانس به ۸۷۰ هزار تماس در طرح سلامت نوروزی نزاع خونین در روز طبیعت | شرور قبل از خروج از مرز دستگیر شد دُرنا؛ مهمان نوروزی مراتع گنبدکاووس بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷ هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشته‌اند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) شهاب‌سنگ ۱۰۰ میلیاردی در مشهد | آیا سریال پایتخت ۷ بازار سنگ‌های آسمانی را منفجر کرد؟ + فیلم و عکس پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟
سرخط خبرها

پویش «مهر مادری» می‌تواند شهرمان را دریابد

  • کد خبر: ۱۰۵۳۳۹
  • ۲۹ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۵:۰۶
پویش «مهر مادری» می‌تواند شهرمان را دریابد
زهره رنگ آمیز - روزنامه‌نگار

کلاغه به خانه‌اش رسید، اما قصه کارتن‌خواب‌ها در این شهر به پایان نرسید!

سال‌هاست می‌نویسیم ما شهرمان را بدون کارتن‌خواب می‌خواهیم، به‌ویژه شهرمان را بدون زنان کارتن‌خواب می‌خواهیم.
شب‌های زیادی با چراغ گرد شهر گشتیم و با همین چشمانمان زنان و دخترانی را دیدیم که در بیچاره‌ترین حالت ممکن زندگی می‌گذرانند.

بار‌ها به عنوان فعالان رسانه گفتیم آقایان، کارتن‌خوابی و بی‌خانمانی زن‌ها در شهری که ادعای پایتختی جهان اسلام را دارد یک بی‌آبرویی اجتماعی است.

روزی از روز‌های گردشمان در حاشیه شهر با کیمیا آشنا شدم، زنی میان‌سال که برای حفظ آبروی پسرش از خانه بیرون آمده و در کال هم‌خانه جمعی از مردان بی‌خانمان شده بود.

کیمیا قالی‌بافی بلد بود و معتقد بود اگر بعد ترک، برای اشتغال خانگی حمایت می‌شد، مسیر زندگی‌اش تغییر می‌کرد. او تجربه ۱۰ دوره زندگی در کمپ‌های ترک اعتیاد را داشت، اما حالا ترجیح می‌داد شب در خیابان یا پاتوق مردان بماند، ولی به کمپ و پیش خانم مسئول بداخلاق بازنگردد.

تجربه ناموفق زیست او در کمپ و بازگشتش به اعتیاد قطعا روشن‌ترین پیام برای متولیان این حوزه است که در نحوه مصرف بودجه‌های مصوب بازنگری‌ای جدی داشته باشند و به راهکار‌هایی جدید برای ایجاد سبکی جدید از زندگی برایشان بیندیشند.

اما قانون درباره زنان بهبودیافته چه می‌گوید؟
برنامه ششم توسعه، بند ۳ ماده ۸۰ قانون برنامه توسعه، صراحتا می‌گوید شهرداری مرکز استان با کمک سازمان بهزیستی باید یک مرکز توانمندسازی جامع زنان راه‌اندازی کند.

در این بند از قانون تأکید شده تست بعد از فرایند درمان اعتیاد در مراکز ماده ۱۶ و زمانی که زنان می‌خواهند به جامعه بازگردند، در مرکز جامع توانمندسازی از آن‌ها حمایت می‌شود.

در این مراکز شش ماه اقامت افراد تضمین و هزینه‌های درمان دارویی آن‌ها پرداخت می‌شود. هم‌چنین یک شغل برایشان ایجاد می‌شود. بند ۳ ماده ۸۰، قانونی که هست، اما روی کاغذ دردی دوا نکرده است و نمی‌کند!

«خسته شدم، به خدا خسته شدم!» این جمله تکراری همه زنان خاکسترنشین در خرابه‌ها و پاتوق‌های این شهر است: لیلا، سمیه و عاطفه که صدایشان دورگه شده و پوستشان دود گرفته و انگشتانی سوخته دارند و از لطافت و نشانه‌های زنانگی تنها برق چشمان و اشک‌های سرازیرشان باقی مانده است.

بعد از سال‌ها تجربه و برگزاری ساعت‌ها کارگروه‌های تخصصی، حاصل تلاش مدیران تکرار ملال‌آور این چرخه معیوب امداد بوده است. شاید دیگر وقت آن رسیده باشد مردم و تشکل‌های مردمی جدی‌تر پای کار بیایند.

حالا تحقق شهری بدون زنان کارتن‌خواب نیازمند مهر مادری است و حضور پرمحبت تشکل‌هایی از جنس زنان تا آغوش مهر بگشایند و کیمیا‌ها را از خاکسترنشینی نجات دهند.

پویش «مهر مادری» می‌تواند شهرمان را دریابد

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->