تجاوز هوایی جدید آمریکا و انگلیس به یمن (۸ دی ۱۴۰۳) دستگیری سرشبکه مرتبط با منافقین در اردبیل (۸ دی ۱۴۰۳) پایگاه هوایی «نواتیم» ارتش رژیم صهیونیستی مورد حمله موشکی ارتش یمن قرار گرفت (۸ دی ۱۴۰۳) تداوم درگیری در امتداد خط مرزی بین پاکستان و افغانستان (۸ دی ۱۴۰۳) عذرخواهی پوتین از جمهوری آذربایجان به خاطر سقوط هواپیما فرماندار مشهد مقدس: توسعه زیرساخت‌های مشهد یک ضرورت است داوری: روند خدمت در سه سال اخیر هرگز متوقف نشد | از افتتاح ۷۰۰ کلاس درس تا ۱۰۰ جلسه دیدار مردمی پزشکیان: دولت آماده فراهم‌کردن زیرساخت‌های لازم برای مشارکت دانشگاهیان است مسیر خدمت در فرمانداری مشهد مقدس باید استمرار داشته باشد معاون‌اول رئیس‌جمهور: اصلاح برخی روندهای غلط گذشته، توسعه را شتاب می‌دهد مان‌موهان سینگ نخست وزیر سابق هندوستان کیست؟ + بیوگرافی و فیلم تشییع پیکر فرمانده کل سپاه: یمن در دفاع از فلسطینیان پیروز خواهد شد عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: وزیر امور خارجه با نگاه راهبردی وارد پکن شده است | این سفر محدود و محصور به پرونده هسته‌ای نخواهد بود مجلس به دنبال استیضاح وزیر راه و شهرسازی؟ درباره چالش‌ها و راهکار‌های اجرای قوانینی که روی کاغذ مانده‌اند | قوانین نامیزان ابلاغ ۲ ماده واحده از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی از سوی رئیس‌جمهور بحث و جدل مجلس و شورای عالی فضای مجازی بر سر کاسبان فیلترشکن؛ مقصر کیست؟ ستاد کل نیروهای مسلح: اتفاقات سوریه، محصول نقشه مشترک آمریکا و اسرائیل است امیر نصیرزاده: سلسله رزمایش‌های ما، توان و قدرت دفاعی ما را نشان خواهد داد عراقچی در پکن با وزیر امور خارجه چین دیدار کرد درگیری‌های شدید در شمال شرق استان حلب سوریه انتصاب اولین فرماندار زن در تاریخ استان کرمان + سوابق نمایش قدرت دفاعی کشور با رزمایش‌های هفته آتی حمایت از غزه در قلب انگلستان (۷ دی ۱۴۰۳) روسیه اعلام کرد: در روز سقوط هواپیمای آذربایجان، هدف حملات پهپادی اوکراین بودیم پزشکیان: از شرایط سخت تامین برق و گاز عبور کردیم| به فکر سال آینده باشیم علت سقوط هواپیمای آذربایجانی مشخص شد جمع‌بندی کمیسیون انرژی مجلس از دلیل قطعی برق پاییز ۱۴۰۳
سرخط خبرها

دلایل کنارگیری علی لاریجانی از دور جدید انتخابات مجلس + فیلم

  • کد خبر: ۱۰۵۳۸
  • ۱۱ آذر ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۱
دلایل کنارگیری علی لاریجانی از دور جدید انتخابات مجلس + فیلم
علی لاریجانی به سه دوره ریاست مجلس شورای اسلامی تصمیم گرفته است در دوره جدید انتخابات مجلس شرکت نکند. همین مساله باعث شده برخی از گمانه زنی ها به سمت کاندیداتوری وی در انتخابات ریاست جکهوری پیش رود. اما آیا این امر به واقعیت درست است؟

شاید برای افکار عمومی این خبر سخت و غیرباورپذیر باشد ولی واقعیت دارد که علی لاریجانی تنها رئیس مجلس ایران پس از سال۱۳۸۷، در یک عصر پاییزی و یک روز مانده به موعد ثبت نام انتخابات مجلس، آن هم در یک اظهارنظر کوتاه، عدم حضور خود در انتخابات مجلس پیش رو را اعلام کند.

تعداد بازدید : 312

لاریجانی که سه دوره متوالی و به مدت ۱۱سال نماینده قم و و رئیس مجلس است، این بار تصمیم گرفته با خانه ملت خداحافظی کند؛ ولی چرا؟ هرچند عده‌ای برنامه علی لاریجانی برای انتخابات ریاست جمهوری را از احتمالات این انصراف می‌دانند ولی واقعیت‌ها و اخبار چیزی غیر از این را نشان می‌دهد.

 

حذف لاریجانی از جریان اصولگرایی

۱۸ آبان‌ماه ۹۸ بود که لیست اصولگرایان قم برای حضور در انتخابات مجلس علنی شد ولی بیش‌تر از حاضرین لیست، غایب بزرگ آن یعنی علی لاریجانی خبرساز شد.

البته این عدم اقبال ارتباط زیادی به تصمیم جریان‌های سیاسی ندارد زیرا او که در دو دوره اول حضور خود در مجلس به عنوان نماینده اول مردم قم انتخاب شده بود، در دهمین دوره مجلس به یکباره در افولی معنادار، پس از احمد امیرآبادی فراهانی، توانست رای دوم را از مردم قم کسب کند و همین اولین جرقه یک افول بود اما نه دلیل آن.

 

چرا لاریجانی حذف شد؟

حمیدرضا ترقی نائب رئیس شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در تشریح دلیل عدم اقبال عمومی و مخصوصا مردم قم به لاریجانی می‌گوید: «دلیل اول عدم حضور ایشان شکست پروژه برجام و بی‌نتیجه بودن مذاکره با آمریکا است چون ایشان در تصویب برجام نقش قابل توجهی داشت و این موجب عقب نشینی مسئولیت در مجلس شده و تبعات این مسئله در جامعه، قم و مراجع تقلید مسئله روشن است.»

وی افزود: امروز طوری شده که حتی خود عوامل مذاکره کننده هم به دلواپسان برجام پیوسته‌اند و اعتراف می کنند که جز افزایش تحریم، هیچ نتیجه ای برای ایران از سوی برجام حاصل نشده است؛ بنابراین به نظر می‌رسد که علت اولیه تصمیم شکست برجام است.

ترقی به جلسه معروف مجلس برای تصویب برجام اشاره می‌کند که لاریجانی در آن بدون توجه به نظر تخصصی کمیسیون ویژه برجام و انتقادات منتقدین، معاهده بزرگ برجام را در عرض ۲۰دقیقه به تصویب رساند و آن را به یکی از نکات پرابهام کارنامه سیاسی خود بدل کرد. همچنین تلاش لاریجانی برای تصویب FATF و کنوانسیون پالرمو نیز از مواردی است که از لاریجانی خاطره خوبی در اذهان جریان عمومی کشور به جا نمی‌گذارد.

ترقی همچنین ضمن اشاره به دلیل دوم انصراف لاریجانی از حضور بر انتخابات مجلس آینده می‌گوید: گفتمان رهبر انقلاب برای گام دوم انقلاب گرایش به جوانان و مخصوصاً نیروهای انقلابی هست و به نظر می‌رسد این روحیه و شرایط در برخی نمایندگان و از جمله ایشان هنوز نیست و احساس می‌شود که چهره‌های باسابقه این‌چنینی به دلیل عدم هماهنگی با آن گفتمان رای نمی‌آورند بنابراین به طور طبیعی باید جای خود را به چهره های بدهند.

 

فشار نامرئی اجتماعی باعث کناره‌گیری لاریجانی شد

مجید محتشمی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب امّا از زاویه دیگری به موضوع نگاه می‌کند و در تحلیل کناره‌گیری لاریجانی از کاندیداتوری مجلس می گوید: «همچنان که صادق آملی لاریجانی از قوه قضائیه رفت و محمّدجواد لاریجانی نیز بعید نیست از دفتر حقوق بشر قوه قضائیه برود، می‌توان گفت که به نوعی فشار نامرئی اجتماعی باعث شده که لاریجانی‌ها با صلاحدید خودشان از صحنه خارج شوند».

دبیرکل حزب آزادی، موضع اصلاح‌طلبان نسبت به لاریجانی را هم مشخص می‌کند و با اشاره‌ به زمزمه‌های حمایت اصلاح‌طلبان از لاریجانی می‌گوید: «قطعاً اصلاح‌طلبان تن به این موضوع نخواهند داد. در شورای‌عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان تصمیم گرفته شد که کسانی که جزئی از بدنه اصلاحات هستند به‌عنوان کاندیدا، انتخاب شوند. در ریاست جمهوری که قطعاً مصمم هستیم فردی که در دایره اصلاحات قرار دارد کاندیدای اصلاح‌طلبان شود».

محتشمی البته در این موضوع که ریزش سرمایه اجتماعی روحانی بر تصمیم لاریجانی اثرگذار بوده، با حمیدرضا ترقی هم‌عقیده است. فعال سیاسی اصلاح‌طلب در این باره می‌گوید: «ریزشی که سرمایه اجتماعی دولت روحانی داشته بر اطرافیان روحانی و حتی ما اصلاح‌طلبان تأثیر می‌گذارد و امیدواریم روحانی دوسال باقی‌مانده دولت خود را به نحوی عمل کند که این ریزش گسترده‌تر نشود.

 

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->