حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی
سرخط خبرها

کشاورزی به زودی تعطیل می‌شود؟

  • کد خبر: ۱۰۵۴۴۴
  • ۳۰ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۲
کشاورزی به زودی تعطیل می‌شود؟
پیش بینی اقلیم شناس‌ها آینده ترسناکی را پیش روی ما قرار می‌دهد.

عروجی | شهرآرانیوز؛ احد وظیفه، رئیس مرکز ملی اقلیم سازمان هواشناسی، رودربایستی‌های مدیریت در حوزه آب را کنار گذاشته و در یک گفتگو صریح به همشهری آنلاین گفته: «زمانی که ذخیره آب از ۱۵۰۰ مترمکعب در سال برای هر نفر کمتر شود، می‌گویند دچار تنش آبی شده ایم، وضعیتی که ما هم به آن دچاریم و اگر رعایت نکنیم، تنش‌های آبی به بحران تبدیل می‌شود. قضایایی که در اصفهان و خوزستان پیش آمد، نشان دهنده همین موضوع است.»

وظیفه گفته کشاورزی بالاترین مصرف آب را در کشور دارد. بیش از ۸۸ درصد آب تجدیدپذیر کشور را برای شرب و صنعت و کشاورزی مصرف می‌کنند، در حالی که در دنیا می‌گویند ۴۰ تا ۴۵ درصد نباید بیشتر مصرف شود. همین امر باعث تخریب سرزمین می‌شود.

این یعنی کشاورزی اگر با همین وضعیت ادامه پیدا کند مجبور به تعطیلی خواهد شد. به هرحال وقتی که آبی وجود ندارد، میزان برداشت محصول هم کم می‌شود. بارندگی نباشد، دیم از بین می‌رود. اگر به همین روند پیش ادامه یابد، شاید به یکی دو دهه نرسد که کشاورزی را در برخی مناطق تعطیل کنیم. معلوم نیست دیگر یک مدیر دولتی باید چه می‌گفت و از چه واژه‌هایی برای هشداردادن به ما و سیاست گذاران استفاده می‌کرد تا بفهمیم چه بلایی قرار است در آینده سر کشاورزی مان بیاید.

طبق آمار‌ها در هر ۵ ثانیه، معادل یک زمین فوتبال خاک در جهان از بین می‌رود. درحالی که جمعیت کره زمین رو به افزایش است و این یعنی آینده غذایی همه تهدید می‌شود. از طرفی، حدود دو سوم از سطح زمین‌های ایران برای کشاورزی مناسب است؛ اما تنها ۱۲ درصد از این میزان زیر کشت می‌رود و از این مقدار سطح زیر کشت، کمتر از یک سوم زمین‌های کشت آبی و بقیه به صورت کشت دیم است؛ اما بی آبی و تنش‌هایی که کشاورزی امروز دچار آن است در نهایت به تخریب سرزمینی منجر می‌شود. مثلا زمینی که قرار است سه تُن محصول بدهد یک تن محصول می‌دهد، چون آب زیادی نخورده است. در نتیجه زمین‌های دیم از بین می‌رود و آب چاه‌ها شورتر و بی استفاده‌تر می‌شود. امنیت غذایی فقط به این معنی نیست که همه محصولات را خودمان باید تولید کنیم؛ بلکه باید بخشی را هم از کشور‌های دیگر وارد کنیم؛ کشور‌هایی که امکان کشاورزی بیشتری در آن است.

همچنین، باید نوع کشتمان را تغییر دهیم و به کشت محصولاتی روی بیاوریم که آب کمتری نیاز دارد. سال هاست که منتقدان سیاست گذاری‌های کلان مدیریتی در حوزه کشاورزی فریاد می‌زنند که نباید به عنوان مثال در کشورمان محصولی مثل هندوانه کاشته شود؛ چون نیاز به آب زیادی دارد؛ اما همچنان این روند ادامه دارد و معلوم نیست چه مدتی زمان داریم تا بتوانیم از آینده هولناکی که جلوی رویمان قرار دارد دست کم مقداری فاصله بگیریم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->