دانلود قسمت دهم سریال پایتخت ۷ + تماشای فیلم جدول پخش فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون اعلام شد (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) دانلود قسمت نهم سریال پایتخت ۷ + تماشای فیلم واکنش وزیر فرهنگ به لغو کنسرت حامد همایون در کرمان + ویدئو دانلود قسمت هشتم سریال پایتخت ۷ + تماشای فیلم خبرنگار ایسنا درگذشت قائم‌مقام سیما: مردم در سال ۱۴۰۴ منتظر سریال‌های خوبی در تلویزیون باشند تهیه‌کننده صاحب‌نام رادیو درگذشت جدول پخش فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون اعلام شد (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) دانلود قسمت هفتم سریال پایتخت ۷ + تماشای فیلم دانلود قسمت ششم سریال پایتخت ۷ + تماشای فیلم کدام فیلم‌های سینما در هفته اول نوروز ۱۴۰۴ پرفروش شدند؟ جدول پخش فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون اعلام شد (۹ فروردین ۱۴۰۴) برگزاری رویداد نورنما، تلفیقی شگفت انگیز از نور، نمایش و نوا در شب عید فطر شورِ سرود در پاتوق‌های مشهد؛ هنرمندان شهر را نوروزی می‌کنند هنرمندان مشهدی در ایام نوروز شهر را به صحنه نمایش تبدیل می‌کنند ماجرای کلیپ جنجالی سهراب پاکزاد که منجر به بازداشت و توقیف صفحاتش شد + فیلم حواشی «پایتخت ۷» | صداوسیما تبلیغات تلویزیونی خرید و فروش طلا را ممنوع کرد برنامه امروز فیلم‌های سینمایی تلویزیون (۸ فروردین ۱۴۰۴) دانلود قسمت چهارم سریال پایتخت ۷ + تماشای فیلم
سرخط خبرها

تاریخ دقیق شب‌های قدر سال ۱۴۰۱ + فضیلت

  • کد خبر: ۱۰۵۴۹۸
  • ۳۰ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۱
  • ۱
تاریخ دقیق شب‌های قدر سال ۱۴۰۱ + فضیلت
شب‌های قدر جایگاه و اهمیت بسیار بالایی دارد و در این شب‌های عزیز فرصت مناسبی برای توبه کردن از گناهان در نزد خداوند متعال می‌باشد.

به گزاش شهرآرانیوز، شب قدر قلب ماه رمضان و شب نزول قرآن و آمرزش گناهان است. در این شب بافضیلت فرشتگان به زمین می‌آیند و امور یک ساله انسان‌ها تا شب قدر آینده مقدر می‌شود. شب‌های قدر فرصتی است برای بازگشتن به سوی حضرت حق و توبه کردن از گناهان و پیمودن راه درست است. شب قدر که منزلت و اهمیت فراوانی دارد، کدام یک از شب‌های ماه رمضان است و تاریخ دقیق شب‌های قدر سال ۱۴۰۱ چیست؟ در ادامه این بخش تاریخ دقیق شب قدر امسال را برای شما قرار داده ایم.

شب قدر کدام شب در ماه مبارک رمضان است؟

شب قدر که بهتر و برتر از هزار شب است، یکی از شب‌های ماه رمضان می‌باشد. در روایات شیعه قدر یکی از سه شب ۱۹، ۲۱ یا ۲۳ در ماه رمضان است که احتمال شب بیست وسوم بیش‌تر است، اما اهل سنت بر شب ۲۷ رمضان تاکید بیشتری دارند.

در روایتی، از امام صادق (علیه السلام) نیز نقل شده که فرمود:

أَلتَّقْدِیْرُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ تِسْعَةُ عَشَرَ، وَ الْاِبْرامُ فِی لَیْلَةِ اِحْدی وَ عِشْرِیْنَ وَ الْاِمْضاءُ فِی لَیْلَةِ ثَلاثُ وَ عِشْرِیْنَ:

تقدیر مقدرات، در شب نوزدهم، تحکیم آن در شب بیست و یکم، و امضاء در شب بیست و سوم است.  (نور الثقلین، جلد ۵، صفحه ۶۲۶، حدیث ۶۲)

ضربت خوردن و شهادت امام علی (ع) در این شب‌ها نیز به اهمیت آن نزد شیعیان افزوده و سوگواری برای آن امام با آیین‌های شب قدر همراه شده است.

تاریخ دقیق شب‌های قدر امسال

تاریخ اولین شب قدر سال ۱۴۰۱ مصادف است با:
روز چهارشنبه ۳۱ فروردین سال ۱۴۰۱ برابر با ۳۱ / ۱ / ۱۴۰۱،
۱۸ رمضان سال ۱۴۴۳ برابر با ۱۸ / ۹ / ١٤٤٣،
۲۰ آوریل ۲۰۲۲ برابر با ۲۰/ ۴/ ۲۰۲۲

دومین شب قدر ۱۴۰۱ مصادف است با:
روز جمعه ۲ اردیبهشت سال ۱۴۰۱ برابر است با ۲ / ۲ / ۱۴۰۱،
۲۰ رمضان سال ۱۴۴۳ برابر است با ۲۰ / ۹ / ۱۴۴۳،
۲۲ آوریل ۲۰۲۲ میلادی برابر است با ۲۲/ ۴/ ۲۰۲۲

سومین شب قدر ۱۴۰۱ مصادف است با:
روز یکشنبه ۴ اردیبهشت سال ۱۴۰۱ برابر است با ۴ / ۲ / ۱۴۰۱،
۲۲ رمضان سال ۱۴۴۳ برابر است با ۲۲ / ۹ / ۱۴۴۳،
۲۴ آوریل ۲۰۲۲ میلادی برابر است با ۲۴/ ۴/ ۲۰۲۲

همزمانی شب‌های قدر با شهادت امام علی (ع)

شب قدر، نزول قرآن و شهادت قرآن ناطق یعنی حضرت علی (ع) است. دلیل همزمانی شب قدر با شهادت امام علی (ع) نشان دهنده فضایل امیرالمومنین (ع) بوده و شاید خداوند می‌خواهد به ما تذکر بدهد که اگر در شب قدر شما به این قرآن صامت توجه کردید، باید به قرآن ناطق هم توجه کنید.

به شامگاه ۱۸ رمضان و شب ۱۹ رمضان شب ضربت خوردن امام علی (ع) می‌گویند. شب ۱۹ رمضان از سویی یکی از شب‌های قدر است و از سوی دیگر شب ضربت خوردن امام علی (ع) است. سحرگاه ۱۹ رمضان سال ۴۰ ق امام علی (ع)، امام اول شیعیان با ضربه شمشیر در مسجد کوفه توسط ابن ملجم مرادی زخمی شد.

شیعیان در این شب هم اعمال شب‌های قدر را انجام می‌دهند و هم برای امام علی (ع) عزاداری می‌کنند. یکی از اعمال خاص شب ۱۹ رمضان، صد بار تکرار کردن اللهم الْعَنْ قَتَلَةَ اَمیرِ المؤمنین (خدایا قاتلان امیرالمؤمنین را لعنت کن) است.

امام علی (ع) پس از ضربت خوردن، در خانه بستری ودر شب بیست و یکم وقتی یک سوم از شب گذشته بود به شهادت رسید.

جایگاه و اهمیت شب قدر

بنابر روایتی از پیامبر (ص)، شب قدر از موهبت‌های خدا بر مسلمانان است و هیچ یک از امت‌های پیشین از این موهبت برخوردار نبوده اند.  (تفسیر نمونه، ج ۲۷، ص ۱۹۰)

در قرآن کریم و سوره قدر، ارزش شب قدر بیشتر از هزار ماه دانسته شده است. (سوره قدر، آیه ۲) آیات یکم تا ششم سوره دخان نیز به اهمیت و رخداد‌های شب قدر می‌پردازد.

در روایتی از امام صادق (ع) آمده است که بهترین ماه، رمضان است و قلب ماه رمضان، شب قدر است.  (حویزی، تفسیر نور الثقلین، ۱۴۱۵ ق، ج ۵، ص ۹۱۸)

پیامبر (ص) نقل کرده اند که شب قدر، سَروَر شب هاست.  (علامه مجلسی، بحار الانوار، ۱۴۰۳ ق، ج ۴۰، ص ۵۴.)

در شب قدر که شب ویژه رحمت الهی و آمرزش گناهان است و در‌های بهشت برای مؤمنان باز می‌شوند، احیا کنید و از عبادت و استغفار غافل نشوید تا بهترین‌ها برای شما رقم بخورد.

منبع: نمناک

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
بابک شبان
Australia
۰۸:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۱/۳۱
0
1
بسیار ممنون از اطلاعات ارزشمند بخصوص درج تاریخ شب قدر که بسیار کمک کرد.
بابک شبان از سیدنی
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->