برگزاری آزمون اعزام به خارج فرهنگیان کشور ۲۲ فروردین ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد تلاش دولت درراستای کاهش هزینه‌های مهدکودک برای مادران شاغل پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) | رگبار باران پراکنده در برخی نقاط استان چطور پس از تعطیلات به روال عادی زندگی برگردیم؟ احکام جدید حقوق ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی چه زمانی صادر می‌شود؟ گردشگران خاک بر دست شایع‌ترین بیماری‌های خون در ایران زمان برگزاری آزمون اعزام فرهنگیان به مدارس جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۴۰۴ اعلام شد ماجرای پرتاب شیء آتش‌زا به داخل برج مسکونی باران مشهد چیست؟ + فیلم رئیس سازمان بهزیستی: مدارس جدید با تمرکز بر مهارت‌های شغلی و سلامتی راه‌اندازی می‌شوند راهکارهایی برای کاهش نشانه‌های آزاردهنده حساسیت فصلی | بهار حساس‌ها زمان واریز حقوق فروردین ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی، کشوری و لشکری اعلام شد + جدول تکذیب نقص موتور پرواز مشهد- رامسر (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) آلرژی بهاری هر لحظه شما را تهدید می‌کند زنگ خطر بلوغ زودرس کودکان | هشدار: این موسیقی‌ها خانمان‌سوزند! عذرخواهی، درس نخوانده ما و مسئولان! نوروز و دغدغه‌های مردم در ۱۵ روز ابتدای سال | از جای خالی متخصص‌ها تا نیمه‌فعال‌بودن ادارات پلمب ۲۲۴ مرکز متخلف تهیه و توزیع مواد غذایی در خراسان رضوی (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) مهم‌ترین چالش داروخانه‌ها در آغاز سال جدید جزئیاتی از  پرونده نزاع مرگ بار در روز اول سال ۱۴۰۴ تشخیص زودهنگام سرطان روده بزرگ برای زنان بسیار مهم است زلزله ۷.۲ ریشتری پاپوآ گینه‌نو در اقیانوس آرام را لرزاند آیا معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در فروردین ۱۴۰۴ پرداخت می‌شود؟ غرق‌شدن کودک سه‌ساله در رودخانه کارون (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) هشدار پلیس به مسافران: ترافیک سنگین در جاده‌های خراسان رضوی و کلان‌شهرها ادامه دارد گردشگری نوروزی در اوج: ۴۰ درصد ایرانی‌ها به سفر رفتند تعمیرات موفقیت‌آمیز ایستگاه پمپاژ | آب، یکشنبه (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) به یزد می‌رسد زاینده‌رود دوباره زنده شد | لحظه ورود آب به سی‌وسه پل اصفهان پس از خشکی طولانی + فیلم (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) توهین به مقدسات بی‌پاسخ نماند | دادستانی گرگان وارد عمل شد واژگونی خودرو در سبزوار خراسان رضوی | یک نفر جان باخت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بندرلنگه هرمزگان (۱۵ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

بازار پرحاشیه پرندگان وحشی در فریدونکنار تعطیل شده است؟

  • کد خبر: ۱۰۶۴۸۴
  • ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۶:۵۱
بازار پرحاشیه پرندگان وحشی در فریدونکنار تعطیل شده است؟
تاکنون هیچ گونه نامه یا حتی خبری مبنی بر بسته شدن بازار فریدونکنار به دادستانی ارسال نشده است. در این فصل از سال نه پرنده‌ای در فریدونکنار وجود دارد و نه بازاری فعال است که با آن برخورد شود و اکنون بازاری که از آن به عنوان بازار پرندگان وحشی فریدونکنار یاد می‌شود یک کوچه خالی با تعدادی تخت است.

سیدزاده | شهرآرانیوز؛ آمار‌ها می‌گوید سالانه ۱.۵ میلیون بال پرنده زمستان گذران در قالب ۱۵۰ گونه به مازندران سفر می‌کنند. نتیجه، اما چه بوده است؟ یک راسته خیابان که در دو طرف آن میز‌های چوبی چیده شده است و اگر از همان اول خیابان یک نگاه به انتهای آن بیندازیم، می‌توانیم لاشه‌های گوناگون این پرنده‌های مهاجر را ببینیم که از روی تخت‌ها و گوشه‌های بازار آویزان شده اند. از انواع و اقسام اردک‌ها گرفته تا قو و غاز و فلامینگو. بعضی‌های شان هم جان دارند.

پرنده‌هایی که مقصدشان طبیعت فریدونکنار و میانکاله بود؛ اما به بد سرنوشتی دچار شدند، البته نکته مهم که نباید فراموش کرد این است که این مهاجرت در حجم کلان، خود نتیجه حاکم شدن شرایط غلط دیگری بوده است. معاونت سازمان حفاظت محیط زیست مدتی پیش از این گفت که ۸۰ درصد تالاب‌های کشور به بیابان و کانون ریزگرد تبدیل شده اند و زیستگاه بسیاری از پرندگان مهاجر در این مناطق از بین رفته است و این وضعیت سبب می‌شود که فریدونکنار، از باران و سرخرود مرکز مهاجرت انواع پرندگان شوند. بازار پرندگان مهاجر در فریدونکنار، حالا سال هاست کلی مشتری و خواهان دارد که خرید لاشه پرندگان مهاجر را به یک تجارت پرسود تبدیل کرده اند.

شاید اگر در این بازار چرخی بزنید، بتوانید یک جفت غاز خاکستری را پنج میلیون ریال یا یک اُردک خوتکا و کله سبز را تا سه میلیون ریال بخرید! در همه این سال‌ها این بازار، اما از اعتراض‌های مکرر در امان نبوده است. کشتار بیش از حد پرندگان مهاجر و گونه‌های نادر افزون بر حضور پررنگ شکارچیان غیرمجاز، در نهایت باعث شد سال ۹۷ فروش پرندگان در فریدونکنار رسما از سوی سازمان حفاظت محیط زیست و شورای تأمین استان، غیرقانونی اعلام شود.

با این حال، این بازار در گذر زمان به حدی قدرت و قوت گرفت که در بهمن ۹۸ هم درست و حسابی تعطیل نشد؛ وقتی خبر مرگ مشکوک بیش از ۲۰ هزار بال پرنده به گوش رسید. مهر سال گذشته بود که رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران اعلام کرد؛ سالانه به طور متوسط ۱۵۰ هزار تا ۳۰۰ هزار بال پرنده در تالاب فریدونکنار شکار می‌شود. همه این هجمه‌ها در نهایت باعث شد تا سال قبل پویشی با عنوان «نه به کشتار پرندگان» از سوی فعالان محیط زیست راه بیفتد مگر کمی اوضاع را تعدیل کند.

حالا بعد از همه این بالا و پایین ها، رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی در مصاحبه با رسانه‌ها از بسته شدن همیشگی بازار پرندگان فریدونکنار با ورود دستگاه قضایی خبر داد؛ البته این در حالی است که طبق آنچه خبرگزاری ایرنا نوشته، مسئولان استانی از این موضوع خبری ندارند: «دادستان فریدونکنار ضمن بی اطلاعی از این خبر به خبرنگار ایرنا گفته است: تاکنون هیچ گونه نامه یا حتی خبری مبنی بر بسته شدن بازار فریدونکنار به دادستانی ارسال نشده است. در این فصل از سال نه پرنده‌ای در فریدونکنار وجود دارد و نه بازاری فعال است که با آن برخورد شود و اکنون بازاری که از آن به عنوان بازار پرندگان وحشی فریدونکنار یاد می‌شود یک کوچه خالی با تعدادی تخت است.»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->