صفحه نخست روزنامه‌های کشور - شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ آغاز اکران آثار منتخب هجدهمین جشنواره سینما حقیقت در سینما ویلاژتوریست مشهد + جدول اکران پوستر جشنواره چهل و سوم فیلم فجر اصلاح می‌شود آغاز فصل دوم برنامه برمودا + زمان پخش یک خبرنگار تئاتر درگذشت + علت اختتامیه بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی خراسان رضوی برگزار شد همه چیز درباره فصل دوم بازی مرکب ( اسکوییدگیم ) + بازیگران و تریلر و خلاصه داستان هوش مصنوعی باید در خدمت هنر باشد | گفت‌و‌گو با علیرضا بهدانی، هنرمند برجسته خراسانی هوران؛ اولین رویداد گفت‌و‌گو محور بانوان رسانه در مشهد| حضور بیش از ۵۰ صاحب‌نظر در حوزه زنان+ویدئو نگاهی به آثاری که با شروع زمستان در سینما‌های کشور اکران می‌شوند شهر‌های مزین به کتاب | معرفی چند شهرِ کتاب در جهان که هرکدام می‌تواند الگویی برای شهرهای ما باشد معرفی اعضای کارگروه حقوقی معاونت هنری وزارت ارشاد + اسامی واکنش علی شادمان، بازیگر سینما و تلویزیون، به رفع فیلترینگ + عکس چرا فیلم علی حاتمی پوستر فجر شد؟ صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ فیلم‌های آخرهفته تلویزیون (۶ و ۷ دی ۱۴۰۳) + زمان پخش و خلاصه داستان پوستر چهل و سومین جشنواره فیلم فجر را ببینید + عکس
سرخط خبرها

مرگ ققنوس در غربت | درباره دکتر محمدعلی اسلامی ندوشن

  • کد خبر: ۱۰۶۴۸۷
  • ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۳
مرگ ققنوس در غربت | درباره دکتر محمدعلی اسلامی ندوشن
دکتر ندوشن با آنکه دانش آموخته رشته حقوق بین الملل از سوربن فرانسه بود و سال‌ها مدرس درس حقوق، اما آوازه شهرتش به سبب پژوهشگری او در احوالات فرهنگی و اجتماعی ایرانیان بود و پیدا کردن راهی برای بهبود اوضاع اخلاقی و فرهنگی جامعه.

عروجی | شهرآرانیوز؛ این بار خبر درگذشت دکتر محمدعلی اسلامی ندوشن درست از آب درآمد. سال گذشته رسانه‌ها از درگذشت این ادیب ایران دوست خبر دادند که همسرش آن را تکذیب کرد؛ ولی او این بار آن را اعلام و تأیید کرد. دکتر ندوشن با آنکه دانش آموخته رشته حقوق بین الملل از سوربن فرانسه بود و سال‌ها مدرس درس حقوق، اما آوازه شهرتش به سبب پژوهشگری او در احوالات فرهنگی و اجتماعی ایرانیان بود و پیدا کردن راهی برای بهبود اوضاع اخلاقی و فرهنگی جامعه.

او حتی در بازگشت به وطن، قاضی دادگستری هم شد، اما عمر و زندگی خود را یک سر وقف زبان و ادب پارسی و ایران کرد. دکتر ندوشن از اواسط دهه ۲۰ به تهران می‌آید و سپس برای تحصیل به فرانسه می‌رود. در ویدیو‌ها و گفتگو‌های مختلف مدام از عشق و علاقه اش به ایران حرف می‌زند و نگران میراثی است که رو به فراموشی می‌گذارد.

این استاد پیشین دانشگاه تهران علاوه بر دروس حقوقی به تدریس نقد ادبی، سخن سنجی و ادبیات تطبیقی در آثار علمی و ادبی ایران و ترجمه آثار نویسندگان جهان پرداخت و آثارش به صورت کتاب در بیش از ۵۰ جلد در حوزه‌های گوناگون اعم از ادبی، فرهنگی و اجتماعی به چاپ رسیده است. کتاب چهار جلدی «روزها» را می‌توان مشهورترین و بهترین کتاب استاد ندوشن به شمار آورد که نثری شیرین و دل انگیز دارد و البته بسیار آموزنده برای آن‌ها که فارسی نویسی و درست نویسی برایشان اهمیت دارد.

غلامعلی دهقان، استاد تاریخ، بعد از مرگ محمدعلی اسلامی ندوشن در یادداشتی نوشت: «برای اولین بار در آثار ایشان تشبیه ایران به ققنوس را دیدم و چه تعبیر درستی. ققنوس پرنده افسانه‌ای است که اگر گرفتار آتش هم شود، باز هم از خاکسترش ققنوسی برمی خیزد و این، حکایت ما در این تاریخ پرفرازونشیب بوده است.»

ندوشن در گفت وگویی جوان‌های ایران را خطاب قرار می‌دهد و می‌گوید: «و، اما فرهنگ، که طی این پنجاه سال همواره حرفش را به میان آورده ام، اهمیتش در آن است که یک کشور باید با مردمش به راه برده شود، و مردم باید با فرهنگشان به راه برده شوند. اگر یکی بلنگد، دیگری هم می‌لنگد، و آنگاه به قول سعدی: راهی به سوی عاقبت خیر می‌برد / راهی به سوء عاقبت، اکنون مخیری»

خبرگزاری ایسنا به نقل از خانم شیرین بیانی نوشته: «محمدعلی عمری را با عزت و خوبی و راحتی طی کرد و با همان آرامش هم دنیا را ترک کرد.» این چهره فرهیخته در همان کانادا به خاک سپرده می‌شود و به گفته همسرش به صورت امانت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->