پیشکسوتان عرصه‌های مختلف مشهد باید در رویداد نشان مشهد الرضا (ع) تجلیل شوند واقعه ۱۰ دیماه مشهد برای تشکیل حکومت اسلامی اتفاق افتاد مراسم بزرگداشت شهدای دهم دی ماه مشهد برگزار شد + ویدئو روز‌های یادآور حماسه‌های مردم مشهد باید در فضای اجتماعی شهر مورد توجه قرار بگیرد «مردمی بودن» موضوع اصلی نشان مشهدالرضا (ع) است | نسل جوان با خلاء الگو‌ها مواجه است مدیر مرکز امور بانوان و خانواده بنیاد کرامت رضوی: نشان مشهدالرضا (ع) تجلیل از خادمان فرهنگ رضوی است حاجی‌بگلو: تصمیم‌گیری درباره تمدید دوره شوراها در انتظار مجلس است | هفت ساله شدن شوراها، در دولت نیز موافقانی دارد مشروح سیاست‌های شورای شهر مشهد در حوزه حمل‌ونقل شهری برگزاری دهمین دوره انتخابات هیئت‌مدیره سازمان نظام مهندسی خراسان رضوی (۶ دی ۱۴۰۳) کاسب قدیمی محله سرشور: ما وسط تاریخ مشهدیم شهردار مشهد مقدس: ۴۵ کلان‌پروژه در‌حال‌اجرا تا پایان دوره ششم مدیریت شهری، به بهره‌برداری می‌رسد + فیلم هر سفر مترو در مشهد ۱۸ هزار تومان هزینه دارد افزایش ۲برابری پلاک‌های فعال خودرو در مشهد طی ۵ سال | کاهش حوادث ترافیکی فاز نخست خط ۳ قطارشهری مشهد تا پایان ۱۴۰۳ به بهره‌برداری می‌رسد توضیحات رئیس شورای شهر مشهد درباره برخی موضوعات مربوط به صحن علنی روز گذشته (۵ دی ۱۴۰۳) هوای کلانشهر مشهد برای ششمین روز پیاپی، آلوده است (۶ دی ۱۴۰۳) نایب‌رئیس کمیسیون عمران شورای شهر مشهد: تغییر کیفیت و ظاهر معابر شهر هدیه ناقابل مدیریت شهری است | ورود ۶۰ ناوگان جدید خط یک قطارشهری از یک‌سال‌ونیم آینده نگاهی به واقعه آتش‌سوزی ندامتگاه مشهد در ۵ دی ماه ۱۳۵۷ | آزادی با شورش زندانیان بند ۲ اجرای طرح آبرسانی، مسیر تردد در یک‌ منطقه از مشهد را به مدت ۵ روز مسدود کرد ظرفیت‌های مشهد، بازتاب‌های بین‌المللی دارد راهکار‌هایی برای کاهش خسارات بلایای طبیعی در شهر‌ها
سرخط خبرها

رویکرد مثبت به اختصاص بودجه ملی برای مشهد

  • کد خبر: ۱۰۶۸۴۸
  • ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۸:۰۸
رویکرد مثبت به اختصاص بودجه ملی برای مشهد
موسی الرضا حاجی بگلو، سخنگوی و عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر خواستارشد: خوشبختانه با روی‌کارآمدن دولت سیزدهم و هم‌گرایی میان مسئولان استانی و کشوری، اهمیت بودجه ملی به مشهد و نگاه جامع به این شهر احصا شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ موسی‌الرضا حاجی‌بگلو ضمن گرامیداشت هفته شورا‌ها اظهار کرد: در انتخابات دوره ششم شورای اسلامی مشهد مقدس، مردم با حضور پرشورشان پای صندوق‌های رأی، به نمایندگانشان اعتماد کردند و ما توانستیم رخت خدمت را به تن کنیم و وارد گود خادمی به زائران و مجاوران حضرت‌رضا (ع) شویم.

وی افزود: ۵ اردیبهشت به‌نام «شورا؛ همدلی ملت و دولت»، ۶ اردیبهشت به‌نام «شورا و توسعه پایدار شهری و روستایی»، ۷ اردیبهشت به‌نام «شورا؛ قانون‌مداری و تحقق عدالت اجتماعی»، ۸ اردیبهشت به‌نام «شورا و مردم‌سالاری دینی»، ۹ اردیبهشت با‌توجه‌به فرمان حضرت‌امام (ره) برای تشکیل شورا، به‌نام روز «شورا؛ امام و رهبری»، ۱۰ اردیبهشت به‌نام «شورا و مشارکت مدنی بانوان» و جمعه ۱۱ اردیبهشت به‌نام «شورا؛ معنویت و ایثار» نام‌گذاری شده است.

سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس با اشاره به اینکه شورا‌ها به‌عنوان ارکان جدی مدیریت اجتماعی شناخته می‌شوند و حتی در قانون اساسی هم به آن‌ها توجه شده است، گفت: شورا‌های اسلامی با هدف حل مسائل و معضلات و ایجاد زیرساخت‌های شهری ایجاد شده‌اند و در تعامل با شهرداری به ارائه خدمات در حوزه فرهنگی، ورزشی و حقوق شهروندی می‌پردازند.

وی تصریح کرد: شورا‌ها عاملی برای گسترش و تعمیق مشارکت و اعتماد سیاسی مردم، موجب توسعه و ارتقای مدیریت شهری و روستایی، کمک به کاهش تصدی دولت و تمرکززدایی، استفاده از ظرفیت‌های محلی و تقویت دولت محلی و تقویت هم‌بستگی اجتماعی می‌شوند.

حاجی‌بگلو افزود: رهبر معظم انقلاب در فرمایشی درباره اهمیت شورا‌های اسلامی شهر و روستا فرموده‌اند که «هیچ عبادتی بالاتر از خدمت به مردم نیست؛ چه در شهر، چه در بخش و چه در روستا.

وظایفی که برای شورا‌ها در قانون ذکر شده، همان وظایفی است که اگر شورا‌های ما ان‌شاءا... بتوانند این وظایف را به‌طور کامل به انجام برسانند، بسیاری از مشکلات جاری مردم برطرف خواهد شد و این موارد را قانون‌گذاران با دقت در قانون اساسی و در قانون عرفی معین کرده‌اند.» باتوجه‌به این مهم، تلاش شده است در شورای اسلامی شهر مشهد با تأسی از قانون، بستر‌های مناسبی برای ارائه خدمات به همشهریان و ایجاد رفاه اجتماعی فراهم آید.

مشهد را شهری ملی ببینیم

وی درباره وضعیت بودجه مشهد بیان کرد: یکی از معضلات و مشکلات اساسی مدیریت شهری مشهد، ارائه خدمات ملی با بودجه محلی است. با وجود اینکه بودجه محدود این شهر در سال‌های گذشته بار‌ها به مسئولان تذکر داده شده است، اقدام عملی در این راستا انجام شده است.

وی افزود: شهر مشهد حدود 3.5 میلیون نفر جمعیت دارد که با احتساب روستا‌های مجاور، این جمعیت تا ۴میلیون نفر می‌رسد. همچنین، این شهر سالانه پذیرای ۳۰میلیون زائر است که این آماروارقام باید مدنظر مدیران تصمیم‌گیر در سطح ملی باشد، زیرا فقط با بودجه محلی نمی‌توان این کلان‌شهر را اداره کرد.

سخنگوی شورای اسلامی مشهد رسیدگی به مسائل مرتبط با حاشیه شهر را امری مهم دانست و تأکید کرد: در این راستا، تقاضای جدی برای سامان‌دهی شرایط این پهنه‌ها و ایجاد مسکن ارزان‌قیمت وجود دارد. مدیریت شهری مشهد درباره سامان‌دهی حاشیه شهر، سیاست‌گذاری‌ها و اقدامات مناسبی انجام داده، به‌نحوی‌که ۳۸درصد اعتبارات عمرانی شهرداری و بین ۳۰ تا ۴۰درصد بودجه مدیریت شهری در سال۱۴۰۱ به حاشیه شهر مشهد اختصاص یافته است.

حاجی‌بگلو تأکید کرد: خوشبختانه با روی‌کارآمدن دولت سیزدهم و هم‌گرایی میان مسئولان استانی و کشوری، اهمیت بودجه ملی به مشهد و نگاه جامع به این شهر احصا شده است. گواه این مسئله نشست شورای اداری است که چندی پیش به ریاست آیت‌ا... رئیسی، رئیس‌جمهور ایران، برگزار شده بود.

وی ادامه داد: آیت‌ا... علم‌الهدی، نماینده، ولی فقیه در خراسان‌رضوی، در جلسه شورای اداری با حضور رئیس‌جمهور اعلام کرد که «در تحویل سال بیش از یک‌میلیون نفر در حرم جمع بودند و تا امروز بیش از ۸میلیون رفت‌وآمد ارزیابی شده است. با این کیفیت، مشهد شهری ملی است، اما تا کنون حرکتی در دولت‌های گذشته که این شهر را شهری ملی حساب کنند، صورت نگرفته است.»

سخنگوی شورای اسلامی مشهد مقدس تصریح کرد: آیت‌ا... علم‌الهدی اعلام کرد امیدواریم در دولت سیزدهم به‌صورت اقدامی قطعی، مشهد به‌عنوان شهر ملی که امکانات کشور در استخدام جریان مدیریت این شهر و مدیریت جریان زیارت دربیاید، در مرکز توجه رئیس‌جمهور و کارگزاران دولت قرار بگیرد. همچنین، ایشان اعلام کرد که مشکل حاشیه شهر به حرکت ملی احتیاج دارد که به امکانات این شهر مربوط نیست.

حاجی‌بگلو با اشاره به اینکه آیت‌ا... رئیسی در این نشست نیز اظهارات امیدبخشی درباره توجه به بودجه مشهد داشت، گفت: رئیس‌جمهور در جلسه شورای اداری بیان کرد که نکته «مشهد شهر ملی» کاملا درست است، جمعیت ثابت و متغیر در این شهر مسئله چشمگیر است، شهر‌ها و استان‌های منتهی به مشهد مانند قوچان و نیشابور ابواب‌الرضا (ع) هستند که باید به همه این مسیر توجه کرد. مشهد شهری ملی است و همه مسیر‌های منتهی به مشهد باید ملی دیده شوند و باید برای آرامش همه مردم اندیشید.

صدور رأی در شورا با تکیه بر برنامه جهادی و عملیاتی

وی اذعان کرد: همه تلاش ما این است که در شورای ششم موجبات اختصاص بودجه در شأن خدماتی را که این شهر به زائران و مجاوران حضرت‌رضا (ع) ارائه می‌کند، فراهم کنیم تا بتوانیم این شهر را به قطب حضور زائران و مأمنی امن برای رفاه زائران مبدل کنیم.

سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد تصریح کرد: اگر بنا داریم شاهد وقوع اتفاق‌های مثبت در شهر باشیم، باید با برنامه جهادی و عملیاتی پروژه‌ها و طرح‌ها را در شورای اسلامی شهر بررسی و برایشان رأی صادر کنیم تا نسل‌های آینده از خدماتی که در دوره ششم مدیریت شهری مشهد ارائه شده است، خاطرات خوبی به‌یاد بیاورند.

حاجی‌بگلو با ارائه درخواستی بیان کرد: باتوجه‌به اینکه مشهد شهری ملی است، درخواست ما از رئیس‌جمهور این است که شهردار مشهد نیز مانند شهردار تهران در جلسات هیئت‌دولت اجازه حضور داشته باشد تا مشکلات و مسائل این شهر به‌صورت مستقیم و تنگاتنگ با رئیس‌جمهور، هیئت‌دولت، وزرا و معاونان مطرح و رفع شود. مفتخریم در شورای اسلامی شهرستان مشهد نیز خدمتگزار مردم باشیم، تلاش ما این است که در وهله اول پیگیری مطالبات روستاییان در حوزه‌های مختلف انجام شود تا بتوانیم پل ارتباطی قدرتمندی میان مردم شهرستان مشهد، دستگاه‌های اجرایی و نهاد‌های تصمیم‌گیر باشیم.

وی گفت: این روز‌ها به دلیل تمرکز امکانات و خدمات در حوزه شهر‌ها و کاسته شدن از جذابیت زندگی روستایی به دلایل مختلف، شاهد گرایش روستاییان به مهاجرت از روستا به شهر هستیم؛ در نتیجه این ظرفیت بزرگ انسانی که در صورت توانمندسازی می‌تواند در روستای خود به عنوان یک مولد عمل و به رشد اقتصادی جامعه کمک کند، با ورود به شهر ناگزیر می‌شود و به مشاغل کاذب روی می‌آورد؛ بنابراین بازیابی هویت روستایی و استفاده درست از منابع انسانی یک ضرورت در راستای تحقق آرمان‌های انقلاب اسلامی به شمار می‌رود که رسالت و هویت شورا نیز به ایجاد وحدت با استفاده از انرژی جمعی باز می‌گردد.

راه اندازی قرارگاه جهادی «شهید محمد اسدی»

رئیس شورای شهرستان مشهد افزود: در گامی اقدام به راه اندازی قرارگاه جهادی «شهید محمد اسدی» با حضور جوانانی پرشور کردیم که شامل کمیته‌های مختلف شناسایی مشکلات، بررسی و پیگیری، آموزش و فرهنگ‌سازی، رسانه و ارتباطات و پشتیبانی است. انجام بیش از ۸۰ بازدید از روستا‌های حوزه شهرستان در سه بخش مرکزی، رضویه و احمدآباد، ارسال بیش از چهارصد نامه به ارگان‌های مختلف و پیگیری تا حصول نتیجه، تنها بخشی از اقداماتی است که تاکنون ذیل این قرارگاه صورت گرفته است.

وی تصریح کرد: برگزاری ۸ جلسه رسمی با حضور مدیران کل استانی و شهرستانی و همچنین تشکیل و برگزاری کمیته‌ها و کمیسیون‌های تخصصی از دیگر اقداماتی است که طی این مدت منجر به تعاملی سازنده میان شورا و دستگاه‌های اجرایی برای حل مشکلات روستا‌ها شده است؛ امید است که بتوانیم گامی موثر و مفید در راستای توسعه روستا‌های شهرستان مشهد آن گونه که شایسته همسایگی با شهر بهشت است برداریم و در حد توان از افزایش مهاجرت به شهر و گسترش حاشیه نشینی جلوگیری کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->