بازدید استاندار خراسان رضوی از پروژه مدرسه ۱۲کلاسه در بولوار توس مشهد | بیش از ۷۰۵ مدرسه تا پایان ۱۴۰۴ در استان ساخته می‌شود بارش برف و باران در جاده‌های خراسان رضوی (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) احیای نقش تربیتی سرود، در دستورکار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان معاون وزیر آموزش و پرورش: هنر، زبان جهانی برای رساندن پیام امام‌رضا(ع) است اختتامیه سیزدهمین جشنواره ملی سرود رضوی در مشهد برگزار شد تمهیدات ترافیکی روز ارتش در مشهد مقدس (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) بازدید سرزده شهرآرا از بیمارستان خاتم‌الانبیا(ص) مشهد | بیمارستان چشم‌پزشکی نیاز به دیده‌شدن دارد آیا بیماری هموفیلی قابل درمان است؟  همکاری دستگاه‌های مسئول برای کاهش اثرات گردوغبار در سطح ملی و منطقه‌ای اختصاص ۴۰ چمن مصنوعی برای مدارس شهرستان‌های مشهد و کلات ۲۷۰ هزار قوطی شیرخشک در نیشابور توزیع شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) چه عواملی سقط جنین را در کشور به مرز بحران رسانده است؟ شناسایی ۵۰ خانه ثبت ملی و احیای ۱۷ خانه تاریخی در مشهد راه‌اندازی اپلیکیشن «صدقه من» برای تسهیل پرداخت‌های خیریه استرداد متهم خیانت در امانت ۱۲ کیلوگرم طلا به کشور مهلت سنجش سلامت نوآموزان، پایان اردیبهشت ۱۴۰۴ است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش دما و بارش برف در مناطق کوهستانی و سردسیر استان دزدی چند‌میلیاردی از برادر وجود ۸ میلیون مددجوی بهزیستی در کشور هشدار سازمان نظام پزشکی درباره قرص‌های لاغری با چاشنی اعتیاد معرفی یک ترکیب معجزه‌گر مؤثر برای چاقی کودکان پزشکی خانواده از روستا‌ها آغاز می‌شود فیش حقوقی فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی بدون افزایش حقوق صادر شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) پیام تبریک رئیس شورای عالی استان‌ها در پی موفقیت و قهرمانی‌های تیم المپیک دانش‌آموزی قتل هولناک زن ۱۸ساله به دست شوهر، بعد از ۴ سال فاش شد ۱۳ درصد افزایش خطر ابتلا به دیابت، با نوشیدن یک لیوان نوشابه تداوم روند کاهش دما در کشور تا شنبه (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | پیش‌بینی بارش برف و باران در خراسان رضوی و ۱۱ استان دیگر آیا سرکه سیب برای کاهش وزن مؤثر است؟ مصرف قارچ سمی ۶۳ نفر را مسموم و یک نفر را به کام مرگ کشاند خسارت تگرگ به ۲۵۵ هکتار از باغ‌های فریمان در خراسان رضوی (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) معاون رئیس جمهور: مسئله آلودگی هوا باید در اولویت دولت باشد
سرخط خبرها

صاحب‌خانه خوبم آرزوست

  • کد خبر: ۱۰۷۳
  • ۱۰ تير ۱۳۹۸ - ۰۶:۳۳
صاحب‌خانه خوبم آرزوست
درباره پویشی که مؤجران را به انصاف و رعایت حال مستأجران دعوت می‌کند

ایمان فروزان‌نیا 

حال بد مستاجران
الان که این مطلب را می‌نویسم، تازه یک هفته از اسباب‌کشی‌ام می‌گذرد و با گوشت و پوست و استخوان، اوضاع نابسامان اجاره مسکن را درک کرده‌ام. به طرز عجیبی موارد رهن و اجاره کم شده‌ است و مواردی هم که موجود است، قیمت‌های سرسام‌آوری دارد؛ البته برای پی بردن به اوضاع مسکن حتما لازم نیست از این بنگاه به آن بنگاه بروید و اگر در فضای مجازی هم گشتی بزنید، با توئیت‌های زیادی روبه رو می‌شوید که حکایت از حال نه‌چندان خوب مستاجران دارد: «امروز یه مستاجر رو دیدم، داره تو گرما اثاث‌کشی می‌کنه. مهلت قرارداد خونه‌شون تموم شد. می‌گفت مجبوره که بره؛ صاحب‌خونه‌شون مبلغ اجاره رو بالا برده بود.» کاربر دیگری نوشته بود: «به‌زودی باید از خونه‌مون بلند شیم. با پول پیشمون هم دیگه نمی‌تونیم تو محله فعلی‌مون، خونه بگیریم و باید بریم پایین‌تر و به خونه کوچیکتر قانع شیم».


#صاحبخانه_خوب
در این آشفته‌بازار اجاره مسکن، پویشی به‌آرامی در فضای مجازی به راه افتاده است. اگر در هفته گذشته تلویزیون تماشا کرده باشید، بدون شک دربین بازی‌های والیبال یا قبل از فیلم‌ها و سریال‌های شبکه3 با تبلیغ کمپین #صاحبخانه_خوب مواجه شده‌اید؛ پویشی که قصد دارد صاحبخانه‌ها را به مدارا با مستاجرانشان تشویق کند و از آن‌ها می‌خواهد باتوجه‌به مشکلات اقتصادی میزان اجاره‌بها را افزایش ندهند یا افزایش حداقلی بدهند. این پویش در فضای مجازی، واکنش‌های زیادی به‌دنبال داشت. بسیاری از مردم با پیوستن به این پویش از وضعیت خودشان و انصاف صاحبخانه‌شان نوشته بودند: «صاحب‌خونه‌م زنگ زد و گفت چقد می‌تونی اضافه کنی؟ گفتم 300تومن. گفت باشه همون‌قد کافیه. زن بود ولی خدایی خیلی مَرده.» یا کاربر دیگری که نوشته بود: «یک نفر خانه‌اش را آگهی کرده ۶۰میلیون، ماهی ۵/5میلیون. بعد توضیح داده که ۱۲۰میلیون را همان روز اول می‌گیرد و ۶۰میلیون را آخر سال پس می‌دهد. به نظرتان بهتر نیست این آدم را زودتر دعوت کنیم به پویش صاحبخانه خوب؟ موردش که واقعا اوکازیون است!»
پس قانون کجاست؟
‏می‌گویند مرحوم شیخ رجبعلی خیاط مستاجری داشت که در قسمتی از خانه او ساکن بود؛ زن و شوهر جوانی که ۲۰ریال ماهیانه به شیخ اجاره می‌دادند. پس از مدتی مستاجر صاحب فرزند شد، پس به خانه شیخ رفت. شیخ در گوش راست نوزاد، اذان و در گوش چپش اقامه گفت و برای او دعا کرد. وقت خداحافظی شیخ به آن‌ها گفت: حالا که فرزنددار شده‌اید و خرجتان زیاد شده است، از این ماه به‌جای ۲۰ریال، 18ریال اجاره بدهید. بعد هم ۲۰ریال اجاره ماه قبلشان را به‌عنوان هدیه به آن‌ها برگرداند. با اینکه کمبود اخلاق و انصاف این روزها بسیاری از مردم را رنج می‌دهد و شنیدن داستان‌هایی مثل رفتار رجبعلی خیاط با مستاجرش، برای خیلی‌ها باورنکردنی به نظر می‌رسد، پویش صاحبخانه خوب نشان داد که هنوز هم مالکان باانصاف زیادی در جامعه هستند اما آیا با اخلاق و دعوت مالکان به انصاف، می‌شود مشکل مسکن را حل کرد؟موضوع اجاره مسکن بیشتر از کار فرهنگی، نیازمند اصلاحات قانونی است. مدت‌هاست که موضوع گرفتن مالیات از خانه‌های خالی و اعمال مالیات سنگین بر خریدوفروش املاک، مطرح است اما در کمال تعجب و با اینکه قانون آن در سال94 مصوب شد، هنوز شاهد اجرای آن نیستیم. درعوض شاهد مطرح شدن طرح‌های عجیبی مثل اعطای وام اجاره مسکن هستیم که قطعا باعث فشار بیشتر بر مستاجران و پرتر شدن جیب صاحبخانه‌ها می‌شود، این درحالی است که برخی کشورهای دنیا مثل انگلیس ازطریق قراردادن مالیات بر خانه، توانسته‌اند قیمت املاک را در کشورشان کنترل کنند.
بهانه‌هایی مثل نبود راهکار شناسایی خانه‌های خالی، سخت بودن تشخیص خانه‌های اضافه از خانه‌های در دست فروش یا کلنگی، راه‌اندازی نشدن سامانه املاک و اسکان و بهانه‌های دیگر به‌عنوان موانع اجرای طرح مالیات مطرح می‌شوند. در این میان ایجاد پویش برای سامان دادن به وضعیت اجاره مسکن، ممکن است مفید باشد اما نمی‌تواند راه‌حل قطعی این معضل باشد. ‏

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->