ویدئو| رونمایی از مستند «شوق خدمت» در مشهد مدیر جدید خانه عکاسان معارفه شد نتفلیکس انیمیشن سریالی کلش آو کلنز را می‌سازد هنرنمایی هادی حجازی‌فر در نقش ابوذر سریال «سلمان فارسی» آموزش زبان فارسی در مدارس ترکیه در حال گسترش است ورنوی، رپر مطرح فرانسوی در شب اجرای خود درگذشت وقتی فرش قرمز جشنواره کن محل جولان اینفلوئنسر‌ها می‌شود! فصل تازه کنسرت‌های علیرضا قربانی در مجموعه ورزشی آزادی نمایشگاه گروهی «باشندگان پلید»، در نگارخانه آسمان مشهد | غول‌های اساطیری در روایت هنرمندان جان گرفتند آموزش داستان نویسی | سه گام اژد‌ها (بخش دوم) مروری بر چند کتاب درباره احوال و آرای شهید آیت الله سیدابراهیم رئیسی | «شهید جمهور» از خلال سطور صفحه نخست روزنامه‌های کشور - سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ نخستین دوره جایزه ادبی داستان کوتاه هشت برگزار می‌شود+فیلم روز هفتم جشنواره کن ۲۰۲۵ | جدول ستاره‌های منتقدان اسکرین دیلی ویژه‌برنامه‌های رادیو برای اولین سالروز شهادت شهدای خدمت + زمان و شبکه پخش جایزه جشنواره فیلم کن ۲۰۲۵ برای نیکول کیدمن حسن پورشیرازی بوقچی تلویزیون شد فیلم‌سازان در جشنواره فضای باز می‌توانند از محیط‌زیست وام بگیرند نمایشگاه کتاب تهران تا اول خرداد ۱۴۰۴ فعال است
سرخط خبرها

پژوهش‌ها در حوزه زنان دفاع مقدس کافی نیست

  • کد خبر: ۱۰۹۷۵۱
  • ۰۲ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۳
پژوهش‌ها در حوزه زنان دفاع مقدس کافی نیست
ملیحه غیور - مدیر مشارکت‌های بانوان حفظ ارزش‌های دفاع مقدس استان خراسان

سال ۱۴۰۱ مصادف شده است با چهلمین سال آزادسازی خرمشهر، شهر خونی که با مشارکت همه نیرو‌های نظامی به شهر خرم تبدیل شد.

این درحالی است که با گذشت چهل سال از آزادی خرمشهر و سابقه هشت سال از دفاع مقدس هنوز به یک نظریه یا مکتب برای ارائه به جامعه و مراکز علمی و دانشگاهی نرسیده‌ایم. در سراسر دنیا ثبت و مکتوب کردن ایستادگی مردمان برای نسل‌های بعدی دارای جایگاه مهمی است مخصوصا اگر ایستادگی در راستای حفظ ناموس باشد. جنگ تحمیلی بارزترین و واضح‌ترین برای معرفی دلاورمردان و زنانش به عنوان الگو به نسل‌های بعدی است.

حوادث بزرگی که در دوران دفاع مقدس اتفاق افتاد باید از زبان حاضران و خانواده‌های ایشان به ثبت برسد. مشکل اصلی که بعد از گذشت سال‌ها برای ثبت خاطرات شهدا و رزمندگان در پشت جبهه وجود دارد این است که حاضران مهلکه یا به شهادت رسیده‌اند یا از رزمندگان و پشت جبهه هستند که جزئیات و خاطرات را از خاطر برده‌اند.

از این رو، بعد از دستور مستقیم رهبر معظم انقلاب به بازماندگان جنگ و تشکیل بنیاد حفظ آثار و نشر تلاش‌های زیادی صورت گرفت. در همین راستا در اینجا لازم است با توجه به گذشت زمان و فعالیت‌های پیش رو به‌ویژه در حوزه ادبیات دفاع مقدس، چند آسیب بررسی شود.

در اولین نگاه روایات دفاع مقدس به دو شکل قصه و گفتمان انجام شده است. در صورت قصه بودن، از خاطرات شفاهی زنان استفاده می‌شود و در بعضی موارد، به دلیل مبالغه نویسنده در شخصیت قهرمان قصه، درست بیان نمی‌شود که آن قهرمانی که غیرقابل‌الگوگیری است به جامعه معرفی می‌شود.

دوم در صورت گفتمان روایی، باز قصه در روایت بیان می‌شود و در قالب رمان و خودنگاشت است و از داستان‌پردازی‌ها و کتاب‌های بی کیفیت استفاده شده است.

همین‌طور کم بودن پژوهش‌ها درباره زنان امری دیگر است که باید به آن اشاره کرد و این نقص با عدم پشتیبانی‌ها همراه است. با توجه به روند جنگ نرم و نشان ندادن الگوی شایسته به زنان در جامعه، حمایت سازمان‌ها راهی است به سمت سوژه و اسوه‌سازی در جهت تولیدات رسانه‌ای و مکتوب و الگوگیری‌های صحیح، امید است که انجام گیرد.

پژوهش‌ها در حوزه زنان دفاع مقدس کافی نیست

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->