سفر مدیرکل آسیای جنوبی وزارت خارجه به کابل | آب و مهاجران محور گفت‌و‌گو‌ها فوتسالیست افغانستانی بهترین بازیکن جام رمضان فوتسال مشهد شد تاریخ و ساعت بازی تیم‌های ملی فوتبال زیر ۱۷ سال افغانستان و یمن برنامه بازی‌های تیم ملی فوتسال افغانستان در تورنمنت مراکش قیمت افغانی به تومان و دلار (پنجشنبه، ۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ویدئو | نماز عید سعید فطر مهاجران افغانستانی در محله گلشهر مشهد ویدئو | دلیل اختلاف افکنی میان مردم ایران و افغانستان از زبان محمدکاظم کاظمی دادگاه عالی طالبان فردا یکشنبه (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) را عید فطر اعلام کرد پژمان‌فر: تشکیل سازمان ملی مهاجرت گامی مؤثر درراستای مدیریت هوشمند مهاجران خارجی است سازمان ملل: محرومیت دختران از تحصیل افغانستان را منزوی‌تر می‌کند عفو بین‌الملل از پاکستان خواست اخراج مهاجران افغانستانی را متوقف کند عراقچی از طرح مشترک ایران و طالبان برای بازگشت مهاجران افغانستانی خبرداد قیمت افغانی به تومان و دلار (سه‌شنبه، ۵ فروردین ۱۴۰۴) قیمت افغانی به تومان و دلار (سه‌شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳) ساعت کاری سفارت و کنسولگری افغانستان در تهران و مشهد در نوروز ۱۴۰۴ نوروزهای بی‌رنگِ افغانستان قیمت افغانی به تومان (دوشنبه، ۲۷ اسفند ۱۴۰۳) شورای امنیت سازمان ملل نشستی با موضوع افغانستان برگزار می‌کند بقایی در واکنش به مشکلات صدور ویزای ایران برای افغانستانی‌ها: به‌دنبال مدیریت اعطای روادید به متقاضیان در افغانستان هستیم طالبان در واکنش به پیام عراقچی: برقراری روابط خوب با همسایگان اولویت ما نیز است راه آهن خواف ـ هرات؛ کلید طلایی ایران در ترانزیت جهانی
سرخط خبرها

«کنگینه» روشی متفاوت برای نگهداری انگور در افغانستان + فیلم

  • کد خبر: ۱۱۰۳۶۲
  • ۰۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۲
«کنگینه» روشی متفاوت برای نگهداری انگور در افغانستان + فیلم
روش‌های مختلفی برای تازه نگه داشتن میوه وجود دارد، ولی مردم افغانستان ابتکار جالبی برای تازه ماندن انگور برای زمستان به کار می‌برند.

سید محمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ ماجرای نگهداری انگور به روش سنتی که مردم افغانستان به آن «کنگینه» می‌گویند، به سال‌هایی بر‌می‌گردد که یخچال و سردخانه وجود نداشت و کشاورزان و باغداران برای بهره‌گیری بیشتر از محصول میوه‌هایشان از روش حیرت‌انگیزی استفاده می‌کردند که اکنون نیز در بخش‌های مختلف افغانستان، به‌ویژه در استان‌های شمالی این کشور، رواج دارد و باغداران به‌دلیل نبودِ سردخانه از آن استفاده می‌کنند.

«کنگینه» روشی متفاوت برای نگهداری انگور در افغانستان + فیلم

در رابطه با اینکه چرا نام این روش را کنگینه گذاشته‌اند، اطلاعاتی در دست نیست؛ اما کسانی که از این روش استفاده می‌کنند بر این باورند که این واژه، ریشه در گذشته‌های دور دارد.

اینجا ببینید:

«سید قاسم» که در ولسوالی(شهرستان) شولگره ولایت بلخ زندگی می‌کند، در این باره میֱگوید: ما سال‌های زیادی برای نگهداری انگور، شفتالو، به و بادنجان رومی(گرجه فرنگی) از این روش استفاده می‌کردیم.

او ادامه داد: برای این کار؛ مقداری خاک عادی را با کاه گندم مخلوط می‌کنیم و از آن کاسه‌هایی برای نگهداری میوه درست می‌کنیم و انگور از بقیه میوه‌ها خوب‌تر و بهتر نگهداری می‌شود. سر دو کاسه را به هم می‌چسبانیم و طوری محکم می‌بندیم که هیچ مجرایی برای نفوذ هوا باقی نماند.

قاسم در ادامه گفت: انگور داخل کنگینه وقتی خراب می‌شود که به آن نم یا نور آفتاب برسد یا از اول انگور خراب داخل کنگینه گذاشته باشیم.

این کشاورز افغانستانی ادامه داد: انگور داخل کنگینه بیشتر از سه، چهار ماه دوام نمی‌آورد و اگر بیشتر از این مدت داخل کنگینه باشد، با گذشت زمان کیفیتش را از دست می‌دهد. ظرف‌های کنگینه را در زیر زمین و جای سرد و تاریک نگهداری می‌کنند.

اینجا ببینید:

در برخی مناطق افغانستان به ویژه در شمال این کشور هنوز از روش کنگینه برای نگهداری انگور و بعضی میوه‌های دیگر (هرچند مثل انگور زیاد دوام ندارند) استفاده می‌شود. کشاورزان و باغداران این مناطق در فصل‌هایی که این میوه‌ها وجود ندارند، آن‌ها را به بازار عرضه می‌کنند و از فروش آن سود خوبی به‌دست می‌آورند.

نبودِ سرد‌خانه برای نگهداری میوه‌های تازه در افغانستان از چالش‌هایی است که هنوز هم به آن توجه نشده و این موضوع سبب شده است تا سالانه درصد بالایی از میوه‌های افغانستان یا به بهای اندک به خارج از کشور صادر شود یا بابت نبودِ امکانات نگهداری ضایع شوند.

«کنگینه» روشی متفاوت برای نگهداری انگور در افغانستان + فیلم

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->