توضیحات شهردار مشهد درباره پروژه مشترک آستان قدس رضوی و مدیریت شهری (۱۴ آبان ۱۴۰۳) بهره‌برداری از فاز اول پروژه اتصال بولوار امام‌خمینی (ره) به بولوار نماز مشهد در دهه فجر ۱۴۰۳ شهروندخبرنگار | درخواست ایجاد ایستگاه‌های دوچرخه اشتراکی در بولوار هدایت مشهد + پاسخ برپایی بازار سیار صنایع دستی بانوان کارآفرین در مشهد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) بهره‌برداری از هفت طرح عمرانی در محدوده حرم مطهر رضوی در آینده‌ای نزدیک خدمات‌رسانی فرودگاه مشهد به حدود ۵ میلیون زائر رضوی در نیمه‌ نخست سال ۱۴۰۳ هوای کلانشهر مشهد برای دومین روز پیاپی «آلوده» است (۱۴ آبان ۱۴۰۳) درباره کوچه «مسجد رانندگان» در خیابان امام‌رضا(ع) مشهد | حکایت «رانندگان» و کوچه‌ای پشت چهنو اجرای ۶۱۷ پروژه طی سه سال در منطقه پنج شهرداری مشهد شهردار مشهد: برای تمام حوزه‌های کلان مشهد پروژه داریم اختصاص زمین صدهکتاری برای زندان جدید مشهد | شهردار مشهد از انتقال زندان به خارج شهر خبر داد هشدار زرد مدیریت بحران استان خراسان رضوی | بارش های رگباری و کاهش محسوس دما تا آخر هفته توسعه گردشگری پایدار مشهد با ثبت میراث ناملموس فرهنگی تعریف ۴۵ پروژه محوری برای سال پایانی شورای ششم مشهد جزئیات اجرای طرح پیشخان زیارت | امکان جلوه‌نمایی رضوی در ۲ هزار نقطه مشهد آماده‌سازی خیابان امام رضا(ع) برای راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد سرویس دهی رایگان ناوگان اتوبوسرانی مشهد به دانش آموزان ویژه مراسم راهپیمایی (۱۳ آبان ۱۴۰۳) سرویس‌دهی رایگان متروی مشهد به راهپیمایان در ۱۳ آبان ۱۴۰۳ افزودن ۲ خط پروازی خارجی به پرواز‌های فرودگاه مشهد
سرخط خبرها

کاهش ۱۱ درصدی آب سد‌های خراسان رضوی

  • کد خبر: ۱۱۰۵۷۹
  • ۰۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۲
کاهش ۱۱ درصدی آب سد‌های خراسان رضوی
با وجود بارش‌های اخیر، وضعیت آب در خراسان رضوی و مشهد رضایت بخش نیست.

محمد کاملان | شهرآرانیوز؛ امسال برخلاف یکی دو سال گذشته، مشهد در سال زراعی و به ویژه در فصل بهار روز‌های پربارشی را پشت سر گذاشت و گویا در سه ماه گذشته تقریبا دوبرابر سال ۱۴۰۰ در همین بازه زمانی باران باریده.

همین امر باعث شده است تا مردم گمان کنند که خبری از خشک سالی در ۱۴۰۱ نیست و وارد دوره ترسالی شده ایم، اما این تصور مردم کاملا اشتباه است.

اطلاعات و آمار و ارقامی که شرکت آب وفاضلاب مشهد منتشر کرده است، نشان می‌دهد که مشهد با وجود همین بارش‌های به نسبت خوب، هنوز ۲.۵ مترمکعب برثانیه آب کم دارد.

براساس آمار و اطلاعاتی که سازمان هواشناسی خراسان رضوی نیز منتشر کرده است، از اول مهر ۱۴۰۰ تا ۷ خرداد امسال بیش از ۱۸۸ میلی متر باران باریده است.

درمقابل و در سال پیش از آن، درست در همین بازه زمانی فقط ۹۳ میلی متر بارش برای این شهر ثبت شده است. این اعداد و ارقام می‌گوید که در سال زراعی ۱۴۰۱ نزدیک به دوبرابر پارسال در مشهد شاهد بارش باران و نزولات جوی بوده ایم.

اوضاع، اما در مقایسه با دوره آماری ۴۳ ساله چندان مناسب نیست و با وجود اینکه ماه‌های پربارشی داشته ایم، هنوز نسبت به دوره آماری حدود ۲۲ درصد کمتر باران باریده است.

۷۰ درصد از ظرفیت سد‌های استان خالی است

با وجود اینکه بارش نزولات جوی در استان نسبت به پارسال ۳۱ درصد افزایش داشته، شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی اعلام کرده است که در سال آبی جاری ۱۵۱ میلیون مترمکعب و از ابتدای سال جدید هم ۴۲ میلیون مترمکعب آب وارد مخزن سد‌ها شده و با این اوصاف فقط ۲۹ درصد از ظرفیت سد‌ها پر شده است؛ درحالی که پارسال ۴۰ درصد ظرفیت سد‌های تأمین کننده آب استان پر بوده است. اکنون هم فقط ۴۵۴ میلیون مترمکعب آب برای استفاده آشامیدنی و کشاورزی در سد‌های خراسان رضوی ذخیره شده است.

مشهد کمبود آب جدی دارد

مدیرعامل شرکت آبفای خراسان رضوی با اشاره به افزایش ۸ درصدی مصرف آب در شهر مشهد، گفت: نیاز آبی شهر بیش از ۱۳ هزار لیتربرثانیه و ظرفیت تأمین ما حدود ۱۰ هزار لیتربرثانیه که در جمع ۲.۵ مترمکعب برثانیه کسری آب داریم و در حال اجرای طرح‌هایی برای جبران آن هستیم و همه تلاش ما این است که کار به جیره بندی آب نرسد. به همین دلیل در قالب چهار طرح می‌خواهیم این کمبود را جبران کنیم.

حسین اسماعیلیان با بیان اینکه ۵۰ درصد آب آشامیدنی کلان شهر مشهد از چهار سد و ۵۰ درصد دیگر از پانصد حلقه چاه تأمین می‌شود، تصریح کرد: ۲۰ درصد آب شهر مشهد از سد دوستی تأمین می‌شود و از آب این سد برای کشاورزی استفاده نخواهد شد. توافق میان ایران و ترکمنستان برای برداشت از این سد کاملا رعایت می‌شود و نیمی از آب پشت این سد سهم ایران و نیمی دیگر سهم ترکمنستان است.

نقره داغ چاه‌های غیرمجاز

مدیر حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی هم با اشاره به جزئیات برخورد با چاه‌های غیرمجاز و نصب کنتور هوشمند برای چاه‌ها با هدف کنترل و مدیریت مصرف آب گفت: با بهره برداران غیرمجاز که از چاه‌های بدون پروانه آب برداشت می‌کردند، برخورد قانونی صورت گرفته است که این اقدام به انسداد ۱۵۰۸ حلقه چاه غیرمجاز با حجم ۳۲ میلیون مترمکعب در سال ۱۴۰۰ منجر شده است.

غلامرضا ممدوحی ادامه داد: این شرکت به منظور مدیریت مصرف در جامعه به نصب کنتور هوشمند روی چاه‌های کشاورزی اقدام می‌کند تا با این ابزار مهم بهره برداران در برداشت از منابع آب مدیریت داشته باشند. با نصب کنتور هوشمند، ضمن مدیریت مصرف چاه ها، از برداشت‌های بی رویه آب جلوگیری می‌شود و همچنین با نصب مودم روی کنتور‌ها امکان مانیتورینگ چاه‌ها از راه دور میسر خواهد بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->