خداداد عزیزی: امیدوارم تیم ملی فوتسال افغانستان بعد از جام جهانی فراموش نشود تاکید وزیر پیشنهادی کشور برساماندهی اتباع و انسداد مرز‌ها + فیلم حرکت اولین کاروان زائران افغانستانی اربعین از کابل + فیلم هَتاک حرّاف گُستاخ | از عبدالحمید خراسانی چه می‌دانیم؟ آمادگی مرز دوغارون برای پذیرای از زائران افغانستانی + فیلم ثبت‌نام ۲۸ هزار مهاجر افغانستانی برای دریافت روادید برای سفر به عراق از کنسرسیوم ریلی افغانستان چه می‌دانیم؟ احمد مدقق: دستاورد‌های زبانی، مهم‌ترین آورده نویسندگان افغانستانی است تحصیل بیش از ۳۲ هزار دانشجوی افغانستانی در دانشگاه‌های ایران فرماندار تایباد: تاکنون از سمت افغانستان ورودی زائر اربعین نداشته‌ایم فرماندار تایباد: ۶ دستگاه خودروی آتش نشانی به گمرک هرات اعزام شد | آتش مهار شده است اینفوگرافی | نگاهی به آخرین وضعیت کشت و قاچاق مواد مخدر در افغانستان سومین سالگرد سقوط کابل | کاخ رؤیا‌هایی که فروریخت نگاه عباس عراقچی به افغانستان و طالبان چگونه است؟ وزارت کار:  اشتغال اتباع خارجی قانونی مانعی ندارد جزئیاتی از طرح اصلاح قانون ورود و اقامت اتباع بیگانه از زبان یک نماینده مجلس تلاش برای حل مشکل زائران افغانستانی اربعین | رئیس ستاد مرکزی اربعین دستور رفع محدودیت سفر تا هجدهم ماهِ صفر را صادر کرد اینفوگرافی | گاه‌شمار سقوط افغانستان مجید مرتضایی: حضور تیم ملی فوتسال افغانستان در جمع ۱۰ تیم برتر دنیا افتخار بزرگی است ناهید کیانی، گردآفرید زمانه
سرخط خبرها

مدیرکل امور دانشجویان بین‌الملل: دانشجویان نخبه افغانستان تسهیلات ویژه دریافت می‌کنند

  • کد خبر: ۱۱۱۴۲۸
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۸
مدیرکل امور دانشجویان بین‌الملل: دانشجویان نخبه افغانستان تسهیلات ویژه دریافت می‌کنند
مدیرکل امور دانشجویان بین‌الملل در سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه تعداد قابل توجهی از دانشجویان خارجی بعد از پایان تحصیلات در ایران، تمایل به ماندن در کشور دارند، از ارایه تسهیلات ویژه به دانشجویان نخبه افغانستان خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ «جعفر رازقی» مدیرکل امور دانشجویان بین‌الملل درباره ارایه تسهیلات به دانشجویان نخبه افغانستان در دانشگاه‌های ایران، اظهارداشت: آیین نامه حمایتی برای دانشجویان نخبه افغانستان تصویب شده است که بر اساس این آیین نامه، افغانستانی‌های مقیم ایران که در کنکور سراسری شرکت می‌کنند و به رتبه زیر هزار دست می‌یابند از تسهیلات ویژه بهره‌مند می‌شوند.

وی ادامه داد: همچنین آن دسته از دانشجویان افغانستان که در آزمون‌های تحصیلات تکمیلی به رتبه‌های یک تا سه دست می‌یابند، شامل این آیین‌نامه تسهیلاتی می‌شوند.

به گفته مدیرکل امور دانشجویان بین الملل، این دانشجویان از پرداخت شهریه به دانشگاه‌های ایران معاف می7شوند اما این تسهیلات فقط برای نخبگان در نظر گرفته شده است. با این حال، با توجه به شرایط کشور افغانستان در تلاش هستیم سایر دانشجویان افغانستان هم امکان تحصیل در ایران را پیدا کنند. ولی در مورد ارایه شرایط و تسهیلات باید تصمیم گیری شود.

پذیرش بدون محدودیت دانشجویان غیرایرانی

رازقی درباره ظرفیت دانشگاه‌های کشور برای جذب دانشجویان بین‌الملل، گفت: دانشگاه‌های کشور با دریافت مجوز جذب دانشجوی بین‌الملل و با لحاظ شرایط و قوانین مربوطه می‌توانند نسبت به جذب دانشجو از کشورهای مختلف اقدام کنند. سیاست‌های وزارت علوم در راستای افزایش تعداد دانشجویان بین7المللی با لحاظ استانداردها و کیفیت مطلوب آموزش عالی کشور است.

این مقام وزارت علوم با بیان اینکه دانشگاه‌های کشور بیشتر از آن چیزی که در برنامه ششم توسعه قید شده بود، نسبت به جذب دانشجوی بین‌الملل اقدام کرده‌اند، خاطرنشان کرد: وزارت علوم براساس برنامه ششم توسعه مکلف بود ۱.۸ دهم درصد دانشجوی خارجی جذب کند، اما از این تعداد عبور کردیم و اکنون ۲.۲۵ صدم درصد دانشجویان دانشگاه‌های کشور را دانشجویان غیرایرانی تشکیل می‌دهند.

تمایل دانشجویان غیرایرانی به ماندن در ایران

مدیرکل امور دانشجویان بین الملل در سازمان امور دانشجویان درباره تمایل دانشجویان خارجی برای ماندن در ایران بعد از پایان تحصیلات، گفت: تعدادی از دانشجویان غیرایرانی به دلیل قرابت فرهنگی، مذهبی و اعتقادی تمایل به ماندن در کشورمان دارند، اما براساس قانون اتباع خارجی، اجازه اشتغال در داخل کشور ندارند و باید به کشور خود بازگردند.

رازقی ادامه داد: با توجه به اینکه زمینه اشتغال و چشم اندازی برای آینده این دانشجویان در داخل کشور وجود ندارد، برای ادامه تحصیل به کشورهای دیگر مانند کشورهای اروپایی می روند. در این کشورها، علاوه بر تحصیل و دریافت مدرک، امکان اشتغال هم برای دانشجویان فراهم است.

وی با بیان اینکه سازمان امور دانشجویان به دنبال ایجاد فرصتی برای نخبگان غیرایرانی در داخل کشور است، افزود: به دنبال ایجاد زمینه‌ای برای اشتغال نخبگان غیرایرانی هستیم چرا که حضورشان از نظر اقتصادی، فرهنگی و سیاسی کمک کننده است. به عنوان مثال، در مراودات بین المللی شرکت‌ها و سازمان‌ها، نخبگان غیرایرانی در مقایسه با کارشناسان ایرانی می‌توانند با کشور مقصد ارتباط بهتر برای همکاری برقرار کنند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->