تیم ملی فوتسال افغانستان در مراسمی با حضور خداداد عزیزی برای حضور در جام جهانی بدرقه شد خداداد عزیزی: امیدوارم تیم ملی فوتسال افغانستان بعد از جام جهانی فراموش نشود تاکید وزیر پیشنهادی کشور برساماندهی اتباع و انسداد مرز‌ها + فیلم حرکت اولین کاروان زائران افغانستانی اربعین از کابل + فیلم هَتاک حرّاف گُستاخ | از عبدالحمید خراسانی چه می‌دانیم؟ آمادگی مرز دوغارون برای پذیرای از زائران افغانستانی + فیلم ثبت‌نام ۲۸ هزار مهاجر افغانستانی برای دریافت روادید برای سفر به عراق از کنسرسیوم ریلی افغانستان چه می‌دانیم؟ احمد مدقق: دستاورد‌های زبانی، مهم‌ترین آورده نویسندگان افغانستانی است تحصیل بیش از ۳۲ هزار دانشجوی افغانستانی در دانشگاه‌های ایران فرماندار تایباد: تاکنون از سمت افغانستان ورودی زائر اربعین نداشته‌ایم فرماندار تایباد: ۶ دستگاه خودروی آتش نشانی به گمرک هرات اعزام شد | آتش مهار شده است اینفوگرافی | نگاهی به آخرین وضعیت کشت و قاچاق مواد مخدر در افغانستان سومین سالگرد سقوط کابل | کاخ رؤیا‌هایی که فروریخت نگاه عباس عراقچی به افغانستان و طالبان چگونه است؟ وزارت کار:  اشتغال اتباع خارجی قانونی مانعی ندارد جزئیاتی از طرح اصلاح قانون ورود و اقامت اتباع بیگانه از زبان یک نماینده مجلس تلاش برای حل مشکل زائران افغانستانی اربعین | رئیس ستاد مرکزی اربعین دستور رفع محدودیت سفر تا هجدهم ماهِ صفر را صادر کرد اینفوگرافی | گاه‌شمار سقوط افغانستان مجید مرتضایی: حضور تیم ملی فوتسال افغانستان در جمع ۱۰ تیم برتر دنیا افتخار بزرگی است
سرخط خبرها

کارکرد و مشکلات نمایندگی فرهنگی افغانستان در سازمان اکو

  • کد خبر: ۱۱۲۳۶۶
  • ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۹
کارکرد و مشکلات نمایندگی فرهنگی افغانستان در سازمان اکو
یعقوب یسنا - پژوهشگر ادبیات فارسی

سازمان اکو یک سازمان منطقه‌ای است‌ که مرکز آن در تهران قرار دارد. افغانستان عضو این سازمان است و نمایندگی خود را در این سازمان دارد. بخشی از کار‌های این سازمان برگزاری برنامه‌های فرهنگی و ادبی است. نمایندگی افغانستان معمولا برنامه‌های فرهنگی از آدرس این سازمان درباره‌ فرهنگ و ادبیات افغانستان برگزار می‌کند.

گسست‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی زیادی بنا به سقوط حکومت در افغانستان رخ داد. در چنین وضعیتی، هر برنامه‌ای فرهنگی و ادبی از هر آدرسی که برای افغانستان برگزار می‌شود، قابل قدردانی است. اما در هیچ صورتی نمی‌توان اصول و ارزش‌هایی‌که برای اجرای یک برنامه‌ی فرهنگی و ادبی لازم است، آن اصول و ارزش‌ها را نادیده گرفت.

به تازگی برنامه‌ای فرهنگی و ادبی که شامل نمایشگاه، شعرخوانی و موسیقی بوده از طرف نمایندگی افغانستان در سازمان اکو برگزار شده است. شماری از فرهنگیان افغانستان ساکن ایران پس از برگزاری این برنامه ناراحت شدند. ناراحتی نخست‌شان این بود که دعوت افراد فرهنگی و ادبی در این برنامه، عادلانه نبوده است. با وصف احترام به شرکت‌کننده‌ها در این برنامه، شماری از چهره‌های شناخته‌شده‌ فرهنگی و ادبی افغانستان در این برنامه دعوت نشده‌اند.

مهم‌تر از همه معیاری مشخص درنظر گرفته نشده است‌که شخصیت‌های ادبی و فرهنگی به چه اساسی در این برنامه دعوت شده‌اند؟ کسانی‌که اثر چاپ‌شده دارند؟ کسانی‌که درجه‌ای تحصیل مشخص دارند؟ افرادی هستند که آثار چاپ‌شده و درجه‌ی تحصیل دارند، در تهران نیز زندگی می‌کنند، دعوت نشده‌اند. اما افرادی از استان‌های دوردست ایران دعوت شده‌اند. در ضمن در دعوت به این برنامه، طیف‌های اجتماعی و قومی نیز درنظر گرفته نشده و اکثریت دعوت‌شدگان متعلق به یکی از اقوام شریف افغانستان هستند.

نسل جوان در هر عرصه‌ای فرهنگی به ویژه در عرصه‌ی شعر در این برنامه اصلا حضور نداشته است. مصادره شدن برنامه‌های فرهنگی و ادبی توسط یک گروه نسلی درست نیست. نسل‌های متفاوتی باید در برگزاری برنامه‌های فرهنگی و ادبی دیده شوند.

من با یکی از افرادی که در این برنامه شرکت داشت درباره‌ محتوای برنامه صحبت کردم، او گفت برنامه بیش‌تر تشریفاتی و شکلی برگزار شد، سخنی مهم در باره‌ شعر، ادبیات و فرهنگ افغانستان گفته نشد. وضعیت فرهنگی و ادبی و فرهنگیان افغانستان حتا در ایران مورد بررسی قرار نگرفت و راهکاری ارایه نشد. بیش‌تر مانند دیدار‌های دوستانه و شخصی بود که باید برنامه برگزار می‌شد و گزارش مصرف هزینه ارایه می‌شد.

من درکل از برگزاری این برنامه‌ها قدردانی می‌کنم، اما توقع این است، اصول، محتوا، ماهیت و نتیجه‌ی ادبی و فرهنگی در برگزاری این گونه برنامه‌ها که به نمایندگی از افغانستان برگزار می‌شود، درنظر گرفته شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->