قطار بندرعباس -مشهد با تاخیر ۸ ساعته به مقصد رسید (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۲ فوتی و ۵ مصدوم بر اثر واژگونی خودرو در ارتفاعات پیرانشهر (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) چند توصیه مهم و اثرگذار برای تقویت حافظه در فصل امتحانات آمارهای رسمی فاش کرد: ایران تک‌فرزندی شد تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان و مشاوران اولین پیوند مثانه در جهان با موفقیت انجام شد یافته‌های جدید دانشمندان درباره فراموشی | سالمندان کنجکاو کمتر به آلزایمر مبتلا می‌شوند افراد مسلح یک روحانی در ایرانشهر را به گروگان گرفتند (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) برنامه‌ریزی‌ها برای زاگرس باید بلندمدت باشد برنامه آموزش و پرورش خراسان رضوی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان در تابستان ۱۴۰۴ تشدید تنش آبی کشور در ماه‌های آینده تعلیق ۲۲۵ واحد متخلف فروش مجازی فراورده‌های سلامت‌محور آیا رژیم گرفتن به معنای مدام گرسنه ماندن است؟ ورود نیمی از زائران ایرانی به عربستان اقدام ‌بهنگام برای بارداری بهترین روش مقابله با ناباروری است | هر چیزی به فصلش تلف‌شدن یوز ایرانی چه خطری برای محیط زیست دارد؟ دستگیری یک قاتل در سرخس ۲۱ سال پس از ارتکاب قتل آموزش محیط زیست در اولویت‌های یونسکو در ایران انتقاد نماینده مجلس از سازمان محیط زیست | حفاظت از اکوسیستم‌ها یک وظیفه حیاتی است حضور سه قلاده یوزپلنگ آسیایی در مرز مشترک خراسان‌ رضوی و سمنان + فیلم هشدار دامپزشکی خراسان‌ رضوی درباره خطر شیوع سویه جدید تب‌‌برفکی مهلت ثبت نام سرویس مدارس در سال ۱۴۰۴ اعلام شد زاگرس با چه چالش‌هایی مواجه است؟ توصیه‌های تغذیه‌ای به دانشجویان و دانش‌آموزان برای امتحانات یاری مجلس برای حل تعارضات قانونی رشته‌کوه زاگرس پزشک مشهدی، دانشمند برگزیده سازمان بهداشت جهانی | گفت‌وگوی شهرآرانیوز با پروفسور «مجید غیور مبرهن» بیش از ۱۲۰۰ دامنه عرضه فراورده‌های سلامت‌محور در فضای مجازی شناسایی شد مربیان قرآنی در دورترین نقاط کشور، به عنوان رابطان قرآن تربیت می‌شوند آلودگی ترکیبی هوای مشهد وضعیت فقر یادگیری در کشورهایی با درآمد متوسط و پایین
سرخط خبرها

«بادکنک‌های انفجاری مرگبار» به نام بادکنک هلیومی به مردم غالب می‌شود

  • کد خبر: ۱۱۲۸۳۷
  • ۲۶ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۸
«بادکنک‌های انفجاری مرگبار» به نام بادکنک هلیومی به مردم غالب می‌شود
اخیراً بادکنک‌آرایی در مراسماتی همچون عروسی‌ها یا جشن تولد مرسوم شده و هموطنان، بادکنک‌آرایی را نیز به منوی مراسم خود اضافه می‌کنند فارغ از اینکه نمی‌دانند داخل این بادکنک‌ها می‌تواند با گاز‌های مرگبار، قابل انفجار و اشتعال پر شده باشد!

به گزارش شهرآرانیوز، سه‌شنبه شب آتش‌سوزی در یک رستوران در شهرک مریم شهر اندیشه شهرستان شهریار، مرگ تلخ ۸ نفر را رقم زد؛ در این حادثه پس از انفجار و شعله‌ور شدن یک بادکنک، آتش به سرعت به سقف کنفی رستوران سرایت کرد به طوری که افراد حاضر در رستوران، قادر به خروج از آن نشدند.

به گفته دادستان شهریار، متوفیان این حادثه تلخ که شامل چهار کودک، سه زن و یک مرد بودند، پس از شعله‌ور شدن رستوران، به سمت انتهای رستوران تا نزدیکی آشپزخانه فرار کردند، اما در نهایت در همین نقطه بر اثر خفگی جان خود را از دست دادند.

هر چند که بنابر اعلام مجتبی خالدی؛ سخنگوی اورژانس کشور و دادستان شهریار، این حادثه به دلیل انفجار و آتش‌سوزی یک بادکنک حاوی گاز "هلیوم" روی داده بود، اما باید متذکر شد که گاز هلیوم گازی بی‌اثر، بی‌خطر و بدون اشتعال‌پذیری است و می‌تواند برای پر کردن بادکنک از آن استفاده کرد البته سید جلال ملکی؛ کارشناس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی تهران معتقد است هموطنان برای خرید بادکنک و استفاده از آن در جشن‌ها باید از خرید بادکنک‌هایی که معلوم نیست داخل آن با چه گازی پر شده و به اسم گاز هلیوم به فروش می‌رسد، کاملاً اجتناب کنند و تا جای ممکن سراغ خرید بادکنک آماده نروند، زیرا احتمال بروز هرگونه حادثه تلخی مانند حادثه شب گذشته در شهریار، متصور است.

استفاده از بادکنک یا بادکنک‌آرایی در مراسماتی همچون عروسی‌ها یا جشن تولد در تالار‌ها یا مراسمات خانگی مدت زمانی است که مرسوم شده و هموطنان برای پرنگ و لعاب کردن هرچه بیشتر مراسم خود، بادکنک‌آرایی را نیز به منوی مراسم خود اضافه می‌کنند فارغ از اینکه نمی‌دانند داخل بادکنک‌ها با چه گازی پر شده است! فقط کافیست که یک فشفشه در مراسم روشن شده و شراره‌های آن به یک بادکنک برسد که با گاز قابل اشتعال و انفجاری مانند هیدروژن پر شده، آنگاه به سرعت آتش همه جا را فرا گرفته و این احتمال دارد یک مراسم جشن به عزا تبدیل شود!

برای برخی از سودجویان نیز فرقی نمی‌کند که داخل بادکنک را با چه گازی پر کنند و برای فروش و سودجویی هر چه بیشتر دست به هر کاری زده و بادکنک‌ها را با گاز‌های پرخطر و قابل اشتعال پر می‌کنند!

سید جلال ملکی ضمن دسته‌بندی گاز‌های بی‌خطر و پرخطر برای پر کردن بادکنک‌ها به خبرنگار تسنیم می‌گوید: یک سری از گازها، خنثی و بی‌اثر بوده و به خودی خود قابلیت اشتعال و انفجار ندارد، اما بعضی از گاز‌ها مانند هیدروژن، اتان و متان (گازشهری) و بوتان قابلیت انفجار دارد.

وی با ابراز تأسف از پر شدن بادکنک‌ها با گاز‌های قابل اشتعال و انفجار به جای گاز‌های خنثی و بی‌اثر تصریح می‌کند: پر کردن بادکنک‌ها با گاز‌های پرخطر همچون متان و اتان برای سودجویان تقریباً بی‌هزینه است و به راحتی می‌توانند چندصد بادکنک را با این گاز‌ها پرکنند همچنین در دسترس بوده و این افراد دیگر وقت نمی‌گذارند تا اینکه کپسول هلیوم یا ازت تهیه کرده، هزینه حمل و شارژ آن را بدهند تا بخواهند بطور مثال ۱۰۰ یا ۲۰۰ بادکنک را پر کنند.

این کارشناس آتش‌نشانی با بیان اینکه برخی از مردم نیز خودشان برای پر کردن بادکنک‌ها از گاز‌های خطرناک به خاطر دسترس بودن آن‌ها استفاده می‌کنند، خاطرنشان می‌کند: برخی مدعی می‌شوند که بادکنک‌های آن‌ها با گاز بی‌خطر پر شده که نباید به آن‌ها اعتماد کرد، چطور هموطنان می‌توانند تشخیص دهند که داخل بادکنک با چه گاز پرشده؟ لذا ریسک استفاده از این بادکنک‌ها بالا است.

ملکی متذکر شد: گاز‌های کپسول، گاز بوتان و پروپان و قابل اشتعال و انفجار است، از هوا سنگین‌تر بوده و بادکنک‌های پر شده با آن در کف می‌نشیند، در تولد‌ها نیز برای اینکه بادکنک‌ها به بالا برود، آن‌ها را با گاز‌های سبکی همچون هلیوم پر می‌کنند.

وی می‌افزاید: در برخی مراسمات نیز مسیری را با بادکنک‌های متعدد تزیین کرده و تونلی از بادکنک درست می‌کنند که در صورت استفاده از گاز‌های خطرناک در این بادکنک‌ها، به طور مثال اگر در جمع مهمانان، آتش ناشی از شمع تولد یا سیگار یا هر وسیله دیگر به بادکنک‌های حاوی گاز خطرناک برسد، در آنجا جهنمی درست خواهد شد که دیگر افراد قادر به خروج از آن نخواهند بود.

ملکی از هموطنان می‌خواهد که برای پر کردن بادکنک‌ها، سراغ این گاز‌های خطرناک نرفته و در صورت لزوم برای چسباندن بادکنک‌ها به دیوار یا سقف از چسب استفاده کنند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->