شهرآرانیوز - بعد از پخش قسمت چهارم سریال عروسکی «شهرک کلیله و دمنه»، پویشی با عنوان «مجموعه نمایشی شهرک کلیله و دمنه بازبینی شود» در خبرگزاری فارس به راه افتاد. این کارزار خواستار جلوگیری از پخش محتواهای آموزشی روابط غیراسلامی برای کودکان است:
وزارت فرهنگ و ارشاد ما مشغول به چه کاری است؟ چرا در کشور اسلامی به راحتی برنامهای که به کودکان، روابط غیراسلامی را آموزش میدهد، مجوز میگیرد؟!
چطور برنامهای با این محتوای ناسالم اجازه پخش گرفته است؟!
تقاضای اصلاح و بازنگری در پخش این مجموعه نمایشی را داریم.
همچنین تقاضای برخورد با کسانی که در انجام وظیفه خود کوتاهی کرده و بدون کوچکترین بررسی محتوا، مجوز پخش میدهد.تیزر «شهرک کلیله و دمنه»
بعد از انتقادات برخی به عروسکهای «مهمونی» ایرج طهماست و مخصوصا شخصیت «پشه»، پروژه مرضیه برومند برای شبکه نمایش خانگی که از «فیلمنت» پخش میشود، حالا دومین برنامه عروسکیای است که طی ماههای اخیر با استدلال نشر محتوای نامناسب برای کودکان دچار حاشیه میشود. مخالفان این برنامهها معتقدند هرچند سازندگان این دو برنامه به صراحت گفتهاند تولیداتشان برای گروه سنی بزرگسالان ساخته است، ولی پیشزمینههای ذهنی درباره فعالیتهای قبلی آنها (برای گروه سنی کودک و نوجوان) نشان میدهد که هرچقدر هم در حرف، جامعه هدف بزرگسال گفته شود، بازهم جان کودکان این سرزمین از ترکشهای این برنامه در امان نخواهد ماند.
ایرج طهماسب در اولین قسمت از «مهمونی» و در مکالمهاش با عروسک «شاباش» به صراحت اعلام کرد که این مجموعه را برای گروه سنی بزرگسالان ساخته است.
در خلاصه داستان «شهرک کلیله و دمنه» هم آمده است:
این سریال گرچه عروسکی است اما برای مخاطب کودک و نوجوان ساخته نشده است، نوجوانان میتوانند با صلاح دید بزرگترهایشان آنرا تماشا کنند.
تولید و نمایش سریالهای خانگی از جمله سریال «کلیله و دمنه» ذیل مسئولیتهای ساترا و مربوط به سازمان صدا و سیماست و اساساً در دو سال اخیر هم مسئولیت تولید و هم مسئولیت ارزشیابی و نظارت سریالهای نمایش خانگی و پلتفرمها به صدا و سیما واگذار شده و بدیهی است هرگونه پاسخگویی و شفافسازی هم باید از طریق آن مجموعهها صورت گیرد.
هاشمی ضمن تأکید بر لزوم توجه به مطالبات جامعه، مردم و خانواده سینما در این عرصه گفته است: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان سینمایی تقریباً از دو سال پیش نه تنها هیچ نقشی در عرصه تولیدات سریالها و محتوای پلتفرمها ندارد بلکه هیچ مسئولیتی هم در نمایش آثار و نظارت بر آنها هم ندارد، به همین دلیل انتظار میرود مسئولان مرتبط در چنین مواقعی که اعتراض یا حساسیت آحاد جامعه برانگیخته شده است، شفافسازی و پاسخگویی لازم را انجام دهند و احیاناً اگر قانونگریزیای از سمت پلتفرمها درباره نظارتپذیری رخ داده است، ضمن اطلاع رسانی به مردم از طریق مراجع ذیصلاح پیگیری کنند.
از طرف دیگر براساس نامهای که امروز منتشر شده، مجموعه «شهرک کلیله و دمنه» از سازمان تنظیم مقررات رسانههای صوت و تصویر فراگیر (ساترا)، مجوزی برای انتشار در فضای مجازی ندارد. ساترا در نامهای که ۲۴ اردیبهشتماه به علی سرتیپی مدیرعامل فیلمنت فرستاده، از بازبینی تدوین اولیه ۵ قسمت اول این سریال و مخالفت با صدور پروانه انتشار آن خبر داده است:
گویا مجموعه «شهرک کلیله و دمنه» نیز همانند بعضی محصولات اخیر فیلیمو و نماوا بدون اخذ مجوز از ساترا منتشر شده است.
در ادامه بخوانید:
با حکم ساترا «شهرک کلیله و دمنه» توقیف شد