درگیری دو مربی بدنسازی به جنایت انجامید| قاتل بخشیده شد! آیا ادارات اراک و استان مرکزی فردا دوشنبه (۱۸ تیر ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تهیه بسته‌های آموزشی وزارت بهداشت برای پیاده‌روی اربعین امکان تغییر گروه آزمایشی و حوزه امتحانی در کنکور ۱۴۰۳ وجود دارد؟ تصادف دو دستگاه خودرو پراید، سه مصدوم برجای گذاشت دستگیری عاملان قتل جوان شرور پس از سه هفته آیا ادارات استان قم فردا دوشنبه (۱۸ تیر ۱۴۰۳) تعطیل است؟ آیا قاتلان استخدام شده، ‌قاتلان سریالی هستند؟ حکم قصاص برای مامور پلیس صادر شد | شلیک مرگبار به متهم فراری نمک دریا دارای ناخالصی‌های سرطان‌زاست| آلودگی نمک‌های رنگی و سنتی به فلزات سنگین جنایت تکان‌دهنده با رویای مهاجرت از کشور ربودن زن جوان به بهانه ازدواج در تهران پلمب دو سالن زیبایی بدلیل تداخل پزشکی در مشهد(۱۷تیر ۱۴۰۳) مجازات حبس برای قاچاقچیان عروس دشت‌های ایران آیا ادارات استان یزد پنجشنبه‌ها تعطیل است؟ ۸۳ فقره سرقت از مجتمع‌های مسکونی در غرب مشهد رمزگشایی شد (۱۷ تیر ۱۴۰۳) کشف ۳۵۰۰ عدد قرص غیرمجاز از یک واحد صنفی متخلف در مشهد نتایج نهایی کنکور ۱۴۰۳ چه زمانی اعلام می‌شود؟ اسامی پذیرفته‌شدگان آزمون آموزگار ابتدایی و استثنایی ۱۴۰۳ اعلام شد + جزئیات دستگیری اعضای باند لیلا در لانه سیاه توسط پلیس مشهد + عکس
سرخط خبرها

قربانیانی که به تبهکاران «کد» می‌دهند

  • کد خبر: ۱۱۳۱۶۳
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۶
قربانیانی که به تبهکاران «کد» می‌دهند
کلاهبرداری یک میلیارد تومانی از مشهدی‌ها این بار با سوءاستفاده از تلفن‌های ثابت انجام شد.

محمدجواد ابوعطا | شهرآرانیوز؛ تلفن زنگ می‌خورد. پیرمرد گوشی را برمی دارد و الویی نخراشیده و نتراشیده از گلویش خارج می‌شود، چون با صدای تلفن آن هم اول صبح از خواب پریده است. صدایی از آن سوی خط که متوجه صدای خواب آلود پیرمرد می‌شود، بسیار مؤدبانه عذرخواهی می‌کند و می‌گوید: ببخشید، مجبور بودم صبح زود زنگ بزنم، چون ممکن است تلفنتان قطع شود. پیرمرد به سختی جلو خمیازه اش را می‌گیرد و می‌پرسد: چرا تلفنم قطع شود، من قبضش را پرداخته ام.

فرد ناشناس که هنوز خودش را معرفی نکرده بیان می‌کند: من از مخابرات تماس می‌گیرم و امروز در منطقه شما عملیات کابل برگردان داریم. احتمالا خط شما قطع شود، برای اینکه تلفنتان قطع نشود، کدی به تلفن همراه شما پیامک می‌شود، لطفا این کد را یادداشت کنید، من دوباره برای گرفتن کد با شما تماس می‌گیرم. پیرمرد مو به مو خواسته‌های کارمند مخابرات را اجرا می‌کند و کد را برایش می‌خواند، مشکلی هم برایش پیش نمی‌آید و همه چیز آرام تمام می‌شود. البته این آرامش پیش از توفان بوده و ارسال یک احضاریه برای پیرمرد، شروع توفانی سهمگین در این ساحل آرام است. با حضور مرد مشهدی در دادسرا مشخص می‌شود که عده‌ای با سوءاستفاده از خط تلفن او از شهروندان زیادی کلاهبرداری کرده اند و او باید پاسخگوی این شکایت‌ها باشد.

پیرمرد، لرزان و به سختی خودش را به پلیس فتای استان می‌رساند. او مرجوعه قضایی که در دست داشت را تسلیم کارشناسان می‌کند. براساس شکایت نامه‌ای که تنظیم می‌کند مشخص می‌شود از افرادی ناشناس شکایت دارد که به بهانه کابل برگردان سر او را کلاه گذاشته اند.

ماجرای کلاهبرداری چه بود؟

تحقیقات کارشناسان نشان می‌دهد که متهم یا متهمان با سوءاستفاده از امکان تجاری کردن حساب کاربری واتس آپ با استفاده از تلفن‌های ثابت، این امکان را بر روی خط منزل پیرمرد فعال می‌کنند و شاکی از همه جا بی خبر نیز با دست خود کد را به آن‌ها می‌دهد.

این شیادان پس از دسترسی به تلفن ثابت منزل پیرمرد با استفاده از شگرد قدیمی برنده شدن در مسابقات تلویزیونی و... تماس‌های مجازی از همان خط با شهروندان می‌گیرند به گونه‌ای که شماره ثبت شده برروی خط قربانیان جدید، همان شماره تماس خانه پیرمرد است. بعد نیز متهمان با استفاده از حربه فیشینگ و کشاندن افراد به درگاه‌های جعلی پرداخت، حساب‌های آن‌ها را خالی می‌کنند. در ادامه شهروندان مال باخته در سراسر کشور، با شکایت به سراغ پیرمرد می‌آیند و انگشت اتهام به سمت او نشانه می‌رود. این درحالی است که پیرمرد فقط می‌گوید: من نمی‌دانستم با یک کلاهبردار صحبت می‌کنم.

کلاهبرداری‌های میلیاردی

رئیس پلیس فتای خراسان رضوی درباره جزئیات این پرونده به خبرنگار ما می‌گوید: در این گونه کلاهبرداری‌ها تنها یک قربانی وجود ندارد و افراد ناشناس در واقع با سوءاستفاده از تلفن ثابت شهروندان زیادی، این افراد را قربانی شیادی‌های خود کرده اند.

سرهنگ جواد جهانشیری با اشاره به اینکه در روز‌های گذشته حدود هفت شاکی به ما مراجعه کرده اند بیان می‌کند: تا کنون سه نفر از این افراد تشکیل پرونده داده اند و مابقی نیز در شرف تشکیل پرونده هستند، بررسی کارشناسان نشان می‌دهد که شیادان حدود یک میلیارد تومان از شهروندان در سراسر کشور به بهانه برنده شدن در مسابقات تلویزیونی کلاهبرداری کرده اند.

چطور به دام کلاهبرداران نیفتیم؟

این مقام انتظامی در پاسخ به اینکه چگونه باید از افتادن به دام شیادان پیشگیری کرد، تصریح می‌کند: همان طور که برنده شدن در هر مسابقه‌ای جعلی است و هیچ گاه افراد برای دریافت جایزه نباید پولی پرداخت کنند، افرادی که به بهانه کابل برگردان یا هر بهانه دیگری اسیر شیادی‌های متهمان قرار گرفته اند، اگر تنها کد ارسالی را به این افراد نمی‌دادند، شاهد این کلاهبرداری‌ها نبودیم.
وی ادامه می‌دهد: در مجموع هیچ گاه نباید کد‌های ارسالی به تلفن همراه را به هیچ فردی داد، حتی اگر این افراد مدعی باشند که از شرکت‌ها یا نهاد‌های دولتی و خصوصی هستند.

برای رفع مشکل چه باید کرد؟

تنها اقدامی که پس از این ماجرا می‌توان انجام داد، نصب واتس آپ تجاری با استفاده از شماره تلفن ثابت است، این گونه با کدمجددی که به خط شهروندان ارسال می‌شود، دسترسی‌های سابق قطع خواهد شد. جهانشیری همچنین در پاسخ به اینکه چه اتفاقی برای افرادی که از تلفن همراهشان سوءاستفاده شده می‌افتد، بیان می‌کند: این موضوع در حیطه اختیارات مقام قضایی است و ما تنها مجریان قانون هستیم که تحقیقات به منظور شناسایی متهمان در این پرونده را آغاز کرده ایم و با توجه به سرنخ‌های کسب شده، مطمئنا به زودی متهمان شناسایی و دستگیر می‌شوند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->