گازگرفتگی عامل قتل ۲ فرزند یک خانواده در بولوار توس مشهد | اشتباهی به قیمت جان برای بیمار نشدن دانش آموزان در مدرسه چه کنیم؟ توصیه‌های مهم یک متخصص عفونی ویژگی سوش‌های جدید کرونا چیست؟ |افزایش بیماریهای تنفسی در فصل سرد سال کاهش ۱۱ درصدی تلفات حوادث رانندگی درجاده‌های خراسان رضوی در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ نرخ باروری در حدود ۱.۶ تثبیت شده است بیش از ۷۰۰۰ مدرسه عشایری در کل کشور وجود دارد | تحصیل ۲۲۴ هزار و ۵۰۲ دانش آموز عشایر در کشور ۲۴۰۰ قلم لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق در نیشابور کشف و ضبط شد فاجعه‌ای که با معدل ۱۰.۹۸ دانش‌آموزان پایه دوازدهم آشکار شد | وضعیت فاجعه بار سواد دانش آموزان چرا با دیدن خمیازه کشیدن دیگران، خمیازه می‌کشیم؟ کمبود متخصص سرطان سروگردن کودکان روایت مادری که با بخشی از ارثیه خانواده سه مرد بدهکار را از زندان آزاد کرد آمادگی «اسکودا» برای همکاری برای طرح شکایت از رژیم صهیونیستی در دادگاه بین المللی نام ۲۴ پرستار ایرانی در فهرست نخبگان علمی جهان (شنبه ۷ مهر ۱۴۰۳) اطلاعیه آموزش و پرورش برای رسیدگی به اعتراضات آزمون‌های استخدامی معلمی (شنبه ۷ مهر ۱۴۰۳) چینی‌ها دیابت نوع ۱ را درمان کردند تعرض به دختر جوان توسط مدرس زبان انگلیسی فراخوان اعزام نیرو‌های داوطلب به لبنان (شنبه ۷ مهر ۱۴۰۳) واژگونی قایق مهاجران ۹ کشته و ۴۸ مفقود برجای گذاشت واژگونی خودرو در خواف پنج مصدوم بر جای گذاشت (۷ مهر ۱۴۰۳) آتش‌سوزی گسترده انبار مبل در جاده کلات (۷ مهر ۱۴۰۳) هتل ارزان اصفهان | اقامتی مقرون به صرفه در اصفهان
سرخط خبرها

هشدار خطر غرق‌شدگی با شروع فصل تابستان در سد‌ها و استخر باغ‌ها

  • کد خبر: ۱۱۳۷۱۹
  • ۰۱ تير ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۸
هشدار خطر غرق‌شدگی با شروع فصل تابستان در سد‌ها و استخر باغ‌ها
با شروع فصل تابستان خطر غرق‌شدگی در کمین کودکان و نوجوانان و حتی بزرگ‌سالان است. در شش ماه اول سال گذشته و با شروع فصل گرم، ۲۴ نفر در استخر‌ها و سد‌ها غرق شده‌اند که دوازده نفر کودکانی بودند که در استخر‌های کشاورزی و باغ‌ها غرق شده‌اند.

طنین همتی|شهرآرانیوز، سال گذشته در شش ماه اول سال، ۲۴ نفر در استخر‌ها و سد‌ها غرق شده‌اند. دوازده نفر کودکانی بودند که در استخر‌های کشاورزی و باغ‌ها غرق شده‌اند. همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. مراقبت والدین از فرزندان و و نظارت بر آن‌ها در فصل گرما می‌تواند عامل مهمی در کاهش مرگ‌ومیر کودکان باشد.

در تابستان، غرق‌شدگی یکی از علل مرگ‌ومیر کودکان و نوجوانان است که عوامل زمینه‌ساز آن عبارت‌اند از بیماری صرع، عقب‌ماندگی ذهنی، نداشتن آشنایی کافی با قواعد شنا، افزایش استفاده از قایق‌های روباز و تندرو و به‌خصوص شنا در مناطق حفاظت‌نشده.

مدیر روابط عمومی اورژانس مشهد با بیان اینکه با شروع فصل تابستان خطر غرق‌شدگی در کمین کودکان و نوجوانان و حتی بزرگ‌سالان است، گفت: با شروع فصل تابستان برخی استخر‌ها برای ذخیره آب در باغ‌ها و ویلا‌ها به‌صورت غیراستاندارد ایجاد می‌شود که زمینه‌ساز افزایش گزارش‌های غرق‌شدگی است و کودکان بیشترین قربانی هستند، مسلما خانواده‌ها باید از ایجاد این استخر‌های غیراستاندارد پرهیز کنند.

به‌گفته محمد علیشاهی، فردی که با فنون شنا آشنایی کافی ندارد، نباید داخل هر محیط آبی بپرد. در رویارویی با فرد غرق‌شده، باید ابتدا وی را به کمک وسائلی از قبیل حلقه نجات، تکه الوار یا طناب بلند از آب خارج کرد. همچنین، باید این نکته را در نظر داشت که فقط زمانی فرد می‌تواند مستقیم برای نجات مصدوم اقدام کند که نخست دوره آموزشی نجات‌غریق گذرانده باشد، چراکه امکان غرق‌شدن یک ناجی بدون صلاحیت بسیار زیاد است.

وی درباره غرق‌شدگی در سد‌های اطراف مشهد گفت: غرق‌شدگی‌هایی که در سد‌های مشهد شاهد بودیم، به این دلیل است که فرد فکر می‌کند فنون شنا را کامل یاد دارد. همچنین، در سد‌ها عمق آب‌ها معمولا زیاد، پیش‌بینی‌ناپذیر و همرا با گل‌ولای فراوان است که نجات را سخت می‌کند.

این کارشناس اورژانس یادآور شد: در سد‌ها معمولا دسترسی افراد برای نجات ما خیلی محدود است و ممکن است دور از خشکی و در حال شنا دچار گرفتگی عضلانی ناشی از سردی آب شویم و نتوانیم خودمان را به ساحل برسانیم یا ممکن است در گل‌ولایی نزدیکی سطح آب است فرو برویم و امکان نجاتمان سخت باشد. نکته‌ای که باید شهروندان به آن توجه کنند، این است که بلدبودن فنون شنا دلیل غرق‌نشدن نیست، چون افرادی داشتیم که نجات‌غریق بودند، اما متأسفانه غرق شدند.

توصیه‌هایی برای زمان رویارویی با غرق‌شده

علیشاهی گفت: وقتی که فرد غرق‌شده را از زیر آب بیرون می‌آورید، در مرحله اول او را به پشت بخوابانید و تنفس دهان‌به‌دهان بدهید. در همین حال سعی کنید فرد غرق‌شده را به‌سمت ساحل یا خشکی ببرید. باید بلافاصله پس از خروج مصدوم بیهوش از آب، ابتدا دهان وی را از گل‌ولای و شن پاک کنید. نباید وقت را برای خارج‌کردن آب از ریه‌ها و معده هدر دهید. به وضعیت تنفسی و ضربان قلب هم دقت کنید.

در صورتی که مصدوم تنفس و ضربان قلب نداشت، به‌سرعت عملیات احیای قلبی ریوی CPR را شروع کنید و با خون‌سردی با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرید و وضعیت را اعلام کنید. به راهنمایی‌های کارشناس اورژانس ۱۱۵ نیز با‌دقت گوش کنید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->