زمان برگزاری آزمون اعزام فرهنگیان به مدارس جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۴۰۴ اعلام شد ماجرای پرتاب شی آتش زا به برج مسکونی باران مشهد چیست؟ + فیلم رئیس سازمان بهزیستی: مدارس جدید با تمرکز بر مهارت‌های شغلی و سلامتی راه‌اندازی می‌شوند راهکارهایی برای کاهش نشانه‌های آزاردهنده حساسیت فصلی | بهار حساس‌ها زمان واریز حقوق فروردین ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی، کشوری و لشکری اعلام شد + جدول تکذیب نقص موتور پرواز مشهد- رامسر (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) آلرژی بهاری هر لحظه شما را تهدید می‌کند زنگ خطر بلوغ زودرس کودکان | هشدار: این موسیقی‌ها خانمان‌سوزند! عذرخواهی، درس نخوانده ما و مسئولان! نوروز و دغدغه‌های مردم در ۱۵ روز ابتدای سال | از جای خالی متخصص‌ها تا نیمه‌فعال‌بودن ادارات پلمب ۲۲۴ مرکز متخلف تهیه و توزیع مواد غذایی در خراسان رضوی (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) مهم‌ترین چالش داروخانه‌ها در آغاز سال جدید تشخیص زودهنگام سرطان روده بزرگ برای زنان بسیار مهم است زلزله ۷.۲ ریشتری پاپوآ گینه‌نو در اقیانوس آرام را لرزاند آیا معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در فروردین ۱۴۰۴ پرداخت می‌شود؟ غرق‌شدن کودک سه‌ساله در رودخانه کارون (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) هشدار پلیس به مسافران: ترافیک سنگین در جاده‌های خراسان رضوی و کلان‌شهرها ادامه دارد گردشگری نوروزی در اوج: ۴۰ درصد ایرانی‌ها به سفر رفتند تعمیرات موفقیت‌آمیز ایستگاه پمپاژ | آب، یکشنبه (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) به یزد می‌رسد زاینده‌رود دوباره زنده شد | لحظه ورود آب به سی‌وسه پل اصفهان پس از خشکی طولانی + فیلم (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) توهین به مقدسات بی‌پاسخ نماند | دادستانی گرگان وارد عمل شد واژگونی خودرو در سبزوار خراسان رضوی | یک نفر جان باخت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بندرلنگه هرمزگان (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پرونده حادثه حمله سگ به روستاییان بینق روی میز دادستان سبزوار پاسخگویی اورژانس به ۸۷۰ هزار تماس در طرح سلامت نوروزی نزاع خونین در روز طبیعت | شرور قبل از خروج از مرز دستگیر شد دُرنا؛ مهمان نوروزی مراتع گنبدکاووس بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی
سرخط خبرها

نه به پتروشیمی میانکاله نتیجه داد

  • کد خبر: ۱۱۳۸۳۲
  • ۰۲ تير ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۲
نه به پتروشیمی میانکاله نتیجه داد
سازمان حفاظت از محیط زیست می‌گوید که صدور مجوز برای ساخت پروژه پتروشیمی میانکاله از اساس غیرممکن است.

سیدمحمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ کارزار #نه_به_پتروشیمی_میانکاله مدتی در فضای مجازی سروصدا به پا کرد و بسیاری از چهره‌های هنری، ورزشی و حامیان محیط زیست به آن پیوستند تا صدای میانکاله را به گوش مسئولان برسانند و مانع ساخت پروژه پتروشیمی میانکاله شوند. آنان از هر امکانی برای آگاهی بخشیدن درباره اهمیت زیست کره میانکاله که سال ۱۳۵۵ یونسکو آن را تأیید کرده است، استفاده کردند و خوشبختانه حالا این کارزار نتیجه داده است.

براساس استاندارد‌های بین المللی، در صورت ساخت پتروشیمی در میانکاله، این ذخیره گاه از فهرست ذخیره گاه‌های زیست کره دنیا حذف می‌شد. محمود یزدان دوست، مدیرکل دفتر ارزیابی زیست محیطی، در این باره گفت: «ما در هیچ ذخیره گاه زیست کره مجاز به انجام مطالعات زیست محیطی نیستیم؛ بنابراین صدور مجوز برای پروژه پتروشیمی میانکاله از اساس غیرممکن است و دفتر ارزیابی زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست به هیچ وجه برای آن مجوزی صادر نخواهد کرد.

چون با قوانین ذخیره گاه‌های زیست کره مغایرت دارد.» زیست کره به آن بخش یا لایه از کره زمین گفته می‌شود که در آن زندگی وجود دارد. دانشمندان معتقدند که زیست کره در فرایندی زیست زایی که حدود ۳٫۵میلیارد سال پیش آغاز شده، شکل گرفته و تکامل یافته است و این یعنی اگر پروژه پتروشیمی میانکاله در آن جغرافیا ساخته می‌شد، ۳٫۵میلیارد سال زحمت زمین از بین می‌رفت. میانکاله تالابی ۴۵ هزار هکتاری در جنوب شرق دریای خزر است و هرسال میزبان بیش از صد گونه پرنده مهاجر زمستان گذر است که بسیاری از این گونه‌ها در خارج میانکاله زیست گاهی ندارند. روزنامه ایران در گزارشی که در این باره نوشته، آورده است که ساخت پتروشیمی میانکاله فقط به نابودی اکوسیستم ذخیره گاه زیست کره میانکاله و حذف آن از فهرست ذخیره گاه‌های زیست کره دنیا محدود نمی‌شود.

این طرح نیاز به حفر ۱۰ کیلومتر لوله انتقال پروپیلن تولیدی به دامغان دارد که این مسیر جز با حفر البرز و نابودی پوشش گیاهی و درختی جنگل‌های ثبت جهانی شده هیرکانی میسر نمی‌شود. تلاش دوست داران محیط زیست برای جلوگیری از ساخت پتروشیمی میانکاله درحالی نتیجه داده است که استاندار مازندران در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما درباره این افراد گفته بود: «بحث‌های محیط زیستی تخصصی است. متأسفانه باید عرض کنم پشت صحنه این‌ها فساد و رانت است.» حالا که سازمان حفاظت محیط زیست براساس قانون با همه اتمام حجت کرده است، باید منتظر ماند و دید آیا موافقان پتروشیمی به قانون گردن می‌نهند یا کابوس میانکاله همچنان ادامه می‌یابد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->