اختتامیه بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی خراسان رضوی برگزار شد همه چیز درباره فصل دوم بازی مرکب ( اسکوییدگیم ) + بازیگران و تریلر و خلاصه داستان هوش مصنوعی باید در خدمت هنر باشد | گفت‌و‌گو با علیرضا بهدانی، هنرمند برجسته خراسانی هوران؛ اولین رویداد گفت‌و‌گو محور بانوان رسانه در مشهد| حضور بیش از ۵۰ صاحب‌نظر در حوزه زنان+ویدئو نگاهی به آثاری که با شروع زمستان در سینما‌های کشور اکران می‌شوند شهر‌های مزین به کتاب | معرفی چند شهرِ کتاب در جهان که هرکدام می‌تواند الگویی برای شهرهای ما باشد معرفی اعضای کارگروه حقوقی معاونت هنری وزارت ارشاد + اسامی واکنش علی شادمان، بازیگر سینما و تلویزیون، به رفع فیلترینگ + عکس چرا فیلم علی حاتمی پوستر فجر شد؟ صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ فیلم‌های آخرهفته تلویزیون (۶ و ۷ دی ۱۴۰۳) + زمان پخش و خلاصه داستان پوستر چهل و سومین جشنواره فیلم فجر را ببینید + عکس «فراهان» با نوای اصیل ایرانی در مشهد روی صحنه می‌رود گلایه‌های پوران درخشنده از بی‌توجهی‌ها استادی که فروتنانه هنرجو بود | درباره مرحوم بشیر محدثی‌فر، نقاش تصاویر شهدا پاییدن یک ذهن مالیخولیایی | نگاهی به فیلم «تعارض»، اثر محمدرضا لطفی «ناتوردشت» با بازی حجازی‌فر و مولویان در تدارک فیلم فجر
سرخط خبرها

عملکرد مغز طبل نوازان متفاوت از دیگران

  • کد خبر: ۱۱۳۹۸
  • ۱۹ آذر ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۰
عملکرد مغز طبل نوازان متفاوت از دیگران
طبل‌نوازان، ساختار و عملکرد مغزی متفاوت‌تری نسبت به سایرین دارند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ساینس اعلام کرد، نتایج تحقیق محققان بوخوم آلمان نشان می‌دهد که در اتصال اصلی بین دو نیمه مغز این افراد الیاف کمتر، اما ضخیم‌تری وجود دارند. علاوه‌بر این، نواحی مغز مربوط به حرکت با کارآیی بیشتری سازماندهی می‌شوند.

دکتر لارا شلافه از کلینیک دانشگاه Bergmannsheil در بوخوم و دکتر سباستین اوکلنبورگ از واحد تحقیقات بیوپسیولوژی با تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) به نتایج این تحقیق دست یافتند.

سارا فردریش در مورد این پروژه گفت: "مدت‌هاست مشخص شده، نوازندگی یک ساز موسیقی می‌تواند در فرآیند‌های عصبی تغییر ایجاد کنند، اما هیچ تحقیقی در مورد نوازندگان طبل صورت نگرفته است.

لارا شلافه اظهار کرد: اکثر افراد فقط قادرند فعالیت‌های حرکتی را با یک دست انجام دهند و در استفاده از هر دو دست به طور همزمان مشکل دارند، اما طبل‌نوازان قادرند کار‌هایی انجام دهند که برای افراد آموزش ندیده غیرممکن است.

این گروه تغییرات مغزی ناشی از این آموزش را در ۲۰ طبل‌نواز حرفه‌ای که به طور متوسط ۱۷ سال این ساز را نواخته بودند و در حال حاضر بیش از ۱۰ ساعت در هفته تمرین دارند، مورد بررسی قرار دادند. سپس نتایج را با عملکرد ۲۴ فرد بدون تجربه نواختن طبل مقایسه کردند.

در این آزمایش از روش‌های مختلف تصویربرداری MRI در مورد ساختار و عملکرد مغز استفاده شده است.

نواختن طبل موجب تفاوت‌های واضحی در قسمت جلوی جسم پینه‌ای، ساختار مغزی که دو نیمکره را به هم متصل می‌کند و قسمت جلوی آن مسئول برنامه‌ریزی حرکتی است، شده بود.

اطلاعات حاکی از آن است که اتصال مهم بین نیمکره‌های مغزی طبل‌نوازان دارای الیاف کمتر، اما ضخیم‌تری است. این مورد به نوازندگان اجازه داده بود تا سریع‌تر از گروه دیگر، اطلاعات را بین نیمکره‌ها مبادله کنند. هرچه اندازه ضخامت الیاف در این قسمت بیشتر باشد، عملکرد نواختن طبل بهتر است.

علاوه‌بر این، مغز طبل‌نوازان نسبت به افراد گروه دوم در کار‌های حرکتی کمتر فعال بود، به این معنی که سازمان کارآمدتر مغز منجر به فعال‌سازی کمتری در حرفه‌ای‌ها می‌شود.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->