دیدار وزیر ارشاد با قباد شیوا، هنرمند پیشکسوت عرصه هنر‌های تجسمی بررسی کتاب «قدرت اندیشه» و برخی از آرای آیزیا برلین فیلم‌های آخر هفته شبکه‌های سیما (۲۱ و ۲۲ فروردین ماه ۱۴۰۴) + زمان پخش و خلاصه داستان دانلود قسمت شانزدهم سریال پایتخت ۷ + تماشای آنلاین اختتامیه مرحله استانی چهارمین جشنواره ملی «افتخار من» در مشهد برگزار شد احساس سوختن به تماشا نمی‌شود مستند فریم‌های فلسطینی روی آنتن شبکه یک + زمان پخش دکترای افتخاری برای اولگا توکارچوک، نویسنده برنده نوبل هنر انقلاب، به مسائل ناب انسانی می‌پردازد لزوم حفظ هویت محتوایی هنر انقلابی هنر انقلاب زبان گویای جامعه کاپیتان تیم ملی فوتسال مهمان «۱۰۰۱» می‌شود + زمان پخش احیای سینما به سمت درست تاریخ پرندگان خشمگین ۳ در راه سینما هنر انقلابی مطالبه گر و امید آفرین | گفت وگو با هنرمندان مشهدی به بهانه سالروز شهادت سید مرتضی آوینی و روز هنر انقلاب اسلامی رضایت ادبی و چند پاراگراف درباره‌ سبک نویسندگی همینگوی سیاست در خدمت فرهنگ | در عرضه و معرفی هنر انقلاب اسلامی، به چه راه‌هایی می‌شود رفت؟
سرخط خبرها

قرآن‌های سرقت شده از حرم امام‌علی (ع) در حراجی‌های لندن

  • کد خبر: ۱۱۵۹۴۸
  • ۱۶ تير ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۳
قرآن‌های سرقت شده از حرم امام‌علی (ع) در حراجی‌های لندن
کتابخانه حرم علوی در نجف اشرف، یکی از غنی‌ترین مجموعه‌های قرآنی و تفسیری را در خود جای داده است. بیش‌از ۵۰۰نسخه از مصاحف قرآن و تفاسیر قرآنی بسیار ارزشمند در این کتابخانه نگهداری می‌شود که برخی از آن‌ها، بیش از هزارسال پیش بر آستان حرم علوی وقف شده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در این کتابخانه، یک نسخه قرآنی کامل وجود دارد که در آغاز آن، رساله‌ای کوتاه در علم قرائت کتابت شده و در آغاز هر سوره‌اش، اطلاعاتی درباره تعداد آیات، مکی‌بودن و مدنی‌بودن سوره، فضل قرائت سوره و مانند آن آمده است. نوع کتابت، تذهیب و سرسوره‌های آن بسیار خاص است و تا‌جایی‌که می‌دانم، در سایر نمونه‌های آن قرون تکرار نشده است. نسخه فوق را علی‌بن‌جمعه‌الموصلی در سال‌۹۱۵ قمری بر حرم علوی وقف کرده است. در حاشیه ص‌۳۵ نوشته شده است: «وقف نمود علی بن‌جمعه الموصلی این مصحف شریف را در آستانه امیر‌المومنین علی، ولی ا... صلی‌ا... علیه و سلم. آمرزیده باد خواننده و نظر‌کننده در حق این فقیر فاتحه بخوانید. در تاریخ سنه خمس عشر و تسعمائه هجرته النبویه.»

بخشی از این نسخه چند دهه قبل از نجف خارج شده و در دهه ۱۹۴۰ میلادی به موزه متروپلیتن راه یافته است؛ از‌جمله دو برگه‌ای که در سوره‌های فتح و محمد حاوی نام پیامبر اکرم (ص) است. با مراجعه به نسخه موجود در حرم علوی، درمی‌یابیم که بین ص‌۵۷۳ و ۵۷۴ از این مصحف که حاوی آیات پایانی سوره فتح و آغاز حجرات است، در نسخه نیست. این بخش مفقوده اکنون به‌صورت تمام‌وکمال در موزه متروپلیتن قرار دارد. این برگه حاوی نام محمد است. برگه حاوی نام مبارک پیامبر اکرم (ص) در سوره محمد نیز در اصل نسخه در نجف نیست.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->