زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی اختتامیه نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» برگزار شد رییس نظام پزشکی مشهد: آمار مرگ‌های ناشی از آلودگی هوا نگران کننده است ضرب‌وشتم پرستار در بیمارستان قائم(عج) مشهد، این بار توسط پزشک بانوی وزرشکار مشهدی به چهار بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ دی ۱۴۰۳) پروژه جایگزین یک باب مدرسه سنگی در خراسان رضوی ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
سرخط خبرها

سونامی رهاشدگان سالمند در ایران

  • کد خبر: ۱۱۵۹۵۵
  • ۱۶ تير ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۳
سونامی رهاشدگان سالمند در ایران
به گفته مسئولان، تا ۱۵ سال آینده با افراد مسنی روبه رو می‌شویم که خانواده‌ای برای مراقبت ندارند.

سارا رنگیان | شهرآرانیوز؛ زنگ خطر سالمندی در ایران به صدا درآمده، صدایی که باید همه نهاد‌های دست اندرکار آن را آشکارا بشنوند و  برای پیامد‌های آتی آن هوشیار باشند. تا ۱۰ یا ۱۵ سال آینده با مادربزرگ و پدربزرگ‌هایی روبه رو می‌شویم که خانواده یا فرزندی برای مراقبت از خود ندارند یا اگر هم داشته باشد تعدادشان کم است. برای همین هم نگرانی‌هایی درباره رها کردن آن‌ها به وجود می‌آید. در این شرایط سالمند رهاشده، پدیده جدیدی نیست، اما با توجه به شرایط اقتصادی و بحران‌های فرهنگی که در پی آن می‌آید، می‌توان گفت سالمندان سر راهی هم مثل دیگر معضل‌های اجتماعی در ایران شدت گرفته است.

در این شرایط متأسفانه ساختار مورد نیاز این درصد از جمعیت سالمندان در سازمان‌ها وجود ندارد و به عنوان مثال متخصص حوزه سالمندی و بیمارستان سالمندان در کشور نداریم. ضمن اینکه سالمند ناشناس یکی از معضل‌های بهزیستی است. به گفته احمد دلبری، رئیس انجمن سالمندان، در کشور ۱۵هزار سالمند در مرکز شبانه نگهداری می‌شوند که از مجموع آن‌ها ۱۰ تا ۲۰درصد ناشناس هستند. سالمندی نیاز به زیرساخت‌ها و آمادگی دارد و با توجه به زنانه شدن جمعیت سالمندی و آسیب پذیر بودن زنان، ضرورت توجه به این مهم وجود دارد.

اکنون ۸۰درصد سالمندان بیمه تکمیلی نداشته و براساس تحقیقات ۷۱درصد زنان سالمند تنها، منبع درآمدی ندارند و سازمان‌های حمایتی باید در مورد این موضوع تدبیری بیندیشند. از سوی دیگر متولیان امر باید به این موضوع در برنامه‌ها و قوانین بالادستی توجه بیشتری کنند، چراکه براساس برنامه‌های سوم، چهارم و پنجم توسعه، در هر برنامه باید ۲۵درصد سالمندان واجد شرایط تحت حمایت قرار گیرند.

ما تا ۲۰ سال آینده با بحران کمبود جدی مراقب برای سالمند روبه رو هستیم، مهم‌ترین چاره‌ای که می‌توان از حالا برای این موضوع مهم اجتماعی اندیشید، چیست؟ به گفته رئیس انجمن سالمندان ایران مهم‌ترین موضوع تقویت ساز و کار‌های بیمه‌ای مراقبت از سالمند است. بر این اساس باید در بخش‌های بیمه ای، مراقبت از سالمند را بگنجانیم و قوی‌تر از قبل به آن توجه داشته باشیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->