OpenAI قصد دارد ربات‌های انسان‌نمای پیشرفته بسازد فلز طلا چطور در پوسته زمین شکل می‌گیرد؟ | تحقیقی جدید پاسخ می‌دهد فضانوردان ناسا از ایستگاه فضایی بین‌المللی سال نو میلادی را تبریک گفتند + فیلم محققان اسکاتلندی: افزایش بیماری‌های روانی ارتباطی مسقیم با آلودگی هوا دارند ۱۰ دنیای رنگی برای ۷ تا ۱۸ ساله‌ها در گوگل، اسکویید گیم بازی کنید! + آموزش هم‌افزایی در راستای تحقق ۵۵هزار اتصال فیبر نوری در خراسان رضوی فضاپیمای ناسا رکورد نزدیک‌شدن به خورشید را شکست! افغانستان و ایران تفاهم‌نامه اتصال شبکه‌های اینترنت امضا کردند ۵۰۰۰ پهپاد، به مناسبت کریسمس، رکورد طولانی‌ترین نمایش پهپاد‌ها را شکستند + فیلم ویدئو | پشتک‌زدن ربات انسان‌نمای «بوستون داینامیکس» با لباس بابانوئل رفع فیلتر واتساپ و گوگل‌پلی رسماً آغاز شد (۵ دی ۱۴۰۳) تشخیص دیابت با هوش مصنوعی در بیمارستان‌های انگلیس زمان رفع فیلتر واتس‌آپ و گوگل پلی مشخص شد ویدئو | آنباکس کیبورد Wind X98 با طراحی جذاب و صدایی دلنشین ویدئو | توضیحات ستارهاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری از مسیر رفع فیلتر گوگل‌پلی و واتس‌اپ ویدئو | طریقه کار رباتی که به افراد فلج توانایی راه رفتن می‌دهد! برنامه شورای عالی فضای مجازی بعد از رفع فیلتر واتساپ و گوگل پلی چیست؟ اولین واکنش وزیر ارتباطات بعد از رفع فیلتر واتساپ و گوگل‌پلی + عکس فوری: واتساپ و گوگل‌پلی رفع فیلتر شد! (۴ دی ۱۴۰۳) + جزئیات آخرین خبر‌ها از رفع فیلتر تلگرام و واتساپ و گوگل پلی (۴ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

ابداع روشی جدید برای درمان سرطان

  • کد خبر: ۱۱۶۰۹۰
  • ۱۷ تير ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۴
ابداع روشی جدید برای درمان سرطان
بررسی جدید پژوهشگران آمریکایی نشان می‌دهد که شاید یک روش جدید مبتنی بر "آران‌ای پیام‌رسان"(mRNA) بتواند به تحول درمان بیماری‌هایی مانند سرطان کمک کند.

به گزارش شهرآرانیوز، درمان‌های مبتنی بر "آران‌ای پیام‌رسان"(mRNA) ممکن است بتوانند طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها مانند سرطان، بیماری‌های ژنتیکی و ویروس‌های کشنده را درمان کنند.

این داروها برای داشتن عملکرد درست باید به صورت حباب‌های چربی در مقیاس نانو به نام "نانوذرات لیپیدی"(LNPs)، مستقیما به سلول‌های مورد نظر برسند و اگر به سلول مناسب نرسند، نتیجه خوبی حاصل نمی‌شود.

پژوهشگران "مؤسسه فناوری جورجیا"(Georgia Tech) و دانشکده پزشکی "دانشگاه اموری"(Emory University)، گامی دیگر به سوی بهبود و توسعه درمان‌های مبتنی بر آران‌ای پیام‌رسان برداشته‌اند. آنها سیستمی را ابداع کرده‌اند که کمک می‌کند تا نانوذرات بیشتر قابل پیش‌بینی باشند. اکتشافات این گروه پژوهشی می‌تواند بر مسیر تحقیقات رو به رشد و رقابتی در این زمینه تأثیر بگذارد.

"جیمز دالمن"(James Dahlman)، از پژوهشگران این پروژه گفت: من در مورد این پژوهش، بسیار هیجان‌زده هستم و پیش‌بینی می‌کنم که بیشتر پروژه‌های آینده خود را بر این روش متمرکز کنیم.

توالی‌یابی رویدادها

دالمن طی چند سال گذشته، با پروفسور "فیلیپ سانتانجلو"(Philip Santangelo)، پژوهشگر دانشگاه اموری همکاری داشته است. آزمایشگاه سانتانجلو، درمان‌های مبتنی بر آران‌ای پیام‌رسان را توسعه می‌دهد و آزمایشگاه دالمن طی این همکاری توانست به دارورسانی با کمک نانوذرات لیپیدی بپردازد.

گروه دالمن برای سرعت بخشیدن به روند آزمایش اثربخشی نانوذرات لیپیدی خود، روشی به نام "کدگذاری DNA" را توسعه داده‌اند. آنها در این فرآیند، قطعه‌ای از DNA را وارد می‌کنند که مربوط به یک نانوذره لیپیدی معین است. سپس، نانوذرات لیپیدی تزریق می‌شوند و سلول‌ها با استفاده از توالی‌یابی ژنتیکی مورد بررسی قرار می‌گیرند.

این سیستم شناسایی می‌کند که کدام بارکد به کدام اهداف خاص رسیده است و امیدوارکننده‌ترین نانوذرات را برجسته می‌کند. از آنجا که بسیاری از توالی‌های DNA را می‌توان به طور همزمان خواند، فرآیند بارکدگذاری امکان می‌دهد تا بسیاری از آزمایش‌ها به طور همزمان انجام شوند. در نتیجه، کشف ناقلان نانوذرات لیپیدی موثر تسریع می‌شود.

بارکد DNA، فرآیند غربالگری نانوذرات را به طور قابل توجهی بهبود بخشیده است اما هنوز یک مانع مهم بر سر راه دارورسانی وجود دارد. سلول‌ها به دلیل تنوع خود، به نوعی شبیه به اهداف متحرک هستند. دالمن خاطرنشان کرد: سلول‌هایی که پیشتر تصور می‌شد همگن هستند، از زیرمجموعه‌های سلولی متمایز و متنوعی تشکیل شده‌اند.

گروه دالمن حدس زدند که این ناهمگنی شیمیایی و ژنتیکی، تأثیری قوی بر سطح عملکرد نانوذرات لیپیدی دارند که می‌توانند درمان‌های مبتنی بر آر.ان.ای پیام رسان را به سلول‌ها ارائه دهند.

دالمن گفت: سلول‌ها فقط یک پروتئین ندارند که آنها را مشخص کند؛ بلکه بسیار پیچیده هستند. آنها را می‌توان با ترکیبی از چند مولفه تعریف کرد و اگر صادق باشیم، بهتر است با استفاده از تمام ژن‌هایی که بیان می‌کنند یا نمی‌کنند، تعریف شوند.

پژوهشگران برای آزمایش فرضیه خود، روش جدیدی را برای اندازه‌گیری همه این موارد به طور همزمان ابداع کردند. این سیستم تحویل نانوذرات، "هدف‌یابی-توالی‌یابی نانوذرات تک سلولی" (SENT-seq) نامیده می‌شود.

پژوهشگران با استفاده از روش SENT-seq توانستند بررسی کنند که نانوذرات لیپیدی چگونه بارکدهای DNA و آران‌ای پیام‌رسان را به سلول‌ها می‌رسانند و همچنین، هویت سلول را در میان هزاران سلول جداگانه تعیین کنند.

این روش می‌تواند یک جهش مهم برای کشف نانوذرات لیپیدی با توان عملیاتی بالا باشد. روش SENT-seq به پژوهشگران امکان داد تا زیرگروه‌های سلولی را شناسایی کنند که جذب نانوذرات را نشان می‌دهند و ژن‌های مرتبط با آن زیرگروه‌ها را مشخص کنند.

علاوه بر آزمایش اثربخشی دارو و چگونگی واکنش زیرگروه‌های سلولی خاص نسبت به نانوذرات، پژوهشگران در حال شناسایی ژن‌هایی هستند که در جذب موفقیت‌آمیز نانوذرات لیپیدی نقش دارند.

دالمن گفت: داده‌های این پژوهش نشان می‌دهند که زیرمجموعه‌های مختلف سلولی، واکنش‌های متمایزی نسبت به نانوذرات دارند که بر نحوه عملکرد درمان مبتنی بر آران‌ای پیام‌رسان تأثیر می‌گذارند. هنوز کارهای زیادی برای انجام دادن وجود دارد اما ما فکر می‌کنیم توانایی تحویل نانوذرات با کارایی بالا و واکنش سلول به نانوذرات، به ارائه درمان‌های بهتری مبتنی بر آران‌ای پیام‌رسان می‌انجامد.

این پژوهش، در مجله "Nature Nanotechnology" به چاپ رسید.

منبع: ایسنا

 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->