آغاز اکران آثار منتخب هجدهمین جشنواره سینما حقیقت در سینما ویلاژتوریست مشهد + جدول اکران پوستر جشنواره چهل و سوم فیلم فجر اصلاح می‌شود آغاز فصل دوم برنامه برمودا + زمان پخش یک خبرنگار تئاتر درگذشت + علت اختتامیه بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی خراسان رضوی برگزار شد همه چیز درباره فصل دوم بازی مرکب ( اسکوییدگیم ) + بازیگران و تریلر و خلاصه داستان هوش مصنوعی باید در خدمت هنر باشد | گفت‌و‌گو با علیرضا بهدانی، هنرمند برجسته خراسانی هوران؛ اولین رویداد گفت‌و‌گو محور بانوان رسانه در مشهد| حضور بیش از ۵۰ صاحب‌نظر در حوزه زنان+ویدئو نگاهی به آثاری که با شروع زمستان در سینما‌های کشور اکران می‌شوند شهر‌های مزین به کتاب | معرفی چند شهرِ کتاب در جهان که هرکدام می‌تواند الگویی برای شهرهای ما باشد معرفی اعضای کارگروه حقوقی معاونت هنری وزارت ارشاد + اسامی واکنش علی شادمان، بازیگر سینما و تلویزیون، به رفع فیلترینگ + عکس چرا فیلم علی حاتمی پوستر فجر شد؟ صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ فیلم‌های آخرهفته تلویزیون (۶ و ۷ دی ۱۴۰۳) + زمان پخش و خلاصه داستان پوستر چهل و سومین جشنواره فیلم فجر را ببینید + عکس «فراهان» با نوای اصیل ایرانی در مشهد روی صحنه می‌رود
سرخط خبرها

ایرانی‌ها در حج چقدر قربانی کردند؟

  • کد خبر: ۱۱۷۱۰۳
  • ۲۴ تير ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۳
ایرانی‌ها در حج چقدر قربانی کردند؟
مسئول اجرایی طرح قربانی در حج ۱۴۰۱ گفت: بیش از ۳۸ هزار رأس دام در حج امسال از سوی زائران ایرانی قربانی شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، از بین ۳۹ هزار و ۶۰۰ نفر زائر ایرانی که در حج شرکت کرده‌اند برای بیش از ۳۸ هزار حاجی، دام قربانی شده است. به گفته عبدالعظیم رضانیا، مسؤول اجرایی طرح قربانی در حج امسال، قربانی توسط ۳۷ ذابح از ۱۶ استان به همراه ۲۳ سه نفر عضو ستادی با رعایت جوانب شرعی انجام شده است.

مسؤول اجرایی طرح قربانی در حج همچنین گفت که هر ذابح در روز عید قربان حدود یک هزار رأس قربانی را ذبح کرده است.

رضانیا اضافه کرد که جمهوری اسلامی ایران اولین کشوری بود که با همکاری بانک توسعه اسلامی وارد طرح متمرکز قربانی شد و تنها کشوری است که سالن اختصاصی برای ذبح دارد و امر قربانی توسط ذابحین ایرانی انجام می‌شود و یک پزشک هم در جمع ذابحین برای انجام امور درمانی حضور دارد.

 قربانی و ذبح دام در حج زیر نظر بانک توسعه اسلامی انجام می‌شود، روال مصرف و توزیع گوشت‌های قربانی شده نیز طبق توضیح این بانک بر این است که «توزیع گوشت‌های قربانی‌شده پس از معاینه از همان روز عید (قربان) شروع می‌شود. بخشی از گوشت‌های قربانی‌شده به حاجی‌ها و فقیران حاضر در منا داده می‌شود و باقی گوشت‌ها هم از راه‌های دریایی و زمینی به کشورهایی فرستاده می‌شود.»

ایران در حج ۹۸ از عربستان خواست که گوشت‌های ذبح شده را به کشور برگرداند. این موضوع از سوی نماینده وقت ولی فقیه در امور حج پیگیری می‌شد. پیشنهاد این بود که گوشت‌های مربوط به قربانی زائران ایرانی توسط کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی در داخل ایران توزیع شود.

در همان سال اما رییس وقت سازمان حج و زیارت پس از مذاکره و توافق با عربستان،   اعلام کرد که انتقال گوشت‌ها به ایران از راه هوایی مقرون به‌صرفه نبوده و کشتی مجهز به یخچال مناسب هم وجود ندارد و به همین دلیل، انتقال گوشت‌های قربانی حجاج به ایران منتفی شد.

گوشت‌های قربانی حج هر سال زیر نظر بانک توسعه اسلامی بین کشورهای محروم توزیع می‌شود، کشورهای چون افغانستان، پاکستان، مالی، نیجر، سودان، سنگال، جیبوتی، سومالی، کنیا، دارالسلام، تانزانیا، کومور، موزامبیک، بنگلادش، موریتانی، گینه، سیرالئون، آلبانی و بوسنی. بانک توسعه اسلامی چند سال پیش یک بار گفته بود که بخشی از گوشت‌های قربانی حج به ایران هم می‌رسد، اما مقامات حج ایران آن را تکذیب کردند و گفتند ایران سال‌هاست پیگیر انتقال گوشت‌های ذبح‌شده توسط زائران ایرانی به کشور بوده، اما تا امروز این اتفاق رخ نداده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->