مهدی قرآنی | شهرآرانیوز؛ با مراجعه مردی جوان، به پلیس فتای مرکز استان خراسان رضوی مبنی بر شیادی و کلاهبرداری فردی به مبلغ دو میلیون تومان از وی پروندهای در این راستا تشکیل شد.
مأموران اداره فضای مجازی پلیس فتای استان پس از بررسی اظهارات شاکی دریافتند که فردی ناشناس از طریق شبکه اجتماعی اینستاگرام با ترفند فروش «سگ» و «گربه» طعمههای خود را فریب میداده و بعد از دریافت مبلغی به عنوان بیعانه خط تلفن همراه خود را از دسترس خارج میکرده است.
با اعلام این گزارش تحقیقات پرونده برای شناسایی فرد خاطی آغاز شد و مأموران با کنار هم قرار دادن اطلاعات به دست آمده، توانستند ضمن شناسایی صفحات راه اندازی شده منتسب به متهم این پرونده، همه آنها را مسدود کرده و از دسترس خارج کنند.
تحقیقات این پرونده ادامه داشت تا اینکه چند شاکی دیگر یکی پس از دیگری پا به مرکز پلیس فتای استان گذاشتند و همگی شکایتی مشابه و مشترک را مطرح کردند. مال باختگان همگی از طریق یکی از صفحات اینستاگرامی به بهانه خرید سگ و گربه به عنوان حیوان خانگی فریب خورده و مبالغی همچون ۵۰۰ هزار تومان تا دو میلیون تومان را به حساب فرد کلاهبردار واریز کرده بودند.
با افزایش شکات پرونده، موضوع پیگیری پلیسی اهمیت بیشتری پیدا کرد و مأموران با استفاده از دادههای به دست آمده، شماره حسابهای منتسب به متهم را نیز شناسایی و مسدودسازی کردند.
مأموران پلیس فتای استان قطعات پازل مستندات کشف شده را یکی پس از دیگری کنار همدیگر قرار دادند و سر آخر توانستند متهم را که زنی جوان بود در یکی از مناطق شهرستان تربت حیدریه ردزنی کنند.
با شناسایی متهم، بلافاصله تیم رسیدگی کننده پرونده وارد عمل شدند و در اقدامی غافل گیرانه این زن جوان را در مخفیگاهش به دام انداختند. متهم در ابتدا منکر هرگونه بزهکاری از سوی خودش بود و مدعی بود که هیچ خطایی از جانب وی سر نزده است.
انکارهای این فرد ادامه داشت تا اینکه مستندات و ادله پلیسی موجود قفل زبان او را شکست. زن جوان به ناچار لب به بیان حقیقت گشود و به جرمش اعتراف کرد. او در برگه اظهاراتش نوشت: «با توجه به رونق بازار خرید و فروش حیواناتی همچون سگ و گربه، تصمیم گرفتم تا با راه اندازی صفحه اینستاگرامی نقشه مجرمانه خود را عملی کنم.»
متهم ادامه داد: «تصاویر سگ و گربههایی که نظر مخاطب را به خود جلب میکرد، ذخیره و این تصاویر را به عنوان حیوان فروشی با قیمتهای مختلف در صفحات اینستاگرام منتشر میکردم. در ادامه افرادی که دنبال کننده صفحه بودند، با توجه به اینکه تمایل داشتند یکی از این حیوانات را خریداری کنند، مبالغی را به عنوان بیعانه برایم واریز میکردند. بعد از دریافت بیعانه شماره مال باخته را در فهرست سیاه مخاطبانم قرار میدادم.»
رئیس پلیس فتای استان خراسان رضوی در تشریح دیگر جزئیات این پرونده گفت: تاکنون در این پرونده شش شهروند مشهدی از متهم به دلیل کلاهبرداری از طریق فروش تقلبی حیواناتی نظیر سگ و گربه شکایت کرده اند.
سرهنگ جواد جهانشیری افزود: متهم با این خیال که مبالغ دریافتی ناچیز هستند و از سویی خرید و فروش سگ و گربه به لحاظ قانونی عملی خلاف مقررات است و مال باختگان پیگیر شکایت خود نخواهند شد، اقدام مجرمانه خود را ادامه داده است. اما باید به این نکته اشاره کرد که قانون در مقابل اقداماتی این چنینی نه تنها مماشات نمیکند بلکه در صورت احراز جرم با فرد خاطی در چهارچوب قانون برخورد خواهد کرد. مجرمان مجازی بدانند که ردپای آنها در فضای مجازی پاک نخواهد شد و این افراد در رصد مأموران ما هستند.
این مقام ارشد پلیس فتای استان ادامه داد: با توجه به اینکه برخی از مبالغ کلاهبرداری شده کمتر از یک میلیون تومان است، اغلب مال باختگان حاضر به شکایت نشده اند بنابراین در تحقیقات پیش رو احتمال افزایش شکات و مبلغ کلاهبرداری شده وجود دارد. متهم نیز پس از تشکیل پرونده برای سیر مراحل قانونی در اختیار دادسرا قرار گرفت.