زنگ خطر بلوغ زودرس کودکان | هشدار: این موسیقی‌ها خانمان‌سوزند! عذرخواهی، درس نخوانده ما و مسئولان! نوروز و دغدغه‌های مردم در ۱۵ روز ابتدای سال | از جای خالی متخصص‌ها تا نیمه‌فعال‌بودن ادارات پلمب ۲۲۴ مرکز متخلف تهیه و توزیع مواد غذایی در خراسان رضوی (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) مهم‌ترین چالش داروخانه‌ها در آغاز سال جدید تشخیص زودهنگام سرطان روده بزرگ برای زنان بسیار مهم است زلزله ۷.۲ ریشتری پاپوآ گینه‌نو در اقیانوس آرام را لرزاند آیا معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در فروردین ۱۴۰۴ پرداخت می‌شود؟ غرق‌شدن کودک سه‌ساله در رودخانه کارون (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) هشدار پلیس به مسافران: ترافیک سنگین در جاده‌های خراسان رضوی و کلان‌شهرها ادامه دارد گردشگری نوروزی در اوج: ۴۰ درصد ایرانی‌ها به سفر رفتند تعمیرات موفقیت‌آمیز ایستگاه پمپاژ | آب، یکشنبه (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) به یزد می‌رسد زاینده‌رود دوباره زنده شد | لحظه ورود آب به سی‌وسه پل اصفهان پس از خشکی طولانی + فیلم (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) توهین به مقدسات بی‌پاسخ نماند | دادستانی گرگان وارد عمل شد واژگونی خودرو در سبزوار خراسان رضوی | یک نفر جان باخت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بندرلنگه هرمزگان (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پرونده حادثه حمله سگ به روستاییان بینق روی میز دادستان سبزوار پاسخگویی اورژانس به ۸۷۰ هزار تماس در طرح سلامت نوروزی نزاع خونین در روز طبیعت | شرور قبل از خروج از مرز دستگیر شد دُرنا؛ مهمان نوروزی مراتع گنبدکاووس بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷ هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشته‌اند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

تصویب سند صیانت از کودکان در فضای مجازی

  • کد خبر: ۱۱۸۶۳۹
  • ۰۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۶
تصویب سند صیانت از کودکان در فضای مجازی
معاون پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی کشور گفت: سند صیانت از کودکان در فضای مجازی به تصویب شورای عالی فضای مجازی رسیده است.

به گزارش شهرآرانیوز، آرزو ذکایی‌فر معاون پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی گفت: نتایج برنامه رصد آسیب‌های اجتماعی در سطح استان‌ها در سال ۱۴۰۰، ضرورت اجرای برنامه‌های خودمراقبتی زنان و دختران در ۱۴ استان را در اولویت قرار داده است. به دلیل اهمیت جایگاه خود مراقبتی به عنوان یکی از ابزارهای مصون سازی در برابر آسیب‌های اجتماعی در سال‌جاری تمامی استان‌ها مجری برنامه خواهند بود.

وی، گفت: یکی از این استان‌ها خراسان رضوی است که اجرای برنامه‌های خود مراقبتی از ابتدای سال جاری در این استان آغاز شده است.

ذکایی‌فر، تأکید کرد: برنامه رصد آسیب‌های اجتماعی با هدف اولویت‌بندی برنامه‌های مداخله در آسیب‌ها انجام می‌شود؛ به این صورت که داده‌های سامانه رصد به ما نشان می‌دهد که وضعیت آسیب‌های اجتماعی در استان‌های مختلف به چه ترتیب است و ما بر اساس وضعیت موجود، برنامه‌های پیشگیرانه و مداخله‌ای در سطح یک و دو را در این استان‌ها طراحی و اجرا می‌کنیم.

برنامه‌های استانی متناسب با وضعیت زیست‌بوم اجتماعی منطقه تدوین می‌شود.

ذکایی‌فر خاطر نشان کرد: علاوه بر صحت و دقت داده‌ها، طراحی و تدوین برنامه‌های متناسب با وضعیت موجود، یکی از فاکتورهای موفقیت در کاهش آسیب‌های اجتماعی می‌باشد.

وی تقویت مشارکت اجتماعی، اجرای برنامه‌های اجتماع‌محور و توانمندسازی گروه‌های هدف توسط گروه‌های داوطلب را از جمله سرفصل‌های اجرایی برنامه‌های کاهش آسیب‌های اجتماعی عنوان کرد.

معاون پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه برنامه‌های کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی در هر استان مطابق فرهنگ و بوم آن استان تدوین می‌شود، گفت: الگوهای هر منطقه از نظر فرهنگی، تنوع آسیب‌ها، شدت و عمق آسیب متفاوت است و از سویی، برنامه‌های پیشگیری در هر استان باید متناسب با ساختار بومی و فرهنگی آن منطقه باشد.

ذکایی‌فر بر سیاست جدید این سازمان در خصوص برنامه‌های پیشگیری با مضمون پیشنهاد طرح‌های منطقه‌ای از سوی ادارات کل استانی و تأمین اعتبار آن از سوی ستاد سازمان تأکید کرد.

وی داوطلبان برنامه مشارکت اجتماعی در سال ۱۴۰۰ را ۱۰۰۰ گروه ۱۵ تا ۲۵ نفر ذکر کرد و گفت: ۵۰۰ تسهیلگر در این طرح با بهزیستی همکاری کردند و ارزشیابی که توسط بخش‌های تخصصی صورت گرفته است نشان می‌دهد اثربخشی آن بویژه در مناطق کم‌برخوردار بسیار زیاد بوده است.

وی، خاطر نشان کرد: اگر نوجوانان و جوانان و همچنین بانوان داوطلب بخواهند دوره‌های آموزشی مرتبط با مباحث سلامت فردی، خانوادگی و اجتماعی را بگذرانند هزینه‌های زیادی دارد در حالی که بهزیستی این دوره‌های ۱۰ جلسه‌ای را کاملاً رایگان برگزار می‌کند و آنها را در جهت حمایت‌گیری از جوامع محلی و اجرای پروژه‌های متناسب با بوم منطقه، توانمند می‌سازد.

به گفته ذکایی‌فر سال گذشته ۷۰۰ میلیون تومان سهم‌آورده گروه‌های مشارکت اجتماعی نوجوانان در بخش غیر دولتی بوده و به عبارت دیگر نوجوانان داوطلب توانسته‌اند این مبالغ را از بخش‌های مختلف حمایت‌گیری کنند و در راستای پروژه‌های رشد و توسعه محلات استفاده نمایند.

وی، تأکید کرد: دوره‌های آموزشی علاوه بر توانمندسازی، عوامل محافظ همچون خودباوری، تاب‌آوری و عزت‌نفس را در آنان بالا می‌برد تا در مقابل آسیب‌های احتمالی مصون بمانند.

وی اظهار امیدواری کرد که سایر سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی با دیدن نتایج این طرح‌ها در کنار بهزیستی قرار گیرند و ظرفیت‌های خودشان را در این طرح مشارکت دهند.

سامانه رصد بهزیستی پیشینه ۱۰ ساله دارد

معاون پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی همچنین به سامانه رصد آسیب‌ها با مدیریت بهزیستی اشاره کرد و گفت: پیشینه این سامانه به حدود ۱۰ سال پیش برمی‌گردد که در طی این سال‌ها، مطالعات مفصلی در این زمینه توسط گروه‌های تخصصی و علمی به عنوان مشاوران برنامه انجام شده و حاصل این پیمایش‌ها تهیه اطلس آسیب‌های اجتماعی در کشور می‌باشد.

ذکایی‌فر اظهار امیدواری کرد که این سامانه که به صورت سالانه، آسیب‌های استان‌ها را پیمایش و طبقه‌بندی می‌کند مورد توجه سایر دستگاه‌ها قرار گیرد و در کنار ظرفیت وزارت کشور بتواند به صورت سیستماتیک، موضوع آسیب‌ها را بررسی و برنامه‌های مؤثر، دقیق و کارآمد برای کاهش آنها ارائه دهد.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->