آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود
سرخط خبرها

پایش کانون‌های گرد و غبار موثر بر کشور در حال انجام است

  • کد خبر: ۱۲۰۷۸
  • ۲۵ آذر ۱۳۹۸ - ۲۰:۵۶
پایش کانون‌های گرد و غبار موثر بر کشور در حال انجام است
دبیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار گفت: مطالعه، شناسایی و پایش کانون‌های خارجی گرد و غبار که ایران را تحت تاثیر قرار می‌دهند در حال انجام است.
علی محمد طهماسبی بیرگانی گفت: این طرح مطالعاتی در قالب فعالیت ستادی ملی در حال انجام است و نتایج آن تا پایان تیر ماه ۱۳۹۹ اعلام می‌شود و تصمیم‌گیری در خصوص نحوه مدیریت تمامی این کانون‌ها در دستور کار قرار می‌گیرد.

وی اضافه کرد: هم اکنون کانون‌های متعدد گرد و غبار از کشور‌هایی مانند ترکمنستان، افغانستان، پاکستان، عربستان، عراق و سوریه، ایران را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

دبیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار گفت: مساله گرد و غبار یکی از مسایل مهم در کشور است که برای مدیریت و کنترل آن با تخصیص بودجه‌های کلان و برنامه ریزی موثر در حال تلاش هستیم.

طهماسبی با بیان اینکه در لایحه پیشنهادی بودجه سال آینده کل کشور در بحث گرد و غبار مبلغ ۱۰۰ میلیون یورو از محل صندوق توسعه ملی برای مقابله با گرد و غبار پیش‌بینی شده که با توجه به اهمیت موضوع، امیدواریم تمام این مبلغ پیشنهادی تصویب و به قانون تبدیل شود.

وی ادامه داد: در راستای نظر مثبت مقام معظم رهبری برای استفاده از صندوق توسعه ملی برای مقابله با گرد و غبار، سال گذشته نیز مبلغ ۱۰۰ میلیون یورو برای این موضوع تصویب شده بود که البته ۵۰ درصد آن تخصیص یافت و امسال نیز همین مبلغ پیشنهاد شده که امیدواریم مورد موافقت قرار گیرد.

دبیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار با اشاره به اینکه بودجه مقابله با گرد و غبار امسال نسبت به سال قبل افزایشی از نظر مبلغ ارزی نداشته است گفت: البته سال گذشته پیشنهاد ما ۱۵۰ میلیون یورو بود که با ۱۰۰ میلیون یورو موافقت شد و امسال همان ۱۰۰ میلیون یورو را پیشنهاد دادیم.

طهماسبی درباره اقدامات صورت گرفته در این زمینه گفت: طی سه سال گذشته یک سری اقدامات در حوزه پیشگیرانه، اصلاحی و احیایی انجام شد و عمده اقدامات موضوعات مربوط به وزارتخانه‌های کشاورزی، نیرو و محیط زیست بود و بخش‌هایی نیز به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان هواشناسی و زمین شناسی مربوط می‌شد و با توجه به اهمیت و گستردگی موضوع، اقدامات بسیار وسیع و متفاوت بوده است.

محمد زنگنه رییس اداره امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خراسان رضوی نیز گفت: شمار این کانون‌ها از ۱۵ کانون در همین تعداد شهرستان طی حدود ۱۰ سال پیش هم اکنون به ۳۰ کانون در ۲۱ شهرستان این استان افزایش یافته است.

وی اضافه کرد: مساحت این کانون‌ها نیز از ۷۶۸ هزار هکتار به یک میلیون و ۲۵۵ هزار هکتار افزایش یافته است.

رییس اداره امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خراسان رضوی گفت: سطح کانونهای بحرانی فرسایش در استان نیز از دو میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار به سه میلیون و ۷۲۵ هزار هکتار طی یک دهه گذشته افزایش یافته است.

زنگنه با اشاره به اینکه سهم اعتبارات امسال این استان از محل صندوق توسعه ملی ۱۲۷ میلیارد ریال است که با این رقم دو هزار و ۷۵۰ هزار هکتار نهالکاری در استان برنامه‌ریزی شده و در حال اجراست افزود: همچنین در سه منطقه تحت حفاظت در شهرستانهای سبزوار، بجستان و بردسکن معادل ۵۰۰ هکتار درختکاری آغاز شده است.

وی ادامه داد: ۵۰۰ هکتار مدیریت روان‌آبها در استان از دیگر برنامه‌های مهم در دستور کار و اجرا به منظور مدیریت و کنترل گرد و غبار است.

از مجموع ۱۱ میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار مساحت خراسان رضوی هشت میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار عرصه منابع طبیعی و حوزه فعالیتی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری این استان است.
از این میزان یک میلیون و ۳۵۰ هزار هکتار با فعالیت ۷۲ هزار خانواده بهره بردار به صورت مشارکتی حفاظت و صیانت می شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->