شهادت نزدیک به ۱۳۰۰ نفر در کمتر از ۲۰ روز در غزه رئیس جمهور، شهرام دبیری، مسافر قطب جنوب را از دولت اخراج کرد عربستان حملات رژیم صهیونیستی به غزه را محکوم کرد ۲ حمله هواپیماهای متجاوز آمریکایی به استان صعده یمن دستگاه امنیتی آمریکا در تلاطم | برکناری ژنرال تیموتی هاگ بدون توضیح! انصارالله هشدار داد: آتش‌بس در غزه، شرط صلح منطقه‌ای حمله موشکی روسیه به اوکراین؛ ۱۲ کشته و بیش از ۵۰ زخمی در یک روز + جزئیات انفجارها سخنگوی القسام هشدار داد: نیمی از اسرای زنده صهیونیست در خط مقدم حمله ارتش اشغالگر | مسئولیت جان آن‌ها با نتانیاهو است مجمع جهانی بیداری اسلامی بیانیه داد: سازش‌کاران با صهیونیست‌ها به سرنوشت بدی دچار می‌شوند آنروا از کشتار روزانه ۱۰۰ کودک پرده برداشت غیرقابل‌پیش‌بینی‌بودن تصمیم نهایی ترامپ درباره ایران به روایت یک رسانه عبری‌زبان پاسخ تجاری چین به آمریکا؛ اعمال تعرفه‌های تلافی‌جویانه بر واردات آمریکایی تعرفه‌های اروپا علیه آمریکا از ماه آینده اعمال می‌شود فیدان: آنکارا به هیچ وجه موافق حمله به ایران نیست رهبر انصارالله: محاصره و کشتار در غزه، جنایتی وحشیانه با حمایت آمریکا است دفاع معاون پیشین ترامپ از اظهارات جنگ‌طلبانه او علیه ایران ناپدیدشدن بیش از ۷ هزار نظامی اوکراینی در کورسک رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: شرط مذاکره با آمریکا، داشتن موضع برابر و دوری از قلدرمآبی است دشمن به دنبال این است که امید به آینده را از مردم ایران بگیرد یونیسف: روزانه ۱۰۰ کودک در غزه کشته یا زخمی می‌شوند محکومیت استفاده ابزاری آلمان و انگلیس از سازوکارهای حقوق‌بشری علیه ایران ۸۳۸ مسافر در تصادفات نوروز ۱۴۰۴ جان باختند حسن فرحات یکی از رهبران حماس، به شهادت رسید (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ادعای جدید ترامپ درباره احتمال مذاکره مستقیم با ایران واکنش عجیب ترامپ به ریزش بازار سهام آمریکا وزیر راه و شهرسازی: ۵ هزار نقطه حادثه‌خیز تصادفات در کشور شناسایی شده است حمله موشکی جنبش انصارالله یمن به سرزمین‌های اشغالی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) پزشکیان در گفتگو با بن‌سلمان: با هیچ کشوری سر جنگ نداریم
سرخط خبرها

پالایشگاه‌های اروپا در انتظار ۱۰۰ میلیون بشکه نفت ایران به‌جای روسیه

  • کد خبر: ۱۲۲۲۵۳
  • ۳۱ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۳
پالایشگاه‌های اروپا در انتظار ۱۰۰ میلیون بشکه نفت ایران به‌جای روسیه
بلومبرگ با اشاره به این‌که در پی احیای برجام تولید و صادرات نفت ایران به‌سرعت افزایش خواهد یافت، نوشت: پالایشگاه‌های اروپایی که قبل از تحریم‌ها حدود ۶۰۰هزار بشکه در روز نفت خام ایران را وارد می‌کردند، از بازگشت نفت ایران به بازار استقبال می‌کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، به‌نقل از بلومبرگ، هنوز هیچ اطمینانی در مورد بازگشت نفت خام ایران به بازار‌های جهانی وجود ندارد، اما درصورت احیای قرارداد اتمی برجام، تولید و صادرات نفت ایران به‌سرعت افزایش خواهد یافت.

به‌نظر می‌رسد مذاکرات طولانی‌مدت برای احیای این قرارداد به پایان خود نزدیک می‌شود. آمریکا در حال بررسی پاسخ ایران به پیش‌نویس نهایی این قرارداد است که توسط اتحادیه اروپا ارائه شده بود، پاسخ تهران بسیار سازنده توصیف شده است.

از نظر خریداران نفت، بازگشت نفت خام ایران در شرایطی که بازار با کاهش شدید بشکه‌های نفت روسیه روبه‌روست به این زودی‌ها اتفاق نمی‌افتد. اتحادیه اروپا هنوز هم حدود ۱.۲ میلیون بشکه در روز از نفت خام روسیه را از طریق دریا وارد می‌کند که دوسوم واردات آن قبل‌از حمله روسیه به اوکراین است، اما از زمان اجرایی شدن تحریم‌های نفتی اتحادیه اروپا علیه روسیه، واردات نفت این کشور محدودتر شده است و بشکه‌های نفت ایران می‌تواند جای خالی آن را پر کند.

پس‌از برداشته شدن تحریم‌های نفتی ایران در ۲۰۱۶ به‌دنبال امضای قرارداد برجام، تولید نفت این کشور بسیار سریع‌تر و کامل‌تر از انتظار تحلیلگران از سر گرفته شد. با توجه به این‌که هیچ نشانه‌ای از آسیب دیدن میادین و تأسیسات نفتی ایران وجود ندارد، صادرات نفت این کشور باز هم می‌تواند به‌سرعت از سر گرفته شود.

در آغاز ۲۰۱۶، تحلیلگران بلومبرگ انتظار داشتند تولید نفت ایران ۴۰۰ هزار بشکه در روز طی ۶ ماه و ۶۷۵ هزار بشکه در روز پس‌از گذشت یک سال افزایش یابد، اما در واقعیت تولید نفت ایران طی ۶ ماه از آنچه برای ۱۲ ماه پیش‌بینی‌شده بود فراتر رفت. ایران در آن زمان طی یک سال پس‌از برداشته شدن تحریم‌ها، حدود ۱ میلیون بشکه در روز به تولید روزانه نفت خود افزود و آن را به ۳.۸ میلیون بشکه در روز رساند.

با توجه به حجم وسیع نفت خامی که در نفتکش‌ها و کشتی‌های متعدد در اطراف سواحل ایران ذخیره شده و آماده ارسال بود، صادرات نفت ایران هم به‌سرعت افزایش یافت. ایران در زمان حاضر در شرایط مشابه قرار دارد و تخمین زده می‌شود ۱۰۰ میلیون بشکه نفت خام و میعانات گازی در ذخایر خود داشته باشد که می‌تواند بلافاصله وارد بازار کند.

حتی اگر نفت خام ایران به این زودی‌ها به آمریکا راه پیدا نکند، می‌تواند خیال خریداران آسیایی مثل کره جنوبی و ژاپن و خریداران اصلی آن مانند چین و هند و حتی خریداران اروپایی را راحت کند.

پالایشگاه‌های اروپایی در مدیترانه که قبل‌از آغاز تحریم‌ها حدود ۶۰۰ هزار بشکه در روز نفت خام ایران را وارد می‌کردند، از بازگشت نفت ایران به بازار استقبال خواهند کرد، چون پس‌از اجرایی شدن تحریم‌های نفتی اتحادیه اروپا علیه روسیه همین مقدار از بشکه‌های نفت روسیه را از دست می‌دهند، بنابراین نفت ایران می‌تواند جایگزین منطقی برای نفت اورال روسیه باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->