درباره یکی از کوچک‌ترین روستا‌های اطراف مشهد قدیم | عطر فراموشی در کوچه‌های «قریه عطار» قلندرشریف: ۹۰ درصد زائران و شهروندان از خدمات شهرداری مشهد رضایت داشته‌اند گزارش ویژه فیفا از دختران فوتسال ایران روابط‌عمومی‌ها؛ بهره‌گیری هنرمندانه از همه ابزار‌ها و شیوه‌های تعامل پیشرفت ۲۸‌ درصدی میان‌گذر جنوبی مشهد نمایشگاه مشهد اینوکس- فاینکس، نقطه عطفی در مسیر جذب سرمایه‌گذاری و تعامل با ارکان بازار مالی احیای تاریخ شهر مشهد، به همت مدیریت شهری کاهش ۴۳ درصدی بارندگی در مشهد نسبت به سال قبل | احتمال جیره‌بندی آب در تابستان دبیر شورای امنیت ملی در دیدار با همتای ارمنی خود: بیگانگان علاقه‌ای به آرامش در منطقه ندارند افزایش ۵ برابری بودجه فرهنگی و ورزشی در مشهد| ۱۱۰ مجموعه ورزشی تا پایان دوره مدیریت شهری احداث می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | از فردا هوا گرم می‌شود پزشکیان در مجمع گفت‌وگوی تهران: اسرائیل حقوق انسان‌ها را نادیده گرفته است | غرب پیام سیاست خارجی دولت چهاردهم را نپذیرفت رکوردشکنی شهرداری مشهد در جذب سرمایه و انتشار اوراق مشارکت | تأمین مالی ۱۸ هزار میلیارد تومانی برای پروژه‌های شهری + فیلم خراسان رضوی، میزبان ۱۰ درصد موزه‌های کشور | گزارش شهرآرانیوز از ظرفیت‌ها و چالش‌های موجود در موزه‌های استان هوا آلوده است؛ شهروندان کلانشهر مشهد اصول خودمراقبتی را رعایت کنند (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) از رونق سرمایه‌گذاری تا تحول شرکت توسعه گردشگری| مدیران شهر از راهکار‌های تسهیل زیارت می‌گویند مشهد، شهر ظرفیت‌های چشمگیر در حوزه گردشگری| خبر‌های خوب از تحول در شرکت توسعه گردشگری شهرداری در راه است+فیلم بازگشایی راست‌گرد چهارم پل نوغان مشهد پس از ۲۰ سال انتظار مدیر منطقه هفت شهرداری مشهدمقدس منصوب شد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای مخالفت شورای نگهبان با یک مصوبه شورای شهر مشهد چه بود؟
سرخط خبرها

تشدید بحران آب مشهد در سال آبی آینده نگران‌کننده است

  • کد خبر: ۱۲۲۳۶۸
  • ۰۱ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۶
تشدید بحران آب مشهد در سال آبی آینده نگران‌کننده است
با وجود گذر از اوج گرما، تشدید بحران آب مشهد در سال آبی آینده نگران‌کننده است.

بنیامین یوسف‌زاده | شهرآرانیوز؛ چهره کریه خشک‌سالی این روز‌ها از دامنه زاگرس در استان چهارمحال‌وبختیاری تا کوه‌های آلاداغ در خراسان‌رضوی به‌صورتی گستردگی یافته که آب آشامیدنی را به کیمیایی ارزشمند برای اهالی بسیاری از مردمان این مسیر بدل کرده است. بیم دامن‌گیرشدن این خشک‌سالی بی‌سابقه در نیمه شرقی کشور که طبعی گرم هم دارد، این نگرانی را بیش از پیش در دل پرورش می‌دهد که مبادا در فهرست بعدی قطعی آب، شهر‌های خراسان‌رضوی هم جای داشته باشند. با این حال، صحبت‌های مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب مشهد آبی بر آتش این نگرانی است؛ آنجا که می‌گوید: آتش این خشک‌سالی و قطعی عجیب‌وغریب دست‌کم تا پایان سال آبی جاری دامن مشهد را نمی‌گیرد.

حسین اسماعیلیان در گفتگو با خبرنگار شهرآرا البته این نکته را هم می‌گوید که تا پایان سال آبی جدید فقط سی روز دیگر باقی مانده است و برای سال بعد که از مهر آغاز می‌شود، باید دست دعا و نگاهمان به آسمان باشد.
به گفته او بیشتر نگرانی دست‌اندرکاران حوزه آب، سال آبی جدید است که با روند بارندگی‌های دوره‌ای و سالانه، بیم آن می‌رود که وضعیت بحرانی دشت مشهد تشدید شود.

اسماعیلیان ادامه می‌دهد: از تابستان امسال با تدابیری که در حوزه مدیریت آب انجام شد، گذر کردیم، اما همچنان نگرانی از سال آبی بعدی وجود دارد. وی با اشاره به سیراب‌شدن مشهد از طریق چهار سد دوستی، طرق، کارده و ارداک، اظهار می‌کند: مجموع ظرفیت آبی این سد‌ها حدود یک‌میلیاردو ۲۵۰ میلیون مترمکعب است که به‌واسطه خشک‌سالی‌های پیاپی، یک‌چهارم آن نصیب دومین کلان‌شهر ایران می‌شود. با حساب ۴۷۰ حلقه چاه، دو رشته قنات و یک دهنه چشمه، چشم امید مشهدی‌ها به حدود ۵۰ درصد منابع سطحی است.

مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب مشهد با ابراز امیدواری برای بارش مناسب باران در سال آبی جدید که از پاییز آغاز می‌شود، بیان می‌کند: متأسفانه با کاهش بارندگی‌ها و تداوم خشک‌سالی‌ها، موجودی سد‌های شهر مشهد حال‌وروز خوبی ندارد و حتی سیلاب‌های اخیر هم نتوانست این کمبود را جبران کند.
اسماعیلیان در پاسخ به پرسشی درباره میزان افزایش سطح آب پشت سد‌های مشهد در پی سیلاب مرداد بیان می‌کند: در خوش‌بینانه‌ترین حالت ممکن و با جاری‌شدن یک‌میلیون مترمکعب سیلاب به سد‌های شهر، این میزان فقط کفاف یک روز از مصرف را در فصلی مانند تابستان می‌دهد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->