رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم میلیونی مسافران در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت
سرخط خبرها

بازپیوند ۱۴۹ کودک تحت نظارت بهزیستی به خانواده‌های اصلی

  • کد خبر: ۱۲۴۵۳۹
  • ۱۶ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۰
بازپیوند ۱۴۹ کودک تحت نظارت بهزیستی به خانواده‌های اصلی
به گفته معاون امور اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی، «مجموع فرزندخواندگی در پارسال و امسال ۵۱۲ مورد بوده است که ۳۱۲ فرزند به خانواده‌ها واگذار شده و ۱۴۹ فرزند بازپیوند (به معنای بازگشت به خانواده زیستی) شده اند.»

سعیده آل ابراهیم | شهرآرانیوز؛ سال هاست که موضوع فرزندخواندگی در سازمان بهزیستی به صورت پررنگ انجام می‌شود و البته تعداد خانواده‌های متقاضی فرزند نیز زیاد است؛ معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور خرداد امسال اعلام کرده بود که حدود ۳۰ هزار خانواده در سامانه سازمان بهزیستی ثبت نام کرده اند که از این میان پرونده ۱۷ هزار خانواده کامل و آماده شده است، اما برخی از این فرزندان پس از بهبود اوضاع خانواده شان به آغوش خانواده بازمی گردند. طبق گفته معاون اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی نیز «مجموع فرزندخواندگی در پارسال و امسال ۵۱۲ مورد بوده است که ۳۱۲ فرزند به خانواده‌ها واگذار شده و ۱۴۹ فرزند بازپیوند (به معنای بازگشت به خانواده زیستی) شده اند.»

شهره شاهرودی در گفتگو با خبرنگار شهرآرا ادامه داد: از ۵۱۲ فرزند، ۵۱ فرزند به صورت غیرقانونی و خارج از فعالیت بهزیستی به خانواده‌ای واگذار شده اند و بعد گذر از فرایند‌های قانونی، به کودک هویت داده شده است. پارسال نیز ۱۴ فرزند بی سرپرست و ۳۱۲ فرزند بدسرپرست به خانواده‌های متقاضی واگذار شده اند.
با وجود این، همواره شبهاتی درباره فرزندخواندگی مطرح می‌شود که این روند سخت گیرانه است و واگذاری فرزند زمان زیادی می‌طلبد.

وی سخت گیری درباره فرزندخواندگی را رد کرد و گفت: اکنون بیشتر کودکانی که به بهزیستی سپرده می‌شوند، بدسرپرست هستند. به دلیل حضور سرپرست، به راحتی نمی‌توانیم سلب صلاحیت را انجام دهیم و کودک را به عنوان فرزندخوانده به خانواده‌ای واگذار کنیم؛ بنابراین این کودکان به طور مهمان به خانواده‌ها سپرده می‌شوند و ممکن است از یک روز تا چند سال در آن خانواده بمانند.

شاهرودی معتقد است که مهمان بودن این کودکان در خانواده‌ها از این بابت کمک کننده است که کودک با انتقال از مرکز به مرکزی دیگر یا جابه جایی مربیان، دچار دوگانگی تربیتی نمی‌شود.
او بیان کرد: مجموع فرزندان بدسرپرست در استان ۳ هزارو ۹۸۷ فرزند است که ۲۵۰ نفر از آن‌ها نیاز به درمان دارند. این کودکان ممکن است دچار معلولیت، بیماری‌های پوستی، اختلالات گوارشی و... باشند که خیلی از خانواده‌ها متقاضی انجام این کار خیر هستند.

متقاضیان بیش از فرزندان

معاون بهزیستی استان با اشاره به اینکه در بهزیستی اجازه نمی‌دهند که پرونده‌های فرزندخواندگی مسکوت بماند، بیان کرد: این پرونده‌ها در اولین فرصت در کمیته‌ها ارزیابی تخصصی می‌شود و فرایند اداری نیز در این باره تسریع شده است، اما همیشه گله‌ای از بهزیستی وجود دارد که برطرف نمی‌شود؛ اینکه شمار خانواده‌های متقاضی فرزندخواندگی بیش از شمار فرزندان دارای شرایط واگذاری است. همچنین درباره فرزندخواندگی به دلیل اینکه فرزند تا پایان عمر در آن خانواده زندگی می‌کند، جنبه‌های مختلف مراقبتی، مالی، فرهنگی و... بررسی می‌شود.

شاهرودی معتقد است که شمار کودکان رهاشده زیاد نشده، اما فرایند واگذاری فرزندان زیاد شده است.
او ادامه داد: گاهی مادری که ۵۵ سال دارد، تقاضای فرزندخواندگی فرزندی چهارساله را می‌کند، درصورتی که وقتی این کودک به سن نوجوانی برسد، مادر وارد دوره سالمندی شده است و دیگر دنیای یکدیگر را درک نمی‌کنند، اما بسیاری از اوقات، خانواده‌ها این نکات را در نظر نمی‌گیرند و از بهزیستی گله‌مندند که برای فرزندخواندگی معطل شده اند.

واگذاری سرپرستی کودکان به زنان مجرد بیش از سی سال نیز از موضوع‌های خبرساز بهزیستی بود که البته با استقبال خوبی نیز رو به رو شد. شاهرودی در این باره اظهار کرد: در یک سال گذشته ۹ فرزند و امسال ۴ فرزند به خانم‌هایی که این شرایط را داشته‌اند، واگذار شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->