صبحی به رنگ گنبد طلا؛ روایت دل‌های عاشق در روز زیارتی امام‌رضا(ع) گردهمایی ۸۰۰ نفر از برگزارکنندگان همایش جهانی شیرخوارگان حسینی در حرم رضوی نصب ۲۰۰ پنکه مه‌پاش در مسیر منتهی به جمرات همسر شهید جمهور: رئیسی مفهوم اقامه عدل را در عمل معنا کرد ۱۸ اندرز زندگی‌ساز اقدامات برجسته دولت شهید رئیسی در تسهیل سفر‌های زیارتی گنبد حرم مطهر امام‌رضا(ع) سیاه‌پوش شد (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) با دل سپرده به رضا(ع)، تا شهادت رفت + فیلم اطلس جغرافیایی راهبردی دفاع مقدس رونمایی شد دیدار با دریای عمیق معارف اسلامی در صحیفه سجادیه انگشتر عقیق تو در خون تپیده بود روایت یک سوگ دسته‌جمعی بدعادتمان کردید آقای رئیس‌جمهور شهید رئیسی اخلاق و تقوا مسئله اولش بود اموال مسروقه موزه شاه نعمت‌الله ولی بازگردانده شد خدمت خالصانه آیت‌الله رئیسی به شهادت ختم شد اعلام ویژه‌برنامه‌های حرم مطهر رضوی به‌مناسبت روز زیارتی امام‌رضا(ع)، فردا (چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) «نوسان»، نمونه‌ای موفق از برنامه‌سازی در حوزه مقاومت عطر حرم امام رضا (ع) در موصل پیچید | استقبال گرم عراقی‌ها از کاروان مهر رضوی + فیلم کاپ قهرمانی تیم ملی والیبال به موزه آستان قدس رضوی اهدا شد
سرخط خبرها

چگونه صحن امام خمینی (ره) بزرگ‌ترین رواق حرم مطهر شد؟

  • کد خبر: ۱۲۴۵۷۰
  • ۱۶ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۲
چگونه صحن امام خمینی (ره) بزرگ‌ترین رواق حرم مطهر شد؟
رواق امام‌خمینی (ره) یکی از ۲۷ رواق حرم مطهر رضوی در مجاورت مسجد گوهرشاد است. این رواق، همان صحن امام‌خمینی (ره) است که پس‌از انقلاب بازسازی شد.

کوچک زاده | شهرآرانیوز؛ رواق امام‌خمینی (ره) اکنون به‌عنوان بزرگ‌ترین رواق حرم مطهر رضوی شناخته می‌شود. سال‌۱۳۸۱ با افزایش روزافزون و نیاز مبرم به توسعه فضا‌های سرپوشیده در حرم، طرح تغییر صحن امام به رواق امام‌خمینی (ره) اجرا شد.

رواق‌ها فضای سرپوشیده، نیمه‌باز و ممتدی هستند که برای ایجاد ارتباط بین مکان‌ها ساخته می‌شوند؛ بنا‌هایی هستند با ارتفاع مختلف که به‌مرور در اطراف حرم مبارکه ساخته شده اند و تغییراتی در آن‌ها به وجود آمد.

اما صحن امام‌خمینی (ره) در سال‌های ۱۳۱۶ تا ۱۳۲۴خورشیدی مقابل خیابان «امام‌رضا (ع)» ساخته شد. از‌آنجا‌که ساختمان کتابخانه و موزه در انتهایش بنا شد، به صحن موزه و پهلوی مشهور می‌شود. این صحن به دلیل موقعیت خاصش که به تالار تشریفات آستان قدس در بالای رواق دارالزهد راه داشت، برای استقبال از هیئت‌های رسمی استفاده می‌شد و کمتر به روی عموم زائران گشوده می‌شد.

پس‌از انقلاب اسلامی، اما این صحن بازسازی شد و با تبدیل شدن به رواق امام‌خمینی (ره) برای برگزاری مراسم مذهبی و سیاسی و برپایی نماز جمعه و آیین‌های خاص دیگر استفاده می‌شود. رواق امام‌خمینی (ره) از غرب به مسجد گوهرشاد، از شرق به ساختمان موزه، از شمال به صحن آزادی و تالار تشریفات، دارالزهد، رواق شیخ بهایی و دارالعباده و از جنوب به صحن جامع رضوی راه دارد. دیگر رواق‌های حرم، دارالحفاظ، دارالسیاده، گنبد حاتم‌خانی، گنبد ا... وردیخان، توحید‌خانه، دارالفیض و‌... هستند که روی‌هم‌رفته مساحتی بالغ بر ۵۷هزار مترمربع را به خود اختصاص داده‌اند.

عکس را ابراهیم ذهبی معروف‌به «سیاح»  گرفته است که مربوط‌ به صحن پهلوی (رواق امام‌خمینی فعلی) پیش از بازسازی است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->