کشته شدن دو نظامی روس در حمله به یک پایگاه نظامی در سوریه (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) حمله راکتی از غزه به اراضی اشغالی (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) عراقچی: «دیپلماسی استانی» از ابتکارات دولت چهاردهم است مخالفت دیوان عالی رژیم صهیونیستی با تصمیم نتانیاهو برای برکناری رئیس شاباک رئیس‌دفتر شهید جمهور: شهید رئیسی «خدایی‌بودن» و «مردمی‌بودن» را در هم آمیخته بود عراقچی: مردم ایران رنج تحریم‌ها را به خاطر غنی‌سازی تحمل کردند ایران با پیشنهاد عمان برای برگزاری دور پنجم مذاکرات با آمریکا موافقت کرد وزیر ارشاد دولت سیزدهم: شهید رئیسی به همه پیمان‌ها و عهد خود با خدا و مردم وفا کرد آزمایش موشک قاره‌پیما آمریکا با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) شهید رئیسی همانند یک پدر مهربان، یک مربی دلسوز و یک استاد راهنما بود عمان زمان و مکان دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا را اعلام کرد واکنش باکو به اعدام فرد حمله کننده به سفارت این کشور در ایران حرفهای کمترشنیده شده آیت‌الله علم‌الهدی از زندگی شخصی و مدیریتی شهید رئیسی تجمع بزرگ مردم مشهد در نخستین سالگرد شهادت شهید جمهور| شهید رئیسی خدایی بودن و مردمی‌بودن را درهم آمیخته بود +فیلم وزیر خارجه آمریکا: ایران نباید اجازه غنی‌سازی اورانیوم داشته باشد عراقچی: کشور‌های منطقه نیازمند نظم نوین منطقه‌ای هستند پاپ خواستار ورود کمک‌ها به غزه شد زمان سفر پزشکیان به عمان اعلام شد وندی شرمن: متقاعد کردن ایران برای توقف غنی‌سازی امری غیرممکن است تأکید روسیه بر حق ایران برای استفاده از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای سرلشکر باقری: انسداد مرز‌های شرقی به منظور مقابله با شرارت‌ گروهک‌های تروریستی است افزایش آمار شهدای غزه به ۵۳ هزار و ۶۵۵ نفر (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) تأکید کرملین بر ازسرگیری گفت‌و‌گو‌های راهبردی روسیه و آمریکا شهرک‌نشین‌های صهیونیست مانع ورود کامیون‌های کمک‌های انسانی به غزه شدند (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) ابراز نگرانی پاپ لئو از اوضاع غزه | درخواست رهبر کاتولیک‌های جهان از رژیم صهیونیستی چه بود؟ استفاده از هوش مصنوعی در سامان‌دهی دانش حکمرانی در دستور کار است | تجربیات مدیریتی شهید سلیمانی و رئیسی، قابلیت الگوسازی منطقه‌ای دارند + فیلم تحریم وزرای کابینه نتانیاهو، گام بعدی انگلیس علیه رژیم صهیونیستی
سرخط خبرها

گاردین: ۳۰۰ هزار مهاجر افغانستانی در ترکیه زندگی می‌کنند

  • کد خبر: ۱۲۴۷۸۳
  • ۱۷ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۹
گاردین: ۳۰۰ هزار مهاجر افغانستانی در ترکیه زندگی می‌کنند
روزنامه انگلیسی گزارش داد که ۳۰۰ هزار نفر از شهروندان افغان به دنبال تحولات سیاسی اخیر در افغانستان به ترکیه مهاجرت کردند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ گاردین در گزارشی نوشت که به دنبال تحولات اخیر در افغانستان ۳۰۰ هزار نفر از مهاجران این کشور وارد ترکیه شدند.

گاردین در این گزارش افزوده است که این افراد از طریق مسیر‌های خطرناک و قاچاق به ترکیه رفته‌اند.

این در حالی است که مقامات ترکیه با ترس از افزایش مهاجرت پناهجویان افغانستان مدت‌های قبل از سقوط کابل، مرز خود با ایران را حصارکشی کردند، اما این اقدام نیز مانع مهاجرت افراد نشده است.

به نوشته گاردین، مقامات ترکیه بسیاری از مهاجران افغانستان را که هر روز بر تعداد آن‌ها افزوده می‌شود را بازداشت کرده و به کشورشان باز می‌گردانند.

براساس گزارش این رسانه انگلیسی، ترکیه که در حال حاضر میزبان ۴ میلیون مهاجر به خصوص از کشور سوریه است، سیاست‌های ملایمی در حوزه مهاجران داشته و به این افراد راحتتر از کشور‌های دیگر اقامت موقت در نظر می‌گیرد.

بر بنیاد این گزارش، با بدتر شدن وضعیت اقتصادی، ترک‌ها نارضایتی خود را از حضور مهاجران سوری و افغان اعلام کرده و آن‌ها را به تصاحب مشاغل و افزایش اجاره متهم می‌کنند.

از یک سال بدین سو که ترک‌ها بیشتر با وضعیت بدتر اقتصادی همراه با تورم بالا و افت ارزش لیر مواجه هستند، نارضایتی خود را حضور مهاجران سوری و افغان اعلام کرده‌اند.

گاردین می‌نویسد که مطابق با نظرسنجی‌ها، اکثر ترک‌ها خواهان بازگرداندن پناهجویان به کشورهای‌شان هستند و این موضوع تبدیل به دستور کار سیاستمداران در انتخابات آتی این کشور شده است.

در حال حاضر حتی برای افغان‌هایی که به طور قانونی وارد کشور شده‌اند و می‌توانند ثابت کنند که درآمد خوبی دارند نیز دریافت کارت اقامت بسیار دشوار است.

با سخت شدن اقامت مهاجرین افغان در ترکیه بسیاری از آنان با خطر دائمی اخراج از سوی این کشور روبرو هستند.

از طرف دیگر هلال احمر ترکیه اعلام کرد که به مهاجران افغانستان برای بازگشت داوطلبانه به کشورشان کمک نقدی ارائه کرده و آن‌ها را برای یافتن شغل مناسب کمک خواهد کرد.

در همین حال؛ خبرگزاری آناتولی ترکیه گزارش داد که مقام‌های این کشور انتظار دارند با اجرا برنامه‌های جدید آمار مهاجران افغان را که به دلیل تحولات اخیر در این کشور اقدام به پناهندگی می‌کنند را کاهش دهند.

بر اساس این برنامه، برای آن دسته از مهاجران افغانستانی به صورت داوطلبانه به افغانستان برگردند، کمک نقدی برای راه اندازی یک شغل جدید پرداخت می‌شود.

فرید احمد ضیا، رئیس هلال احمر ترکیه هدف از این ابتکار جدید را کاهش مهاجرت پناهجویان افغانستان عنوان کرده است.

وی افزود: به صورت آزمایشی ۶۵ شرکت کوچک در بخشی از کابل از سوی هلال احمر ترکیه راه‌اندازی شده و این کار با بازخورد از مردم محلی و تکمیل آن از مهاجرت بیشتر مردم افغانستان جلوگیری خواهد کرد.

به دنبال تحولات اخیر در افغانستان، شمار مهاجران افغانستان در ترکیه که اکثراً قصد مهاجرت به کشور‌های اروپایی را دارند، افزایش یافته است.

این در حالی است که سازمان جهانی مهاجرت اعلام کرده است که ترکیه پس از قدرت گرفتن طالبان تاکنون ۱۸۰۰ مهاجر افغان را اخراج کرده و این روند به رغم وضعیت بحرانی انسانی در افغانستان ادامه دارد.

براساس این گزارش، ترکیه در ماه گذشته میلادی دومین کشوری بوده است که پرواز‌های خود را پس از پاکستان به افغانستان از سر گرفته و این در حالی است که پس از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان پرواز‌های خارجی به دلیل تخریب گسترده امکانات فرودگاه کابل از سوی نظامیان آمریکا متوقف شده بود.

به گفته مقامات سازمان جهانی مهاجرت، طی ۶ ماه گذشته ۷۹ پرواز از ترکیه به مقصد کابل انجام شده که ۱۸۰۰ مهاجر افغان از طریق این پرواز‌ها اخراج شده و به کشورشان عودت داده شدند.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->