سیدمهرداد امیرکلالی | شهرآرانیوز؛ از نبود امکانات و فضاهای آموزشی و هنری جوانان و نوجوانان گرفته تا کمبود شعب بانکی و ناچیز بودن سرانه فضای سبز. شمار پیامکهای مردمی درباره مشکلات نجف، سبب شد در پیگیرانه امروز به میان اهالی این محله برویم و از نزدیک مسائل و مشکلات آنها را بررسی کنیم.
هنگام بازدید گزارشگر ما از سطح محله، خانم صابری که همراه فرزندش درحال خرید است، با بیان اینکه در محله نجف با کمبود بانک مواجه هستیم، تاکید میکند: برای انجام امور بانکی باید به سه راه دانش یا خیابان شهیدساجدی برویم که این مسیرها برای اهالی این محله دور است؛ پیمودن این مسیر برای سالمندان سختتر است. آنها نمیتوانند برای انجام یک کار کوچک بانکی، این مسیر طولانی را طی کنند.
او میگوید: محله نجف همچنین از لحاظ آموزشگاه هنری، کمبود جدی دارد. در همین تابستان، نتوانستم فرزندم را در یک آموزشگاه هنری و حتی آموزشگاه زبان، ثبت نام کنم. نزدیکترین آموزشگاه هنری به محله ما در میدان فردوسی است که راه دوری برای یک بچه نه ساله محسوب میشود.
جابری که یک میوه فروشی را اداره میکند، نیز از وضعیت ترافیک خیابان نجف شاکی است و در این باره بیان میکند: عرض خیابان نجف کم است و ماشینهای سواری در این خیابان، دوبله پارک میکنند که بارها باعث تصادف شده است. همین چند روز پیش، یک خانم همراه دو بچه اش تصادف کرد.
شهروندی که درحال خرید میوه است، نیز به گفت وگوی ما میپیوندد و بیان میکند: یک معضل جدی دیگر در این محله، افزایش سرقت است. یک پارک خوب و کوچک در توس ۶۳ وجود دارد که بعد از تاریکی هوا نمیشود به آنجا رفت؛ چون در این وقت روز، مملو از معتاد و کارتن خواب میشود و هیچ خانمی برای حضور در آنجا احساس امنیت نمیکند.
همچنین یک شهروند جوان ساکن در نجف ۹ درباره مشکلات محل سکونتش به ما میگوید: در محله نجف با کمبود فضای سبز مواجه هستیم و همان پارک کوچک در توس ۶۳ نیز به دلیل نداشتن امنیت، خیلی اوقات قابل استفاده نیست.
مطالبات شهری اهالی محله نوده یا همان نجف فعلی را با شهردار منطقه ۲ مشهد درمیان میگذاریم. سیدعلی حسین پور در پاسخ به درخواستهای شهروندان درباره امنیت پارکها میگوید: پارکهای بزرگ به عنوان پیمان مجزا، دارای پیمانکار نگهداری خاص هستند و به دلیل ثبت نگهداری در دفترچه پیمان آن ها، استقرار نیروی نگهبان پیش بینی میشود.
او ادامه میدهد: یک پارک محلی در نجف ۲۹ قرار دارد، اما باتوجه به تراکم زیاد سکونتگاههای این محله، زمین خالی با کاربری فضای سبز برای ساخت پارک وجود ندارد البته خبر خوشی که افزایش سرانه فضای سبز برای این محله را به دنبال دارد، بازپیرایی آرامستان نوده و ساخت بوستانی در فضای پشت این آرامستان است که در دست پیگیری است. امسال مطالعات آن انجام میشود و در سالهای آینده اجرایی خواهدشد.
حسین پور بیان میکند: در مجاورت خیابان نجف در توس ۶۳، خیابان مشهدی که جزو محله نجف است، قرار دارد. در این محل نیز یک پارک محلی برای استفاده عموم وجود دارد. اما درعین حال پیگیر توافق با آستان قدس رضوی هستیم تا فضای سبز و پارک بیشتری احداث کنیم.
شهردار منطقه ۲ مشهد با اشاره به ظرفیتهای بالقوه فضای سبز منطقه میگوید: در بولوارتوس، پارک ۱۹ هکتاری پردیس و پارک نیم هکتاری معراج را داریم که مکان پرترددی برای اوقات فراغت شهروندان است.
حسین پور بیان میکند: شهرداری تلاش میکند در هر زمینی که امکان ساخت پارک وجود دارد، فضای سبز بسازد و سرانه آن را به منظور استفاده عموم افزایش بدهد.
برای پیگیری تقاضای مردم درباره تاسیس بانک در این محله نیز به سراغ دبیر شورای هماهنگی بانکهای خراسان رضوی میرویم. حمید صفایی نیکو درباره نحوه پراکندگی شعب بانکها در مناطق شهری و روستایی میگوید: بانکها در گزارشی که از محلات مختلف شهر تنظیم و به بانک مرکزی ارسال میکنند، از بانک مرکزی مجوز تاسیس یا جابه جایی شعب را میگیرند.
او اظهار میکند: هر بانکی که تقاضای افتتاح شعبهای را داشته باشد، به تشخیص خود، ابتدا مکان یابی و توجیهات اقتصادی را لحاظ میکند.
صفایی نیکو میافزاید: هر شعبهای که بخواهد افتتاح شود، باید برای بانک مرکزی از نظر میزان مراودات مالی توجیه پذیر باشد. دلیل اینکه خیلی از روستاها و حتی مناطق شهری، پوشش بانکی ندارند، این است که بانک مرکزی به این نتیجه رسیده است به میزان استانداردهای لازم یک شعبه بانکی، نمیتواند منابع مالی جذب کند.
او بیان میکند: ازسویی بانکهای دولتی، رسالت اجتماعی و وظیفه خدمت رسانی به آحاد مردم را بر عهده دارند و به طور ویژه برخی بانکها اهداف حاکمیتی دارند و سیاستهای دولت را اجرا میکنند، بنابراین شاخصهای انتخاب شعبه برای این نوع بانک ها، از سایر بانکها متفاوت است و درنتیجه پراکندگی بیشتری در کشور دارند.